Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (BY MVA EE JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (Magicfox`s Queen of Hearts) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2020-01-28

Liikkuu kuin omistaisi koko maailman!


Turun kaunottaret!

Pentujen kanssa on tapahtumia riittänyt, ja blogin päivittäminen muun lauman osalta on jäänyt vähemmälle. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö koirarintamalla tapahtuisi muuallakin kuin pentulassa. Kuten viime päivityksessä mainitsin, ovat Myrrin ja Lumon treenit käynnistyneet sekä aksan että rallyn parissa ja niissä kuluu kolme iltaa viikossa. Myös näyttelykausi aloitettiin kuluneena viikonloppuna, kun lähdin kaksikon kera Turun KV- näyttelyyn. Alunperin Taikankin piti tulla matkaan, ja pennunostajamme Venlan tulla hoitamaan Minkua sekä pikkuisia täksi ajaksi. No, aikataulutoivetta en tajunnut Turkuun esittää, ja niinhän ne tollerit alkoivat heti klo 9.00 aamulla. Siinä syy, miksi Jarno jäi kotiin kera Taikan, Minkun ja pentujen ja Turun reissuun lähdin minä yksin.

Turkuun oli ilmoitettu 41 tolleria ja tuomaroimassa oli Pia Itkonen. Pia on tykännyt Lumosta aina, välillä kyllä Minku on vienyt kaksikosta voiton ja Taikakin on Pialla pärjännyt mukavasti. Myrriä Pia ei ollut aiemmin arvostellut, joten vähän jännityksellä odotimme, mitä tästä meidän tyttösten kookkaimmasta kaverista tykätään. Sekä Lumo että Myrri kisasivat valioluokassa ja yhteensä luokassa kilpaili kuusi koiraa.

Luca kisaili käyttöluokassa saaden eh:n. Olihan hän vähän pikkupoika siellä vanhempien urosten seassa, mutta upealla draivilla esiintyi. Se viimeinen FI MVA serti antaa siis vielä odottaa itseään....
Kaikkien urosten kauneimmaksi valittiin veteraani Paavo, Toton ollessa PU2. Ja sitten nartut kehään.
Pia piti tiukkaa linjaa kuten hänellä tapana on. Ennen valioluokkaa oltiin jaettu vain yksi SA, tämä Kitimat käy (valio) nartulle. Valioissa kisasivat meidän lisäksi Harmi, Kerttu, Birdie ja Penny. Jonna auttoi minua Lumon esittämisessä, kiitokset avusta! Esitin itse kummankin yksilöarvostelussa ja kyllähän Lumon arvostelua kuunnellessa osasin odottaa, että ihan mukavaa menestystä voisi olla toiveissa :)

Kaikki valiot saivat erin. Kilpailuokassa vein Myrriä ja Jonna Lumoa. Kaikki saatiin juosta yksin ja yhdessä useampaan kertaan ja sitten järjestys: Lumo ykköseksi, Penny kakkoseksi, Myrri kolmoseksi ja Kerttu neloseksi. Kolmelle ensimmäiselle myös SA. Veteraanikisan voiton vei Nuppu (onnea!) ja Vilma lupautui viemään Myrrin pn- kehään (kiitokset!). Loppukisassa oli kaikkiaan kuusi narttua, käyttö, kolme valiota ja kaksi veraania. Taas juostiin useamman kerran. Sitten Lumo osoitettiin kärkeen ja loput järjestykseen, Myrri ei sijoittunut. Lumolle cacib ja Myrrille serti! Myrrihän täytti 2 vuotta 16.01 ja näin se viimeinen serti tuli heti ensimmäisessä mahdollisessa näyttelyssä. Kaikkiaan 29 niitä Suomesta ehti kertyä, melkoinen suoritus!

ROP- kehään mentiin Paavon kanssa ja juostuamme yhdessä ja erikseen Lumolle ojennettiin punakeltainen ruusuke- hän oli koko suuren näyttelyn voittaja! Aivan mahtava näyttelyvuoden alku! Ja se arvostelu jonka Pia Lumosta kirjoitti, se oli omaa luokkaansa:
"Hyvin kaunislinjainen ja tyypiltään erinomainen narttu. Kaunisilmeinen pää. Hyvä kaula. Tasapainoiset kulmaukset. Täyteläinen runko jossa erinomainen rintakehä ja vahva lanne. Kokonaisuuteen sopiva raajaluusto. Hyvät käpälät. Liikkuu kuin omistaisi koko maailman. Hyvälaatuinen karvapeite. Kertakaikkisen puhutteleva kokonaisuus".

Pentulassa on taas tapahtunut. Pentujen elintila laajennettiin ja "Hop-lop" avattiin noin viikko sitten. Tästä enemmän Jarnon blogissa. Vauhti on kiihtynyt ja leikit alkavat olla melkoisia. Kiinteää ruokaa syödään hyvällä ruokahalulla ja muun lauman osalta alkaa vaikuttaa siltä, että kohta kaikki pääsevät pieniin tutustumaan. Myrri on viihtynyt kovin hyvin pentulan portin takana, häntä heiluen ja vähän vinkuen pentujen perään. Minku ei ole enää tästä Myrriä komentanut, joten vihreää valoa alkaa olla näkyvissä sille, että kohta pääsee Myrri tapaamaan pikkusisaruksensa!


Leikkejä Hop-Lopissa :)

Eilen pennuille tuli 5 viikkoa ikää täyteen ja sen kunniaksi otettiin vähän naamakuvia. Ovat ne kyllä syötävän suloisia lapsia jokainen! Aivan ihanat päät ja ilmeet, eikä muutenkaan moitteen sijaa. Tässä lapsoset, ensin tytöt ja sitten pojat. Ja se meidän oma valinta, sitä ei olla vieläkään pystytty tekemään... Liian tasapainoista porukkaa, ehkä se valinta tehdään sitten kun nähdään kenestä meidän muut tytöt pitävät eniten :)