Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA RTK1 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tyttären Myrrin (BY MVA EE JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 Magicfox`s Amarone) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2019-01-21

Vuoden tolleri- sijoituksia ja Turku KV

Viime viikolla julkistettiin Tolleriyhdistyksen Vuoden Tolleri- kisan tulokset. Meillä ei ollut suurempia odotuksia sijoittumisista, vietimmehän välivuotta (näyttelyistä ja kisoista) monellakin tapaa viime vuonna. Ihan mukavasti Magicfoxeja listoilta löytyi, omien tyttöjemme lisäksi erityismaininta Lumon siskolle, Magicfox`s Vernaiolo Chianti Olgalle, TOKO- tolleri- kisan voitto jo toistamiseen! Hienoa työtä ja isot onnittelut jälleen Titta! Toinen hieno kasvattisijoittuja oli Minkun veli Magicfox´s Bierzo Mencia Woltti, joka nappasi Vuoden Rallytoko- kisassa sijan 5. ja oli paras AVO- luokan koira! Onnittelut Pirkko ja Risto!

Omat tyttöset pääsivät listoille ja sijoille seuraavissa:
LUMO:  MEJÄ- tolleri sija 4 (pisteen häviö 3. sijaan..), SHOW- tolleri sija 4., VEPE- tolleri sija 3. ja paras ALO- luokan koira!

MINKU: MEJÄ- tolleri sija 5 ja SHOW- tolleri sija 7 (ei hassummin äitiyslomavuotta viettäneeltä Minkulta!)

TAIKA: VETERAANITOLLERI sija 7. Upea suoritus mummolta, joka teki hienot tulokset mejässä ja sairastelusta huolimatta myös näyttelyistä saatiin pisteitä.

MYRRI: TULOKASTOLLERI sija 5! Ei hassummin, ikään nähden. Tälle vuodelle on sitten  tavoite kirkastaa tätä sijoitusta :)

Eilen lauma, Lumoa lukuunottamatta, vietti päivää Turun KV- näyttelyssä. Kahdeksan vuotta sitten Jarnon tutustuminen tollerinäyttelymaailmaan alkoi kyseisestä näytelmästä, Taikan ollessa silloin ROP. Hienoja muistoja! Tänä vuonna ei ihan samanlaista menestystä uskallettu odottaa. Reissuun lähdettiin viettämään mukava päivä ja katsomaan mitä meille uusi tuomari, Tuula Pratt, tytöistä tykkää.

Tollereita oli ilmoitettu melkoinen määrä, 55 joista narttuja 30. Tuomarin linja oli tiukka. Pitkärunkoiset, matalat, ei priimasti- liikkuvat saivat auttamatta eh:n tai huonomman, h:ta jaettiin useampi ja olipa joukossa yksi t:kin. Luca esiintyi junnu- urosten joukossa mallikkaasti. Mukavalla arvostelulla mutta vielä kovin keskeneräisenä tuloksena JUK 3 EH, viiden uroksen joukosta. Paras uros- kehässä ei montaa osallistujaa ollut. Kisan voiton vei Toto, onnittelut jälleen!

Junnunarttuja oli ilmoitettu 5, paikalla oli neljä. Myrri esiintyi luokan viimeisenä. Kaksi ensimmäistä saivat eh:t, kolmas, Myrriä korkeampi narttu, sai erin. Myrrin esiintyminen oli melkoista säätämistä näin esittäjän näkökulmasta, kumma kyllä muutamia hyviä seisomakuvia oli kuitenkin kameraan tallentunut. Liikkeet menivät taas täysin nappiin, liikkuminen on Myrrin parasta antia kehässä. Tuomari saneli pitkän arvostelun, jossa ikä otettiin hyvin huomioon: "Erinomainen korkeuden ja pituuden suhde. Pää saa vielä täyteläistyä mutta sopii tähän ikään. Miellyttävä ilme. Hyvä kaula ja selkä. Tasapainoisesti kulmautunut. Erinomainen raajaluusto ja tassut. Ikään sopiva rungon voimakkuus. Hyvä hännän kiinnitys. Erinomainen joustava askel. Hyvä turkki ja väri". Tällä hienolla arvostelulla saatiin erinomainen ja kilpailuluokassa meidät nostettiin ykköseksi jälleen! Hienoa kerrassaan, ja kun vielä luokan ainoana saatiin SA, niin päivän tavoite oli täyttynyt :)


Seisoi se todistettavasti hetken paikallaankin...

... Ja liikkui jälleen upeasti. Myrri :)

Minku kisasi valioissa joissa oli yhteensä viisi narttua. Esiintyminen aloitettiin kunnon venytyksin, ja nauratettiin yleisöä sekä tuomaria :D Hienosti Minku liikkui ja seisoi, kuten nykyään lähes poikkeuksetta tekee. Tuloksena eri. Kilpailuluokassa päästiin sijalle 4. ja saatiinpa vielä SA:kin. Minku oli luokassa matalimmasta päästä ja turkkikaan ei ihan priimaa vielä kokonaisuudessaan ole. Tulipa arvostelussa mainituksi jälleen isot korvatkin ;) Mutta ihan tyytyväinen olin arvioon ja sijaankin, kun malli ei täysin miellyttänyt niin SA oli hieno juttu!Kroppa notkeaksi ja kisakuntoon, tuumaa Minku :D

Taika jatkoi viiden veteraanin kisassa vallatonta esiintymistään. On tuon Mummon kanssa vaan upeaa kiertää kehää, kun silmät loistaa ja askel nousee kevyesti. Arvostelussa lause: "Liikkeessä ei ikä paina, olemus on edelleen reipas ja iloinen" lämmitti erityisesti mieltä! Kaikki veteraanit saivat erin ja Taika sijoittui sijalle 3. Vain voittajalle sa ja tämä Taikaa reilun vuoden nuorempi narttu olikin koko näyttelyn narttujen kaunein. Onnittelut Tiinalle!

Myrri pääsi vielä kisaamaan varasertistä yhdessä nuorten luokan voittajan Raikun kanssa. Hienosti molemmat neidit esiintyivät, mitä nyt Myrri häselsi seistessä melko tavalla. Liikkui kuitenkin hienosti. Tämä kisa me hävittiin, ihan ymmärrettävästi kun vuotta nuorempana oltiin vielä sen verran keskeneräisiä (pää ja ilme olivat tuomarille tärkeitä ja niitä arvostelussa ja vielä varasertikehässä tarkasti tutkailtiin). Onnittelut Johannalle, Raiku on kaunis neiti!

Näyttelyn jälkeen ajeltiin hakemaan Lumo kotiin minun vanhemmilta, kiitosta vaan hoidosta vielä tätäkin kautta! Lumolla oli ollut mukava päivä, pitkä lenkki uusissa maastoissa, spesiaalihuomiota ja vähän herkkujakin toki. Seuraavat näytelmät käydään sitten Virossa, jonne suunnataan vajan parin viikon kuluttua. Tästä taas pari viikkoa on Latvian vuoro, joista toiveissa olisi Myrrille se viimeinen junnuserti... Suomen kehät kutsuvat seuraavan kerran vasta maaliskuun alussa, jolloin lauma suuntaa kohti itä- Suomea. Ja siitä se näyttely- ja kisavuosi sitten jatkuukin, lähes joka viikonloppu jossain päin :)