Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2019-07-15

Näyttelyturneen upea alku ja Mummu 11 vuotta!


Lauma mökkirannassa Siikajoella

Lauantaiaamuna klo 5.30 starttasi näyttelyturneemme kohti Oulua. Matkassa oli koko lauma sekä tavarat reilun viikon reissuun, näyttelyihin ja mökkilomalle Siikajoelle. Melkoinen tilaihme kyllä tuo Volvo tollerimobiilimme, ei ollut ahdastakaan lauman ja tavaroiden kanssa! Toki sitä on jo opittu pakkaamaankin mukaan vain se ehdottomasti tarpeellinen.

Ajomatka Ouluun sujui siihen saakka hyvin, kunnes reilu 2 km ennen näyttelypaikkaa liikenne pysähtyi täysin. Seistiin jonkin aikaa jonossa, joka ei edennyt minnekään. Sitten Jarno päätti tehdä uukkarin ja lähdettiin hakemaan vaihtoehtoista reittiä näyttelyalueelle. No, se ei mennyt ihan putkeen, päästiin me n. 300 m lähemmäs mutta edelleen liikenne oli täysin jumissa. Puolisen tuntia odoteltiin ja sitten päätin että nyt läksi emäntä ja koirat kävellen etiäpäin. Ja niin tehtiin. Minä siis otin koirat ulos autosta ja näyttelyrepun, Jarnon jäädessä jonoon seisomaan ja toivomaan että ehtii näyttelykehille ennen niiden alkua. Moni muu jonoissa seisova teki saman ratkaisun. Melkoista touhua..! No, ehdittiin ja Jarnokin ehti paikalla ennen kehän alkua.

Tollereita Oulun lauantain Nord- näyttelyyn oli ilmoitettu 22 ja tuomarina toimi Satu Ylä-Mononen, jolta Myrri sai ensimmäisen sertinsä Itsenäisyyspäivän näyttelyssä, Mummun ollessa silloin VSP. Oli siis ihan hyvät toiveet siitä, että tytöt voisivat edelleen olla tuomarin makuun. Uroksia oli kisassa jälleen narttuja vähemmän, ja voiton vei ansaitusti Toto, onnea vielä!

Junnunarttuja oli ilmoitettu ja paikalla kolme. Myrri aloitti kehän ja hienosti sujui esiintyminen. Eri saatiin. Kahdelle muulle eh, joten kilpailuluokassa pysyttiin kärjessä ja saatiin vielä sa:kin. Huippua! Avonarttuja oli neljä, joista yhdelle sa. Valioissa kisasi meidän lisäksi Maire. Kaikki saivat erin ja kilpailuluokassa Lumo kärkeen, sitten Maire ja Minku (tyystin turkitta...) sijalle kolme, kaikille sa. Veteraaneja oli kolme, Taika luokan vanhin, Esta joka oli juuri siirtynyt veteraaneihin 8- vuotiaana ja 10- vuotias Mäkiharjun veteraani. Esta ja Taika saivat erit, ja kilpailuluokassa Esta voittoon. Molemmille sa. Pn- kehään saimme apuja näyttelyä seuraamaan tulleelta Kaisalta, kiitokset vielä tätäkin kautta! Kisassa juostiin yhdessä ja erikseen ja lopulta tuomari päätti järjestyksen olevan se, mikä se oli eli Myrri voittoon! Lumppari sijalle 2, Maire sijalle 3. ja Esta sijalle 4. Tämä tiesi sitä, että Myrri päätti junioriluokan kisansa tyylillä: sert, Nord sert ja lopulta Totoa vastaan kisatessa VSP ja ROP- juniori! Eipä olisi paljon hienommin voinut mennä! Lumo sai jo 5. vara- nordsertinsä, Minku ja Taika saivat sa:t joten mallikas reissu koko porukalle! Nyt täytyy kyllä vähän kehaista tätä porukkaa. Suomessa on tänä vuonna ollut 7 Nord- näyttelyä, ja meidän tytöt ovat olleet narttujen parhaat ottaen Nord sertit kaikissa! Kakkossijoja ja Nord vara-sertejä ollaan viety 6. Myrrillä voittoja on 4, Lumolla 2 ja Minkulla 1. Että on ne vaan melkoiset kaunottaret!


Toto ROP, Myrri VSP Oulu Nord, tuomarina Satu Ylä-Mononen

Näyttelystä ajeltiin n. 60 km majoitukseemme Siikajoelle. Jarno oli löytänyt Lomarenkaan kautta tämän vanhan maatilan, jossa ainakin kuvien mukaan oli hienot tilat lomailla koirien kanssa. Ja niin tottavie olikin (onkin!)! Todella tilava vaaaanha maalaistalo idyllisine miljöineen, rantasauna, aittoja, grillipaikka.. ja mikä parasta, hieno ranta kirkasvetisen Siikajoen suistossa ja vielä veneenlaskuluiska, mistä koirien on todella helppo mennä uimaan! Ai että! Täällä kyllä sielu lepää, se hiljaisuus ympärillä ja peltoja ja metsää ja rantaa... Ihanaa :) Täällä me nyt viikko nautitaan olostamme, todellista lomaa!


Myrrin palkinnot Oulu Nordista: sert, nord sert, ROP- juniori, VSP

Sunnuntaiaamuna Mummulle ei nyt shampanja aamiaista synttärin kunniaksi tarjottu, mutta herkkuja ja onnitteluja kyllä, täyttihän hän kunnioitettavat 11- vuotta! Onnea ja vielä toivottavasti monia hyviä vuosia lisää Rakkaalle Taikalle toivomme! Aamulenkin jälkeen pakattiin koirat ja näyttelytavarat autoon ja jälleen suuntasi lauma kohti Oulua, tällä kertaa KV- näyttelyyn jossa tuomaroi ruotsalainen Eva Liljekvist Borg. Kehän laidalla odotellessamme saapui paikalle edellispäivän apurimme Kaisa kera perheensä, ja voi että mikä ihana yllätys! He toivat meille Labbis- punaviiniä (ne tietää jotka tietää), siitä hyvästä että lauantaina neuvottiin ja kerrottiin koiranäyttelyistä ja oltiin seurana. Ilo oli kyllä ihan meidän puolella ja apu kehässä, joten  ISO KIITOS vielä täältäkin! Heillä oli matkassa näyttelydebyyttinsä tekevä 9 kk ikäinen junnunarttu, joka olikin hyvin sievä :)

Tollereita oli kisaan ilmottu 22 ja paikalla oli 21. Uroksissa sijoitukset hieman muuttuivat eilisestä, tällä kertaa valiot voitti nuori Excel, Toton tullessa sijalle 2. Koko urosten kisan voitti veteraani Paavo, onnittelut. Junnunarttuja oli kolme, joista erillä voiton vei Kaisan juniori, onnea! Myrri kisasi ensimmäistä kertaa Suomessa nuorten luokassa, kera hieman itseään vanhemman Maplefoxs- juniorin. Esiintyminen meni taas hienosti. Molemmille erit ja Myrri luokkavoittoon kera sa:n. Hienosti siis alkoi nuortenluokkakin!

Avossa oli neljä narttua, joista kukaan ei saanut sa:ta. Valioissa sama jengi kuin eilen. Tällä kertaa tuomarin moitti Lumoa hieman tuhdiksi joten luokka hävittiin Mairelle. Minku oli taas luokan 3. ja kaikille sa. Veteraaneissakin oli eilisen koirat ja samat sijoitukset jälleen, Esta voittoon, Taika luokan 2. ja molemmille sa. Pn- kehässä olivat siis Myrri, kaikki valiot ja Esta ja Taika. Minkua vei Kaisan isä ekaa kertaa kehissä, hienosti meni ja kiitokset vielä! Kaisa vei Lumoa (kiitos!) ja Jarno Taikaa, minun viedessä Myrrin. Tuomari pohti sijoituksia pitkään ja lopulta järjestys oli Esta 1, Myrri 2, Taika 3 ja Maire 4. Tämähän tiesi sitä, että Myrri sai 14. sertinsä ja 1. Suomen Cacibinsa! Tämä oli minulla salainen haave, jos reissulta se eka Suomen cacib tulisi... ja niin se tuli! Aivan upeaa!


Myr 14. sert ja 1. Suomen Cacib! Taika 11- vuotta :)

Illalla nautittiin mökkirannassa uimisesta useampaan kertaan, tehtiin kunnon lenkki lähimaastoja tutkiskellen, paistettiin loistavat pihvit kera Amaronen ja koirat saivat synttäriherkkuja Mummun juhlapäivän kunniasi. Loistava synttäripäivä siis! Seuraavat näyttelyt on sitten perjantaina Kalajoella, ensin ryhmis ja lauantaina KV. Sieltä jatkuu matkamme vielä Kemi KR- näyttelyyn sunnuntaina. Reissun tavoitteet täyttyivät jo Oulun näytelmissä, joten nyt vaan nautitaan ja jos vielä jotain menestystä tulee, se on vain kirsikka kakun päälle!