Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-01-25

Kaikenmoisia treenejä :)

Nyt kun tammi- ja tuleva helmikuukin ovat näyttelytaukoa, on viikonloppuisinkin aikaa harrastaa kaikenmoista kera koirien.  Ja niin ollaan tehtykin :) Lauantaisin ja sunnuntaisin ollaan käyty metsäjärvellä taipparitreenien merkeissä. On ollut hienoa havaita etenkin Minkun kehitys. Alkuun noudot tehtiin perusdameilla ja kun niiden haku pitkältäkin metsän piiloista ja palautus alkoi sujua loistavasti, siirryttiin treenaamaan siipidameilla. Ensin dameissa oli vain yksi siipi, sitten kun tämä ei tuonut ongelmia päällysti Jarno damit kauttaaltaan siivillä. Kun niiden noudot sujuivat, siirryttiin oikeaan varikseen.

Eilisissä treeneissä meillä oli mukana varikset sekä siipidamit. Kun Minku pääsi hakemaan aidon variksen, ei sille enää siipidami kelvannutkaan. Tämähän oli aivan loistavaa kehitystä!



























Eilen saimme ostettua myös kaneja ja kanin nahkoja taipparitreeneihin. Tarkoitus on alkuun lähteä liikkeelle kuten variksenkin kanssa- dami päällystetään kanin nahalla. Kun tämän haku sujuu (tuskin tuottaa ongelmia), siirrytään aitoon kaniin, kanin kokoa harjoituksien edetessä kasvattaen. Jäljestäähän Minku osaa, siinä ei ole ongelmia. Tavoite olisi, että kun keväällä jäät sulavat alkaisi varisten- ja kanin haku olla sillä mallilla, että vesinoudon sujuessa voitaisiin alkaa harkita taippareihin ilmoittautumista jossain vaiheessa kesää :) 

Sekä Lumon että Minkun kanssa ollaan käyty treenaamassa agia sekä ohjatulla vuorolla, että ilman ohjausta vuokraamalla hallia omaan käyttöön. Lumon kanssa harjoittelu on edennyt todella hyvin, kiitos Maria ohjaajalle joka näytti miten Lumolle voidaan antaa palautetta rimojen roiskimisesta. Hulluimmat kierrokset ovat laskeneet ja rimojen tiputtelukin vähentynyt huomattavasti. Nyt hommassa alkaa siis olla sekä päätä että häntää :)

Lumo Rrrrrengas!














Minku Kep kep kep, tassutellen :-)















Lumon Kep kep kep, kieli poskella : p
















Minkun agitreenaus etenee edelleen maltillisesti. Neidissä on paljon samaa kuin äidissään. Ensin tuumataan, sitten tehdään :) Minä olen pääsääntöisesti edelleen ohjannut Minkua, sillä hommassa on huomattavaa etua meidän tokotreenauksesta. Minku on hyvin kuulolla ja tokossa opeteltuja asioita (mm. sivulle tulo, ota- kontakti, yli- käsky) ovat täysin sovellettavissa agiin. Jossain vaiheessa meillä on tarkoitus vaihtaa ohjaus Jarnolle, hän kun on lajista enemmän innoissaan kuin minä. Toki tässä kuitenkin mennään koiran mukaan- jos Minku minut ohjaajakseen haluaa, kai minun on sitten "uhrauduttava" .... ;)

Taikan kanssa ollaan jatkettu Nose Work- treeneissä ja homma sujuu jo mallikkaasti. Haju (laimea eukalyptus) osataan jo hakea purkeista, huonekaluihin piilotettuna ym. Homman juju on siis tajuttu, ei haeta namia vaan haetaan hajua, minkä löytyessä tulee palkka. Rouvan treeni-into on valtaisa :)



























Loppuun tunnelmapläjäys eräjärveltä, kun noutotreenit on onnistuneesti suoritettu on aika nauttia nuotion loimusta ja paistella makkaraa :)