Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2020-09-07

Tripla- ROP ja upeaa menestystä kasvatille!


Tripla-ROP:t!

Lauantaina pakattiin koko lauma Volvon kyytiin ja suunnattiin kohti Seinäjoen ryhmänäyttelyä. Matkalla oli tavoitteena kotiuttaa Myrrin viime vuoden  KSKK:n "Paras Näyttelykoira"- pokaali, jonka ystävällinen kennelkerhon jäsen lupasi paikalle toimittaa. Kiitokset avusta! Matkan toinen tavoite oli tietenkin näyttelymenestys ja molemmat toteutuivat :)

Seinäjoella tollerit tuomaroi Harto Stcokmari, joka on aina pitänyt Lumosta, Myrri ei Hartolla ollutkaan aiemmin käynyt. Tollerien osallistujamäärä oli varsin maltillinen, meidän kolmen tytön lisäksi kisaamassa oli yksi käyttöluokan narttu. Hertta aloitti pentuluokanssa ja esiintyi jo tuttuun tapaansa hyvin. Harton makuun Hertta oli hieman "urosmainen", joka kyllä tavallaan onkin totta. Hertasta on kasvanut isokokoinen (odotettavissa oli, pentueen isoin narttu ja toiseksi isoin pentu) ja rungoltaan varsin jykevä. Meille ei siis näyttelyprinsessaa suotu, mutta kyllä se yksi prinssikin laumaan mahtuu :D No, arvostelu oli muuten hyvä ja KP saatiin kuitenkin ja ainoana pentuna myös ROP- pennun ruusuke.

Hertan hienoa liikettä!

Käyttöluokan narttu sai eri SA:n ja sitten oli Myrrin vuoro esiintyä. Hienosti sujui kehäilyt eikä arvostelussa mitään moitteita ollut, ei tosin "ylisanojakaan". Erinomaisia oltiin kera SA:n ja sitten Lumo kehiin. Arvostelua kuunnellessani meidän tyttöjen välinen kisa oli selvä. Lumon feminiinisyys oli (edelleen) Harton makuun ja SA:n kera oltiin ROP- veteraaneja. Pn- kehässä Lumo voittoon, Myrri sijalle kaksi. Lumolla oli siis tuplaropin päivä ja kun vielä Hertta lasketaan mukaan, reissumme tuotti hienon saldon, Tripla- ROP! Ryhmissäkin käytiin vielä pyörähtämässä, Lumolla oli hauskaa kun sai lihapullaa ihan kahden ryhmäkisan verran, mutta sijoituksille asti ei ylletty.


Lumo- vetaraanin liikkeessä ei vielä ikä näy!

Sunnuntaina mietin aamulla, jaksaako lähteä Vantaalle pentunäyttelyyn. No, lähdettiin me sitten kuitenkin, kun muutakaan suunnitelmaa ei päivälle ollut. Paikalle päästyämme oli iloinen yllätys, Hertan sisko Ariel oli myös ilmoitettu näyttelyyn ja starttasi näyttelyuransa. Sisarukset ovat melko tavalla "eri puusta". Ariel on todella feminiininen, rungoltaan korkeamman mallinen, suoraraajainen ja nimensä mukainen prinsessa, Hertta sitten taas... No, ei niin feminiinen ja rungoltaan leveä, ja malliltaan matala. Kehän alkua odotellessa seurattiin, kuinka mustat pilvet saavuttivat näyttelykentän, ja pian se taivas aukeni. Kun tuli aika mennä kehään, satoi aivan kaatamalla. Siis kirjaimellisesti kaatamalla. Aivan litimärkinä juostiin kehässä, tukka ja turkki liiskassa. Tuomarina toiminut Perttu Ståhlberg toivoi Hertalle vahvempaa selkää, muuten arvostelu oli hyvä. Ariel sai hienon arvostelun ja selvästi oli tuomarin makuun. Ariel voittoon ja Hertalle 2. sija, kera KP:n kuitenkin. Ryhmäkisaa ei jääty seuraamaan, sen verran kamala oli keli. Kotiin päästyämme saimme lukea pentueen ryhmästä upeat uutiset- Ariel sijoittui RYP 2- pennuksi! Tuomari siis todellakin piti neidistä :) Isot onnittelut vielä tätäkin kautta!


Vantaan pentukehä: Ariel ROP- pentu, Hertta PEK 2 KP. Hertalla silmät kiinni kaatosateessa... 

Viikonlopulle olisi ollut tarjolla myös mejää Lumolle, pisteet olisivat riittäneet jälleen osallistumiseen Satakunnan piirinmestaruuteen. Harmittavasti juoksut tulivat pilaamaan tämän suunnitelman, kun kolme neitoa päättivät juosta samaan syssyyn. No, onpa sitten ohi! Nähtäväksi jää, päästäänkö enää tänä kesänä mejäilemään. Yhteen kokeeseen on vielä ilmo sisässä, jos paikka tulee, niin se on Lumolle. Myrrin osalta kesän mejätavoite saatiin täytettyä kolmella kokeella, kun neiti valioitui Tollerimejässä :) Lyhyydestään huolimatta meillä oli varsin onnistunut mejäkausi siis, eipä voi muuta todeta!