Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-01-26

Lumolle LUVA hyppyradalta!

Edellisessä päivityksessä kertoilin agitreenien sujumisesta ja edistymisestä. Ilo onkin kertoa, että edistyminen on nyt dokumentoitu myös virallisesti: eiliseltä iltakisojen hyppyradalta Lumo ja Jarno nappasivat upean 0- suorituksen! Virallisesti merkittynä Midi-1 E LUVA, aika -10.72 s ja 4. sija!

Olimme paikan päällä hyvissä ajoin ja kisa oli myöhässä, joten ehdimme seurata usean koiran suorituksen ennen omaa suoritusvuoroa. Rata oli ykkösen radaksi haastava, kuten monet rataa seuraavat totesivat. Tämä näkyi myös koirien tuloksissa. Seuraamassamme maksiluokassa 0- ratoja tuli vain kaksi ja hylkäyksiä todella paljon. Lumon veli Rommi kisasi makseissa ja hienoa työskentelyä oli rata aina viimeisille putkille saakka. Siellä valitettavasti meno kahdesta vierekkäisestä putkestä väärään ja tästä hylky. Moni koira hylkääntyikin samaan kohtaan, tämä rinnakkaisten putkien pari oli mennen tullen, radan alussa ja lopussa, todella haasteellinen. Radalla oli muitakin haasteita, Putkia oli paljon ja ne olivat enimmäkseen suoria, esteiden välimatkat pitkiä jolloin nopeus nousi valtaisaksi vauhdikkailla koirilla. Meidän odotukset Lumon tuloksen suhteen eivät olleet korkealla, sillä tiedämme Lumon olevan todella nopea ja nuo radan haastavat kohdat, no, kaiken pitäisi sujua nappiin jotta tulos saataisiin.

Lumo  oli radalla viidentenä suorittajana. Jarnon viedessä Lumon lähtöön kuulin heti että jaahas, kierrokset nousi. Pientä kiljahtelua siis kuului. Lähtöpillin soidessa Jarno siirtyi ensimmäisen esteen, aidan, taakse ja Lumo läksi matkaan varastaen. Kuitenkin Jarno sai Lumon hyvin hallintaan, aidalta tiukasti vierekkäisen putkiparin ekaan putkeen ja siitä suoraan toiseen putkeen. Sitten seurasi aitoja 3 kpl, osa vinohypyin. Sitten kaarreputkeen ja tästä vauhdilla pussiin, aita ja kaarreputkeen, josta vauhdilla yli muurin ja seuraavaan kaarreputkeen. Siitä renkaan läpi kepeille. Lumon pujottelu oli todella upeaa katseltavaa, ei virheen virhettä eikä epäröintiä, vauhtia oli! Kepeiltä vinosti pituudelle ja tästä putkiparin ekaan putkeen (kohta missä Rommi hylkääntyi), toisesta päästä tiukalla kaarteella toiseen putkeen ja täysillä ulos ja viimeisen aidan ylitys. Esteitä oli maksimimäärä eli 18, ei siis mitään helpotuksia rataan tässäkään asiassa.

Kun Lumo ylitti viimeisen aidan kuulin mieskuuluttajan sanovan "Ja Nollarata, onnea!" ja minulle sanottiin että upea suoritus, onnea moneltakin taholta. Juoksin Jarnon ja Lumon luo ihan täpinöissä ja hihkaisin nollarata tuli, melko varmasti! Jarno luuli että Lumolla olisi tullut 5 virhepistettä yhdeltä aidalta, hän ei siis odottanut nollarataa joten yllätys oli melkoinen. Menimme heti katsomaan tulospäivityslistaa ja sinnehan se Lumon tulos ilmestyi, nollarata! Aika radan ihanneaikaan nähden -10.72 s ja tällä suorituksella Lumo sai LUVA:n. Ei sitä oikein meinannut käsittää mitä oikein tapahtui :) Fiilis oli riemukas ja hämmästynyt, Lumo ja Jarno vetivät tuollaisen suorituksen! Monet ihmiset onnittelivat ja saatiimpa Lumon edellistä -10 vp rataa tuomaroineen tuomarinkin näkemys suorituksen sujumisesta. Mediluokassa oli kisaajia 13 ja nollaratoja tuli 5, hylkyjä 6. Lumon sijoitus oli lopulta 4. joten palkinnoille ei päästy. Se ei kyllä harmittanut yhtään, sillä saimme niin paljon enemmän kuin ikinä uskallettiin edes toivoa! Kyllä se vaan on todettava että Lumo on melkoinen pakkaus :) Yhteistyö hyvän koulutuksen ansiosta on alkanut sujua ja kantaa nyt hedelmää. Jarno on tehnyt huipputyötä ja isot kiitokset kuuluvat myös ProCaniksen ohjaajillemme Marialle ja Markolle. Kiitos :)