Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2015-12-28

Vuoden loppumetrien mietteitä ja tulevan vuoden tavoitteita

Perinteinen "Tavoitteet tulevalle vuodelle" päivitys aloitetaan tämän päivän eläinlääkärikäynnin jälkeen tärkeimmällä: Terveet koirat. Taikan hammasröntgen oli tänään ja kertoma karua: oikeanpuoleisen p4 (takaposkihammas) juuri on murtunut katki poikki, voimakas tulehdusreaktio leukaluussa juuren kappaleiden ympärillä ja ympäröivissä kudoksissa. Suositellaan kirurgista poistoa. Ja sehän on edessä nyt keskiviikkona, niin pian aika otettiin kuin onnistui lääkärin puolesta. Muistakaa te lukijatkin että tarkkailkaa koirianne, pienikin muutos käytöksessä voi olla merkittävä. Taikalla tämä pieni muutos oli kovien juttujen (luut, purutikut), syöntinopeuden lievä hidastuminen ja välillä tapahtuva suun availu kuin "puolihaukotellen". Pirteä on rouva ollut koko ajan, normiruoka hävinnyt kiposta salamana jne. Varmasti kivut ovat olleet kovat ja kuten koirilla (valitettavasti) on tapana, ne on hyvin peitetty. Nyt on tärkeintä saada Rouva kuntoon nopeasti ja aloittamaan uutta vuotta terveellä ja kivuttomalla suulla!

Sitten niihin muihin tavoitteisiin, joita onkin paljon- mitä niistä sitten toteutuu, se jää nähtäväksi :)

Minkun osalta tavoitteena on kansainvälisen näyttelyvalion arvo (CIE), kun cacibien saannin aikarajan puolesta se tulee mahdolliseksi. Tämähän tapahtuu 27.7 eli sen jälkeen olisi vielä yksi cacib haettava jostakin päin. Minkulla on cacibit jo Suomesta, Latviasta ja kaksi Valko-Venäjältä, eli maasääntö (neljä cacibia kolmesta eri maasta) on täytetty. Parhaiten tämä kävisi elokuussa Liettuan Druskininkaissa, minne teemme reissun. Jos kaikki menisi nappiin, voisi samalla reissulla Minkusta tulla Liettuan muotovalio (tarvitsisi "hattutempun" sieltä eli 3 sertiä), kansainvälinen näyttelyvalio ja vielä Baltian muotovalio, mikäli reissumme Viroon on tuottanut sertin nyt keväällä. Olemme siis menossa Tallinnan voittajaan huhtikuussa ja tästä viikon päästä Narvaan- jos Minku saa jostain näistä kolmesta näyttelystä sertin, hänestä tulee Viron muotovalio. Siinäpä ne Minkun tärkeimmät näyttelytavoitteet ovatkin- ehkä joku(nen) voittajatitteli olisi kiva bonus ja suora cacib Suomesta- katsotaan miten käy :)

Minkun muut harrastustavoitteet ovat jälkivalion arvon saavuttaminen mejässä (vaatii 3 voi 1- tulosta), starttaus agilitykisoissa ja tokon alokasluokassa. Suurin tavoitteista on taipparien läpäisy, joka on ihan mahdollista kunhan treenit etenevät yhtä kivasti kuin ne ovat nyt edenneet. Toki kaikkien näiden tavoitteiden saavutus vaatii kovasti "verta, hikeä ja kyyneleitä", tai ainakin kahta ensimmäistä mikäli meinaa mejässä valioitua ;)

Lumon näyttelytavoitteet ovat Liettuan muotovalion arvo ja tätä myötä Baltian muotovalio. Voittajatittelit jostain olisi kivoja ylläreitä, mutta muita tavoitteita ei Lumon näyttelyvuodelle ole asetettu. Lumon tavoitteet lepäävät enemmän harrastuslajeissa eli agilitystä nollatuloksia ja luokkanousu ja mejässä jälkivalion arvo (vaatii vielä 2 voi 1- tulosta).

Taikalle näyttelylliset tavoitteet ovat joku(nen) vetaraanimuotovalion arvo Baltiasta. Ensin yritämme tätä Liettuasta elokuussa ja sen jälkeen ehkä reissut Viroon ja Latviaan. Myös veteraanikehien korkkaus Suomessa on tavoite, ja tietenkin Suomen voittajien veteraanititteleistä kisaaminen :) Harrastuspuolella jatkamme nose workkiä ja jos homma etenee mallikkaasti, mikä ettemme starttaisi myös kisoissa. Muuten harrastuksellisia tavoitteita ei Rouvalle ole asetettu, tärkein tavoite on pysyä terveenä iän karttuessa ja viettää leppoisaa ja nautittavaa elämää täällä lauman matriarkkana :)

Tähän loppuun vielä yksi tavoite, joka ehkä toteutuu vuoden 2016 lopulla mutta todennäköisesti vasta seuraavan vuoden alussa: Minkun pentue. Siinä on tavoitetta myös koko laumalle- kun oma lauma sitä myötä kasvaa ja Taikasta tulee MUMMO :)