Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (FI JVA BY MVA EE MVA EE JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (EE JMVA Magicfox`s Queen of Hearts) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2020-09-21

Seitsemän oikein lotossa! Eiku... tai no melkein- 7 ROP:n viikonloppu Magicfox`s tiimille!

Tyttöstemme palkintosaldo viikonlopulta :)

Kun lasketaan mukaan myös kasvatit, oli kulunut viikonloppu Magicfox`s:lle lähes lottovoitto- yhteensä meidän kennelnimen alle kerättiin peräti seitsemän ROP- sijoitusta!

Lauantaina lähdimme Hertan, Myrrin ja Lumon kanssa Lahden "Vappunäyttelyyn". Näyttely piti olla 1.5, mutta kiitos koronan, se siirtyi muutamalla kuukaudella eespäin. Ihan hyvä sinänsä että siirtyi, nyt Herttakin pääsi osallistumaan kehiin. Minkun oli tarkoitus tehdä paluu näyttelykehiin ko. näyttelyssä, mutta kohtalo (kyy...) päätti toisin. Minku on toipunut hienosti viikon takaisesta kauhukokemuksesta, joten ei se paljon harmittanut että nyt ei kehiin päästykään. First things firts. Myös Mummo oli ilmoitettu näyttelyyn, toukokuussa oltaisiin menty, mutta nyt kesän parturoinnin jälkeen sai Mummo jäädä Minkun kaverina kotiin.

Lahdessa tollerit tuomaroi Pia Itkonen. Koiria oli ilmoitettu 10, ja meidän lauman parin poissaolon myötä osallistujia oli kahdeksan. Hertta aloitti kehän, ainoana pentuna. Saatiin kiva ja täysin Hertan näköinen arvostelu, joka päättyi sanoihin "kaikella tapaa lupaava pentu" :) Pian arvostelun "painoarvon" nostan korkealle, ja hienoa oli kuulla että hän Hertassa näki potentiaalia. Monenlaista arviota kun meidän vahva tyttö on saanut, koskaan ei tiedä mitä kukakin tuomari tuumaa. Nyt tuloksena KP ja ROP- pentu. Ja tuli tyttö syynättyä huolella, sillä mukana oli myös harjoitusarvostelija. 

Hertan KP:n arvoista liikettä Lahdessa

Uroksille jaettiin yksi SA valiouros Velholle. Narttuja ennen meitä oli kisaamassa yksi nuori ja yksi käyttö, toiselle H ja toiselle ERI ilman SA. Myrri oli yksin valioissa, ja esiintyi hienosti. Harjoitusarvostelijan läsnäollessa kaikki yksityiskohdat käytiin tarkasti läpi. Kiva oli kuunnella tuomarien keskustelua ja arvioita omista tytöistä :) Myrri sai paljon kehuja, ja hienolla arvostelulla ERI SA:n. 


Kaunis Myrri :)

Lumo oli yksin veteraaneissa. Kun tultiin kehään, niin Pia antoi ymmärtää tämän koiran ennenkin arvostelleensa :) Harjoitusarvostelija sai kuulla Lumon olevan "klassinen rotutyypin edustaja", ja olipa ihana kuunnella tarkkaa ja seikkaperäistä arviota. Pia on Lumon arvostellut vuosien mittaan muutamankin kerran, ja arviot ovat aina pitäneet lähes sanasta sanaan linjansa. Kun arvosana (ERI SA ja ROP- vet) oltiin saatu, tämän myös Pialle kerroin ja sain kiitokset- tuomarin on varmasti hieno kuulla se, että hänen linjansa on pitänyt (Lumon tapauksessa aina sieltä pentukehistä alkaen) ja se mitä hän rodulta hakee, ei ole vuosien mittaan muuttunut. 


Klassinen ja ohittamaton Lumo :)

Parasnarttukehässä Myrrin liike oli parempaa, kun Lumolla oli kiire Myrrin perään, mutta järjestys oli Pian sanoin "tätä koiraa en vain voi ohittaa". Lumo voittoon, Myrrin ollessa pn2. ROP- kehässä Lumppari liiteli vielä rodun kauneimmaksi. Olipa upea näyttelyreissu, kaikin tavoin! Kotiin tuomisina siis 3 x ROP :)

Sunnuntaina lähdettiin heti aamusella ajelemaan Hyvinkäälle, missä ryhmänäyttelyssä tuomaroi meille uusi tuomarituttavuus Jetta Tschokkinen. Tollereita oli ilmoitettu ja paikalla 15. Meidän kasvatteja kisaamassa olivat Myrrin veli Luca, Hertan sisko Buma sekä Lumon sisko Coco. Pentukisan voiton vei Buma hienolla arvostelulla, saaden KP:n ja ollen ROP.- pentu (onnea!). Hertta oli tuomarin makuun turhan voimakas ja pitkälinjainen, mutta saimme kuitenkin KP:n. Tähän oli hyvä lopettaa pentukehät. eikä ne hassummin sujuneet. Hertta ehti käydä kaikkiaan kahdeksan pentuesiintymistä. Jokaisesta tuli KP. Kuudesti oltiin ROP- pentu ja kahdesti PEK 2- pentu kera KP:n, molemmilla kerroilla häviten siskoille ;) No, Ariel ja Buma ovat hyvin sieviä ja tyttömäisiä, Hertta on hieman eri maata... Mielenkiintoista nähtä arvioita tulevissa "aikuisten" kehissä, heti alkaen Hyvinkäältä viikon päästä, missä jälleen kisaillaan ainakin Buma-siskon kanssa, ehkäpä joku/nen muukin juniori on paikalla.

Sievä Buma!

Hyvinkää oli siitä "harvinainen" näyttely, että uroksia oli enemmän kuin narttuja- yleensä kun suhteet on toisin päin. Luca kisasi käyttöluokasta, napaten ensin luokkavoiton ja ollen lopulta urosten paras! Onnea!

Lucan hienoa liikettä Jonnan ohjaksissa

Nartuissa oli vain yksi käyttöluokan narttu saaden EH:n, ennen valioita. Valioissa tuttu kilpapari, Kerttu  ja Myrri. Kerttu aloitti saaden ERI:n. Myrrin esiintyminen sujui hyvin, ja tuomari tuntui neidistä tykkäävän. Onhan näissä todella paljon samaa Lucan kanssa. ERI tuli meillekin ja kipailuluokassa Myrri kärkeen saaden myös SA:n. Veteraaneissa kisasivat Lumo ja siskonsa Coco. Molemmille ERI, ja kilpailuluokassa Lumo voittoon kera SA:n.  Parasnarttukisaan tulivatkin vain meidän tytöt Myrri ja Lumo. Tällä kertaa voitto Myrrille, ihan kivaa vaihtelua kun muutaman edellisen näyttelyn ykkössijan on vienyt Lumo :)

ROP- veteraanikehässä Lumo kisasi Myrrin isän Caron kanssa, ja Lumosta tuli ROP- veteraani. ROP- kehän voiton puolestaan vei Luca, Myrrin ollessa VSP. Esitimme myös kasvattajaluokan (Luca, Myrri, Coco ja Lumo) joka kivalla arvostelulla nappasi KP:n ja olimme ROP- kasvattaja myös.

Melkoinen viikonloppu, kun ynnätään kaikki Magicfox´s:n ROP- sijat: Hertta ROP- pentu, Lumo ROP ja 2 x ROP- vet, Buma ROP- pentu, Luca ROP ja Magicfox`s ROP- kasvattaja. Kiitokset aktiivisille kasvatinomistajille, jotka koiria tuovat esille. Näin se menestyminen on mahdollista! Arvostamme suuresti :)