Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2019-07-08

Tuloksia useammastakin lajista :)


Kuluneen viikonlopun saldo :)

Hetki on vierähtänyt sitten edellisen blogipäivityksen. Blogihiljaisuus ei toki tarkoita sitä, ettei koirarintamalla ole tapahtumia riittänyt. En vain ole ehtinyt päivittää, joten tehdään nyt sitten kerralla vähän laajempi päivitys viime viikkojen tapahtumista.

Pari viikkoa sitten Lumo osallistui ISKK:n VEPE- kokeeseen. Jarno toimi ohjaajana ja minä avustin sen minkä kykenin. Satutin nimittäin selkäni melko pahasti, eikä kumartelu, ei edes kunnon kävely onnistunut. Koeiltana keli oli mukava, pientä tuulta joka ei suuremmin koepaikan rantaan osunut. Tuomaroimassa oli meille jo edellisestä VEPE- kokeesta tuttu Monica Lindroos. SOVE- koiria oli kokeessa kuusi ja kaksi ALO- luokassa. Me saimme kokeen viimeisen suoritussijan. Veneestä hyppy sujui mainiosti, siitä saatiin täydet 25 pistettä. Toisena suoritusvuorossa oli esineen vienti. Sen kanssa olimme hyvin epävarmoja, sillä treeneissä suorittaminen oli ollut hyvin vaihtelevaa. Maalla Lumo osaa viennin hyvin, mutta valitettavasti koetilanteessa mielentila (koiralla, ehkä vähän ohjaajallakin) oli sen verran kiihtynyt, että emme liikkeestä suoriutuneet. Lähetysaika siis ylittyi, ja tuloksena tästä 0 pistettä. Veneen haun Lumo teki täydellisen 25 pisteen arvoisesti. Hukkuvan pelastaminenkin sujui mallikkaasi, vain 1 miinuspiste tuli kun maalilipusta mentiin vajaa metri sivuun. Tästä siis 24 pistettä. Kaikkineen saimme kasaan 74 pistettä ja ALO 3- tuloksen. Nyt keskitytään treeneissä lähinnä esineen vientiin ja toivotaan että päästään tänä kesänä vielä kokeilemaan tuloksen kirkastamista ja oikeutta luokkanousuun sitä myötä :) Treenit Lumon (ja Myrrin) kanssa jatkuvat myöhäiskesään saakka, joten hyvin ehditään varmuutta suorittamiseen saada aikaan.

Keuruun MEJÄ- kokeisiin lähdimme Myrrin ja Minkun kanssa, kun iloksemme saimme kaksi koepaikkaa. Lumo ja Taika pääsivät hoitoon mummulaan, kiitoksia jälleen! Jarnon blogissa on enemmän itse mejäviikonlopusta, joten minä kerron vähän siitä miten jäljillä meni. Toimin nimittäin kummankin koiran ohjaajana. Sää koeviikonloppuna oli lämmin mutta melko tuulinen. Maasto oli kuivaa ja Myrrin jäljellä ihan mukavaa kulkea. Myrri oli hyvin innokas lähtemään hommiin ja työskentely jäljellä oli mielestäni tarkempaa, kuin edellisessä kokeessa. Harmittavasti ensimmäisellä osuudella lähdettiin lenkille, joka vei niin kauas jäljestä että tuomittiin hukka. Tämän jälkeen työskentely jatkui hyvin. Molemmat kulmat merkattiin ja uudet suunnat löytyivät nopeasti. Sorkasta Myrri kulki ohi, koska tuulinen sää ja ilmavainu veivät Myrriä vähän jäljen sivussa. Huomasin itse tilanteen ja päätin olla päästämättä Myrriä kovin kauas jäljentekijöiden poistumisjäljelle, mitä pitkin neiti kulki. Kysyin tuomarilta voinko kehottaa ja sain luvan. Tässä kohtaa tiesin, että pisteet tippuvat mutta tärkeintä oli saada Myrrille hyvä kokemus oikean jäljen seuraamisesta. Joten pysäytys, muutama kehotus ja Myrri palasi kuin palasikin takaisin päin ja sorkka löytyi. Se kovin kiinnosti ja häntä heiluen sitä tutkittiin. Hyvä mieli jäi varmasti meille molemmille, vaikka mahdollisen AVO kakkosen sijasta saimme tulokseksi AVO 3, 28 pisteellä. Se oli sen arvoista, maksettu treeni ja onnistunut lopputulos :)

Minkun jälki kulki todella haastavassa maastossa. Melkoista ryteikköä ja rinteitä.. Minku oli, edelleen varmasti ainakin osin valeraskaudestaan johtuen, melkoinen pyörittäjä. Lempinimi "Spinneri" tuli siis nähtyä jäljellä ihan perin pohjaisesti. Olin jo muutamaan kertaan kesteyttämässä suorittamisen, etenkin kun yksi hukka saatiin jo ensimmäisellä osuudella. Mutta, toisaalta kun tästä oltiin maksettu ja koira tykkäsi tehdä työtä- olkoonkin että se työskentely oli ohjaajalle raskasta- niin päätin jatkaa. Lopulta, hikisen 55 min suoritusajan jälkeen sorkka löytyi. Yksi hukka ja koeajan ylitys tuottivat tuloksen VOI 3, 25 pistettä. Se oli todellinen "työvoitto", mutta sitä tämä laji väliin on. Kokeessa oli paljon hyviä suorittajia ja onnittelut kaikille! Me Jarnon kanssa tulimme palkituiksi parhaan jäljen tekijöinä, sillä tekemältämme AVO- jäljeltä tuli kokeen parhaat pisteet. Myös VOI. jäljeltämme koira teki 1- tuloksen. Joten, vaikka koiramme eivät täydessä iskussa olleetkaan, niin sentään voimme iloita siitä että jäljet osaamme tehdä hyvin!

Viime viikonloppuna starttasi  meidän heinäkuun huima 9 näyttelyn turnee. Lauantaina oli vuorossa Tuusulan Nord- näyttely, missä tuomarin muutoksen myötä tollerit arvosteli Irina Poletaeva. Koiristamme vain Lumo oli käynyt hänellä aiemmin, ollen silloin alle 2- vuotiaana ROP. Eli ihan hyvät odotukset oli, että Lumosta voisi vieläkin tykätä, ei toki varmasti muistaa kun näyttelystä oli jo lähemmäs kuusi vuotta aikaa. Sää Tuusulassa paikalle päästyämme oli puolipilvinen ja lämmin. Olimme katselleet ahkerasti sääennusteita, joiden mukaan sade ja ukkonen todennäköisesti saapuisivat alueella juurikin meidän kehän aikaan. Meillä oli teltta matkassa, mutta näyttelyalue oli niin ahdas, että sitä ei mahtunut pystyttämään. Suojasimme häkit sitten isolla varjolla ja itseä varten oli sateenvarjot matkassa. Niinhän siinä sitten kävi, että vähän ennen tollerikehän alkua taivas repesi ja komeat jytinät kaikuivat ukkosen ollessa päällä. Sade ja tuuli piiskasivat kentää huolella ja ilmassa oli todellista "kesän tuntua" :D Positiivista oli huomata, että kukaan koiristamme ei ukkosesta piitannut. Muiden osalta sen tiesinkin, mutta Myrrille kokemus päällä olevasta ukkosesta oli ensimmäinen.

Tollereita oli ilmoitettu 18 ja urokset voitti Toto, kivannäköisen junnu- uroksen tullessa sijalle 2 ja saaden sertin. Onnittelut molemmille! Kaikkiaan neljä urosta kahdeksasta sai SA:n. Junnunarttuja oli ilmoitettu kolme, mutta paikalla oli vain kaksi. Kaatosade jatkui ja jatkui, mutta eipä siinä mitään, Myrri ulos häkistä ja kehään. Juostiin kierros ympäri ja sitten sateensuojaan tuomarin telttaan arvosteltavaksi. Tuomari tuntui tykkäävän tosi paljon Myrristä ja arvostelu kun saneltiin siinä metrin päässä, hyvin kuulin kaiken mitä hän Myrristä kertoili. Erinomainen saatiin ja sitten katsomaan toisen junnun arviot. Tämä sai eh:n. Kilpailuluokkaa ei kaatosateessa juostu, vaan meille suoraan SA joka tiesi myös sitä, että Myrri sai 11. sertinsä- kaikki muut näyttelyn koirat kun olivat jo sertitilinsä täyttäneet.

Valioissa kisasi meidän lisäksemme Peppi. Minä vein Lumoa, ja tuomari tuntui edelleen tykkäävän neidistä todella paljon! Ihana arvostelu saatiin ja eri. Jarno vei Minkua, joka oli vähän matalassa vireessä, mutta heräsi kuitenkin liikkeessä hyvin ja seisotuskin sujui mallikkaasti. Eri myös Minkulle, kuten Pepillekin. Kilpailuluokassa Lumo nostettiin kärkeen ja Minku kakkoseksi, kaikki saivat SA:n.

Veteraaninarttuja oli kaksi, Taika ja 8- vuotias Tara. Molemmat esiintyivät hyvin ja saivat erinomaiset. Kilpailuluokkaa ei juostu, vaan Taika osoitettiin ykköseksi, ilman SA:ta. Joten parasnarttukehään tulivat Myrri, Lumo, Minku ja Peppi. Kiitoksia Piritalle Minkun esittämisestä! Juostiin yhdessä ympäri ja sitten Myrri ja Lumo juoksutettiin rinnakkain edes takaisin. Tässä Myrri liikkui huonosti, kun ei ollut tottunut juoksemaan siskon kanssa vieretysten, halusi mennä moikkaamaan :D No, tuskin tämä sijoitusta ratkaisi mutta Lumo laitettiin ykköseksi, Myrri kakkoseksi ja Minku oli pn3. Hienoa! Lumolle NORD sert ja Myrrille NORD vara-serti. ROP- kisassa Lumppari oli edelleen tuomarin makuun niin paljon, että nappasi voiton! Sitten kisattiin vielä ROP- juniorista, jonka puolestaan nappasi Myrri :) Taika oli VSP- veteraani, joten eipä hullummat sijoitukset! Ryhmiinkin jäätiin, kun kerran oltiin jo kunnolla kastuttu niin mitäs siinä enää. Näistä ei sijoille päästy, mutta olihan se hienoa edustaa rotua kahden upean koiran kanssa! Hieno päivä, kuvia harmittavasti ei ole kun ei siellä kaatosateessa kuvata voinut.

Eilen suunnattiin Oriveden KR- näyttelyyn, jossa tuomari Tarja Hovila. Sää oli todella lämmin, ukkosen ja sateen mahdollisuus oli säätiedotteen mukaan olemassa joten otimme teltan jälleen matkaan. Tällä kertaa sen mahtui jopa pystyttämäänkin, näyttelyalue oli todella tilava nurmikenttä.
Kehien alkua odotellessamme paikalle saapui Lumpparin Coco- sisko kera omistajansa Venlan ja Venlan perheen. Olipa mukana nähdä pitkästä aikaa! Koirat pötköttelivät varjoisissa häkeissään, josta Myrri kertoi Cocolle että tämä on muuten hänen teltta ;) Pienet murinat siis sukulaistytölle, mutta kun tavattiin häkkien ulkopuolella hännät heiluivat :)

Uroksia oli Orivedellä vain kaksi, Toto ja Paavo. Kummallekin SA ja Toto voittoon. Onnea! Junnunarttuja oli kaksi. Myrri oli luokan ensimmäinen ja esiintyi todella hienosti. Nykyään Myrriä ei enää tarvitse pitää lähempää hihnasta kiinni, kun tuomari tutkii. Vapaasti seisten sujui rungon läpikäynti ja tuomari tykkäsi paljon. Kuuntelin arvostelun sanelua ja melko varma olin siitä, että erinomainen saadaan ja niin saatiinkin. Toinen junnu sai eh:n. Kilpailuluokka juostiin ja meille SA.

Avonarttuja oli neljä, joista kahdelle SA. Nooran Kerttu voitti luokan, Ninnin Harmin tullessa toiseksi. Coco oli luokan 3. EH:lla. Sitten valiot kehiin. Minä Lumon kanssa ja Jarno Minkun. Minku oli kuin savannilla nukkuva leijona. ei meinannut herätä sitten millään. Tarja naureskelikin Minkulle, että juoskaas nyt jos vähän heräisit :D Kyllähän Minku vähän heräsi, mutta ei todellakaan ollut esiintyminen parasta mahdollista. No, siitä huolimatta eri molemmille mutta SA jäi Minkulta (ansaitusti) väliin. Taika oli ainoa veteraaninarttu ja esiintyi mukavasti. Hieno arvostelu saatiin, jossa kuntoa jälleen kehuttiin. Eri tuli, mutta SA:ta ei. Sitten hakemaan koiria pn- kehään.

Minä vein Myrrin ja Jarno Lumon, lisäksi kisaamassa oli Kerttu ja Harmi. Kaikki pääsivät juoksemaan yksin edes takaisin ja ympäri. Sitten tuomari pohti pitkään Myrrin ja Kertun välillä, kävi katsomassa ilmeitä ja kokeilemassa runkoa usempaan kertaan. Sitten vielä kaikki juoksemaan kierros ja järjestys pysyi. Myrri voitti nartut, Kerttu oli pn2, Harmi pn3ja Lumppari oli pn4. Arvostelusta selvisi syy siihen, miksei Lumo noussut ylemmäs. Kaikki muu oli erinomaista, mutta hieman pulskassa kunnossa Tarjan makuun. Sijoituksia jakaessa Tarja vielä suullisesti kehui Myrriä, kuinka valmis se jo on ja todella hieno nuori narttu. Olipas mukava saada tälläista palautetta arvostetulta rotua tuntevalta tuomarilta!

ROP- kisassa Toto vei voiton, onnea vielä! Taika oli jälleen VSP- veteraani, Paavon ollessa ROP-vet. Esitimme myös kasvattajaryhmän, Myrri, Coco, Lumo ja Minku. Kiitokset Venlalle Cocon tuomisesta ryhmään ja Nooralle Minkun esittämisestä! Esiintyminen sujui hyvin ja KP saatiin. Hienoa!


Toto ROP, Myrri VSP tuomarina Tarja Hovila. Kuvan otti Venla Roos

Tässä vielä Myrrin ja kasvattajaryhmämme hienot arvostelut. Myrrillä on monta upeaa arvostelua, mutta tämä on kyllä mielestäni niistä parhaita : "Feminiininen, kauttaaltaan sopusuhtainen juniorinarttu, erinomaista tyyppiä. Erittäin kaunismuotoinen feminiininen pää ja hieno ilme. Hyvä kaula. Ikäisekseen erittäin hyvin kehittynyt eturinta ja runko. Sopusuhtaisesti kulmautunut. Erinomainen luusto ja turkki. Vapaat, kauniit liikkeet. Hyvä ryhti, hyvä käytös".

Kasvattajaryhmä: "Kaunis ja yhtenäinen ryhmä rodunomaisia tollereita. Koostuu 3 yhdistelmästä. Kauniit päät, hyvät mittasuhteet, rungot ja luustot. Vapaat liikkeet. Miellyttävät luonteet. Lämpimät onnittelut kasvattajalle hyvästä kasvatustyöstä".


Kasvis liikkeessä, Myrri, Coco, Minku ja Lumo. Kuvan otti Tarja Roos.

Tälläinen maratonipäivitys tällä kertaa, mahtoiko kukaan jaksaa lukea loppuun saakka :D
Perjantaina meillä alkaa loma ja näyttelyturnee suuntaa kohti Oulua ja siellä mökkeillään Oulu- Kalajokiakselilla viikko. Seuraavana viikonloppuna mennään pe-la Kalajoelle ja sitten vielä sunnuntaina Kemiin. Saapa nähdä mitä koirat tykkäävät mökkielämästä, veikkaan että tulevat kyllä tykkäämään kun oma rantakin löytyy! Turkit eivät ehkä ole ihan kehäkunnossa siitä johtuen, mutta eipä niiden käyttökoirilla tarvitsekaan aina (lue = koskaan) pestyjä ja föönattuja olla ;)

Lisäys: Juuri ilmestyi Koiranettiin näkyviin toisen Piemonte- pentueesta PEVISA- tutkitun, Jujun, tulokset. Eipä voisi paljon paremmalta näyttää! Lonkat AA, kyynärät 00, polvet 00 ja silmät terveet. Hienoa!