Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (FI JVA BY MVA EE MVA EE JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (EE JMVA Magicfox`s Queen of Hearts) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2020-09-16

Kyyn isku

Maanantaina saavuin töistä kotipihaan ja Jarno tuli kiireellä minua vastaan. Kertoi kyyn löytyneen meidän takaterassin matolta, koirien haukkuneen kovasti ja Minkun vaikuttaneen kummalliselta. Koirat Jarno oli ajanut sisälle ja kyy koki kohtalonsa. Harmittavasti liian myöhään, sillä tutkiessani koirat läpi, löytyi Minkun huulesta puramajäljet. Saman tien Minku autoon, ja kaasua säästelemättä kohti eläinlääkäriä jonne meiltä on vajaan 30 min ajomatka. Soitin matkalla asemalle, että voitteko ottaa vastaan, ollaan jo tulossa. Onneksi voivat, ja pääsimme perille noin puoli tuntia tapahtumasta.

Eläinystäväsi lääkärillä Minku vietiin heti hoitohuoneeseen ja tiputus aloitettiin. Meiltä kysyttiin, halutaanko että vastamyrkky annetaan, se on kallista. Vaikka olisi maksanut 6000 € 600 €:n sijasta, ei olisi tarvinnut kahta kertaa miettiä! Onneksi asemalla oli annos vastamyrkkyä saatavilla, sitä kun ei läheskään aina ja kaikilla asemilla ole. 

Hoidon aloitus ja teho olivat parasta mahdollista. Kolmisen tuntia Minku oli nesteytyksessä saaden myös tehokkaat suonen sisäiset kipulääkkeet. Verikokeet tutkittiin myös, eikä arvoissa onneksi näkynyt poikkeavaa. Kontrollikokeet otetaan ensi viikolla. Se puoli naamasta, mihin kyy iski, turposi melko tavalla jo tapahtumapäivänä. Seuraavana päivänä turvotus oli molemmin puolinen, vastamyrkyn ansiosta onneksi pehmeä eikä haitannut hengitystä. Posket olivat kuon hamsterilla ja suu ei auennut kunnolla. Tiistai- iltaa kohti turvotus alkoi poistua, ja tänään sitä ei enää oikeastaan havaitse. Kamala tapahtuma, joka olisi voinut päättyä paljon pahemmin. Nyt todennäköisesti päästiin "vähällä", jos niin voi sanoa. Kiitokset Eläinystäväsi lääkärille hienosta hoidosta!  Tänä aamuna saimme Minkulta jo tutut naamapesut, se jos mikä kertoi potilaan paljon paremmasta voinnista :)

Minku tapahtumapäivänä klinikalla

Hamsteri tapahtumaa seuranneena päivänä kotosalla