Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (BY MVA EE JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (Magicfox`s Queen of Hearts) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2020-01-23

Pennut kasvaa kohisten :)

Pennut saavuttivat maanantaina jo huiman 4 viikon iän! Kehitys varsinkin kuluneen viikon aikana on ollut huimaa. Nyt leikitään, nahistellaan, syödään ja juodaan muutakin kun maitoa, heilutetaan häntää meille ihmisille kun mennään pentulaan, kiipeillään syliin ja kisataan huomiosta jne. Aivan hurmaavia pieniä koiran alkuja ovat jokainen! Painoa oli maanantain madotuksella suurimmalla osalla 2350-2450 g, kaksi suurempaa kaverusta 2600 ja 2800 g. Nyt on varmasti jo 3 kg raja rikki kookkaimmalla pojalla. On se uskomatonta, miten nopeaa tuo pentujen kasvu ja kehitys on!

Edellisviikonloppuna olivat ensimmäiset pentuvierailut ja tänä viikonloppuna loput. Yksi pennuista ei tule uusia omistajiansa näkemään, ennen kuin lähtöä edeltävänä päivänä. Hän nimittäin muuttaa kauas muille maille vierahille... Ikävä tulee pieniä jo nyt, joka kerta se luopuminen on yhtä raastavaa vaikka tietääkin pentujen saavan sen oman rakastavan kodin ja itsellä ei millään aika riittäisi tuollaista laumaa riittävästi huomioida ja aktivoida. Onneksi kuten aina tähänkin saakka, kotiin jää yksi tyttönen ikävää lievittämään ja pitämään koko porukan aktiivisena :) Vielä meillä ei ole lainkaan käsitystä, kuka tyttösistä tulee olemaan meidän Hertta. Jokainen on omalla tavallaan niin hurmaava persoona, että valinta tulee olemaan todella vaikea. On tässä vielä onneksi kuukauden päivät aikaa tätä pohtia!
Tässä 3.5 viikkois nassukuvat pikkuisista, ensin tytöt ja sitten pojat :)

Tulevana viikonloppuna käynnistyy myös meidän näyttelyvuosi. Turku kutsuu sunnuntaina. Lähden sinne yksin Lumon ja Myrrin kanssa, Jarnon jäädessä huolehtimaan muusta laumasta. Tämän kaksikon treenikausikin on pyörähtänyt nyt käyntiin, sekä aksan (molemmat) että rallyn (Myrri) merkeissä. Onpas taas mukavaa aktivoitua pentulaatikon ääreltä vähän muihinkin toimiin!