Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-01-05

Tammikuun touhuja

Niin se vuosi vaihtui uudelle luvulle, oikein hyvää ja menestyksekästä vuotta 2016 kaikille!

Meidän vuoden vaihde kului kotosalla rauhallisissa merkeissä. Taika- rouva leikattiin uuden vuoden aattoa edeltävänä päivänä, melkoinen operaatio olikin tuo juurestaan katkenneen p4- poskihampaan poisto. Hyvin leikkaus kuitenkin sujui. Leikkauksen jälkeen eka päivä kului vähän vinkuessa mutta pehmeää ruokaa kerjättiin jo iltasella. Poski oli hieman turvoksissa illan ajan, mutta seuraavana päivänä jo normaali. Antibioottikuuri loppui tänään ja nyt suun hoito jatkuu vain desinfioivaa geeliä poistetun hampaan ympäristöön kerran päivässä laittaen. Taika on jo ihan normaali, pieniä yskähdyksiä tosin tulee vielä välillä (anestesian aikana pidetty hengitysputki on ärsyttänyt kurkkua). Elämä voittaa siis :)

Uuden Vuoden päivinä kävimme ahkerasti metsäjärvellä lenkkeilemässä ja vähän treenailemassa noutojuttuja. Järvelle oli tullut ihan peilijää, jolla koirien käyttäymistä oli hauska tarkkailla. Eipä ole alusta-arkoja koiria meillä, sen verran kivaa oli juosta, liukua ja sutia jäätä pitkin. Siis huom omasta halustaan, mitään ei koirille jäällä heitellä, sen verran suuri on loukkaantumisen riski kuitenkin sellaisessa touhussa!

Tässä muutama kuva järvilenkeiltämme, ihana auringonpaistekin saatiin yhtenä päivänä :)

Aivan upeasti käy talviauringon valon, kuivan rantaheinikon ja tollerien turkkien värit yksiin!
Vauhtia peilijäällä!
Tytöt saalistivat rantaheinikosta vesimyyrän. Yhteistyöllä- Minku ajoi otuksen jäälle ja Lumo tapporavisti poloisen hengiltä. Lumon ruoaksi se myyrä sitten lopulta päätyikin....
Kuvassa Minku ylpeänä kanniskelee saalista
Kallion kuningatar Taika kera Prinsessojensa :)
Upea peilijää ei koiria pelottanut, siellä liikuttiin varsin ketterästi pienestä lipsumisesta huolimatta
Minkun jäätanssiesitys :)
Sitten pikkaisen damin noutoja talviauringon värittämässä metsässä- vauhdilla rinnettä alas!
Eilen pyörähti käyntiin Minkun tokon valkkuryhmä ProCaniksella. Kouluttajamme pysyi samana mutta ryhmäläiset vaihtuivat. Hyvin oli joulutauon aikana Minkun päässä opit pysyneet! Sivulletulo sujuu jo ilman vartoloapuja suunnasta mistä vain, liikkeestä maahan mennään vauhdikkaasti, paikalla istuminen ryhmässä sujui myöskin extremehäiriöistä huolimatta hyvin, mitä nyt kouluttaja Marian hihkuminen ja hetsaaminen vieressä "putkeen, putkeeeen!" kerran sai Minkun menemään hämyyn ja nousemaan ylös. Lelun heittely vieressä tai muu hetsaus ei odota- käskyn yli mennyt :) Lisäksi eilen treenailtiin vielä takajalkojen laittamista pienelle tasapainotyynylle. Minkuhan osaa jo itsenäisesti hakea ota- käskyn (takajalat kontaktilla, etupää maassa) isommalle kontaktille, pieni tasapainotyyny oli aika haasteellinen. Siitä tykkään erityisesti Marian tokotunneilla, että aina tehdään jotain uusia juttuja tai uudella tavalla, ei juututa hinkkaamaan esim. vain alokasluokan liikkeitä kaavamaisesti. Edellis tunnilla esim. treenattiin tunnistusnoutoa ja ohjattua noutoa- Minku tajusi todella hienosti jo kummankin idean ja suorittaminen ensikertalaiseksi oli ensiluokkaista :)

Tänään jatkuu myös agility joulutauon jälkeen. Siellä käymme yhä Jarnon kanssa yhdessä ja sekä Minku että Lumo suorittavat. Lumon piti 3.1 mennä Jarnon kanssa agikisoihinkin, mutta edellispäivänä huomasimme juoksujen alkaneen. Ei kisoja siis nyt ainakaan tammikuun aikana, harmi, mutta onneksi treenailla voidaan silti :)

Viikonloppuna käynnistyykin sitten näyttelyvuosi Kajaanin KV:ssa, minne on luvattu kivan rapsakkaa pakkasta... Minku on melko turkiton ja Lumo edelleen dieetistä huolimatta pullea, joten odotukset eivät kovin korkealla ole. Tavoitteena siis vain viettää mukava näyttelyviikoloppu reissaten koko lauman kera :)