Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2019-07-28

Helteinen näyttelykuukauden lopetus, 10. sertin putki!



Espoo KR: Toto ROP, Myrri VSP. Tuomarina Vesa Lehtonen

Viikonlopun kelit olivat äärimmäisen helteiset. Ei ole suomalaisen ihmisen saati kanadalaisen koiran kelejä nämä! Hellettä uhmaten lauantaina lähdettiin kohti Espoo KR- näyttelyä, jossa tuomaroi Vesa Lehtonen. Tollereita oli kisaan ilmoitettu 12. Meillä oli matkassa teltta ja viritelmät että saataisiin koirat pysymään mahdollisimman hyvissä voinneissa helteestä huolimatta. Teltan pohjalle laitettiin pressu, sen päälle jäisiä kylmäkalleja ja niiden päälle peitto. Parit vesikupit missä kylmää juotavaa ja koirat saivat makoilla teltassa ihan vapaasi ilman häkkejä. Hyvin toimi!

Uroksissa Luca kisasi valioluokassa saaden eh:n. Onhan hän vielä keskeneräinen, ja etenkin kun kisakumppanina oli Toto, niin keskeneräisyys vielä korostui. Isäkoira Caro sai eri sa:n ollen lopulta pu3, Toton viedässä urosten voiton. Onnittelut vielä täältäkin!

Narttuja oli yksi juniori ja meidän tytöt. Juniorille eh ja sitten Myrri kehään. Vesa tuntui neidistä tykkäävän ja eri sa saatiin. Valioissa Jarno vei Minkun ja minä Lumon eiku miten päin se oli ?!? Pientä säätöä, kun Jarno toi tytöt kehään ja oli alkamassa esittää Minkua Lumon paikalla :D No, eikun koirat vaihtoon ja Jarnolle Lumo, minulle Minku. Molemmat esiintyivät nätisti ja saivat erit. Lumoa moitittiin hieman tuhdiksi, silti sa. Minku sai hienon arvostelun mutta kesäkarva pudotti sa:n pois. Mummo oli ainoa veteraani ja hyvällä draivilla jaksoi helteessä edustaa. Erinomainen, sa ja ROP- veteraani oli tuloksena. Pn- kehissä minä vein Myrrin, Jarno Lumon ja Pirita (kiitoksia avusta!) Mummon. Yksi juoksukierros ja järjestys oli siinä. Myrri voittoon kera sertin, Lumo oli pn2 ja Taika pn3. ROP- kisassa Toto vei voiton ja Myrristä VSP. Ei haitannut kyllä yhtään, siellä kuumuudessa jos olisi pitänyt ryhmiin jäädä niin huh! Mieluummin äkkiä ilmastoituun autoon ja kotiin viilentelemään. Kasvattajaryhmäkin esitettiin ja sille palkinnoksi KP. Varsin mallikas reissu siis kaikin puolin!

Sunnuntaina keli oli jos mahdollista vielä lauantaitakin kuumempi. Samoin varustein, matkassa teltta, kylmäkallet ja viileät vedet, lähdettiin matkaan kohti Pori KV- näyttelyä. Siellä irlantilainen naistuomari arvosteli tollerit, joita kisaan oli ilmoitettu 19. Urosten voiton vei Hilkan Roihu, valioituen samalla. Onnittelut vielä!

Myrri aloitti nartut esiintyen helteessä kauniisti, tuloksena eri sa. Avoluokassa kisasi neljä, joista Kerttu voittoon ainoana sa:n saaneena. Valioissa Lumo, Minku ja Maire. Kaikki saivat erit, ja kilpailuluokka kyllä yllätti. Nimittäin täysin naku Minku vei voiton! Maire kakkoseksi. Lumo jäi luokan 3. eikä saanut sa:ta. Arvostelu oli Lumollakin aivan upea, eipä tiedä mistä sa sitten jäi kiinni.
Taika oli ainoa narttuveteraani ja tuomarin makuun. Eriomainen kera sa:n tuli. Parasnarttukehässä oli meidän lisäksi Kerttu ja Maire. Tuomari juoksutti Myrriä ja Kerttua keskenään, ja lopulta Kerttu laitettiin voittoon. Onnet vielä! Myrrille sija pn2, sert (nro 19) ja vara-cacib. Minku oli pn3 ja Taika "pn5". Kiitoksia esitysavusta Taikaa handlanneelle nuoren tolleriuroksen omistajalle! Roppikehään ei tällä kertaa siis päästy, mutta ROP- veteraanikehä käytiin juoksemassa läpi. Paavo voittoon ja Taikalle VSP-vet. Porin kirousta ei siis murrettu vielä tänäkään vuonna. Ei olla nimittäin koskaan voitettu Porissa, paras sija on aiemminkin ollut pn2. Mikä lie paha karma koko kaupungilla on meidän kohdalla!


Myrri helteisessä Porissa

No, eipä tuosta tappiosta voi kovin pahoillaan olla. Myrrin tuloksia kun katsoo, niin onhan ne aivan huikeat. Kymmenestä viime näyttelystä 10 sertiä, ja aina sijoitus joko pn1 tai pn2. Tällä putkella neiti on jo lyönyt upean isoäitinsä Taikan saaavutukset peräkkäisissä serteissä ja sertien määrässä ylittänyt jokaisen meidän tytöistä. Tyttö, sinä olet Tähti!