Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (BY MVA EE JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (Magicfox`s Queen of Hearts) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2020-02-11

Pentujen ohjelmaa

Pennuilla on ollut aktiivinen viikonloppu ja alkuviikko. Lauantaina kävi Helmiina, Koirahieronta ja kuntoutus Helmi, tekemässä koko pentueelle pentukraniohoidon. Tässä käydään pentu läpi tutkien kehon tasapainoa ja hoitaen pentua niin että tuetaan kasvua ja kehitystä parhaalla mahdollisella tavalla. Kuten viime pentueessa, meille jäävä tyttö oli kaikkein äänekkäin ja protestoi käsittelyä pontevimmin :D Tässä kohtaa (edellisen viikon aikaana) olimme siis tehneet päätöksen, että tyttömme tulee olemaan ruskeanaamainen tyttö. Pienenä yllätyksenähän tämä kieltämättä tuli, kun kaksi muuta neitiä olisivat ulkonäöllisesti sopineet niin paljon paremmin meidän porukkaan. Mutta, sydän teki päätöksen ja sitä seurattiin. Hertasta tulee takuulla omanlaisensa neiti, ei ehkä sopiva kasvattajaryhmäämme mutta onneksi noita muita, valkoista omaavia tyttösiä syntyi kaksi ja kodit ovat sellaiset, että neitejä kehiin viedään, joten..... :) Ja pojistakin varmasti saadaan vahvistusta ryhmään, tällä hetkellä siltä vaikuttaa!


Isosisko Myrri antaa hellää tukea ja rohkaisua Helmiinan hoidossa olevalle pikkusiskolle :)


Herttaa mittaillaan, hyvältä näyttää!

Eilen pennut pentutestattiin Jirka Vierimaan toimesta. Testiin kului kaikkineen 5 tuntia, ja se oli hyvin perusteellinen. Suuria yllätyksiä ei testissä tullut esiin. Koko pentue on hyvin käsittelyyn tottunutta, rentoa, toimintakykyä omaavaa ja sopivasti itsenäistä mutta myös laumaviettiä omaavaa. Hyvillä mielin voidaan pennut näiden testien perusteella uusiin koteihin luovuttaa. Jirkan (kuin myös Helmiinan) sanoin erittäin tasaista porukkaa, kellä ei ainakaan tässä vaiheessa kasvua ja kehitystä ole odotettavissa ongelmia niin kehon kuin luonteen puolella. Toki, nyt ollaan vasta elämäntaipaleen alussa, mutta alusta se kaikki lähtee ja alku on ollut mitä parhain :)

Tämän viikon perjantaina pennut eläinlääkäritarkastetaan ja sirutetaan ja lauantaina sitten muuttaa ensimmäinen tyttönen omaan kotiinsa. Minne se aika on juossut..! Tämän pentueen kanssa ei ole vielä kertaakaan tullut tunnetta, että lähtisivät jo. Niin sopuisaa ja ihanaa sakkia ovat :) Minku rakastaa leikkiä pienten kanssa ja Myrrikin touhuaa iloisesti pikkusisarusten kesken. Lumon ja Mummun suhtautuminen on ystävällisen rauhallista, kuten veteraaneilta sopiikin odottaa. Jokainen kasvattaa pieniä omalla tavallaan ja antaa heille parhaat kokemukset ja eväät elämän jatkoon. Ihana harmoninen laumamme!


Ariel- tyttö


Buma- tyttö


Hellanlettas :)