Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2019-01-18

Synttärijuhlia ja rallailua


Suloinen synttärisankari pehmojen keskellä :)

Keskiviikkona koitti suuri juhlapäivä: Myrri täytti vuoden! Onnittelut rakkaalle ja kaikille sisaruksille :) Melkoinen tämä Myrrin ensimmäinen vuosi on ollutkin. Näyttelymenestystä on niitetty huikeasti, kuten kuva Myrrin palkinnoista osoittaa. Ihan tällaista prinsessaa emme uskaltaneet edes haaveilla, päin vastoin: monasti puhuttiin Jarnon kanssa, että ei voi sellainen "tuuri" käydä, että neljäskin näyttelykaunotar laumaamme saataisiin. Tässä kohtaa se vain on todettava että kyllä se tuuri vain kävi (no ehkä jalostusvalinnoillakin oli "pieni" osuus asiassa) ja laumassamme on yksi prinsessa lisää!


Myrrin näyttelypalkinnot (vain viralliset)- onhan niitä tähän ikään mennessä huikea määrä!

Eikä pelkkää kauneutta, Myrri on myös äärettömän fiksu ja oppivainen. Toissaviikolla aloitimme rally- tokon valmennusryhmässä, jota koutsaa Sari Tuomivaara. Torstai- iltaisin treenataan ihan urakalla: ensin tunti Myrrin kanssa ja heti perään toinen tunti Minkun kanssa. Kahdesti ollaan nyt käyty ja valkku jatkuu viikoittain Juhannukseen saakka. Mielettömän mukavaa ja oi että kun minulla on taitavat koirat! Valkussa ei hinkata vain alokkaan liikkeitä, mikä onkin jatkoa ajatellen erinomaisen hyvä juttu. Esimerkiksi viime tunnilla tehtiin puolen vaihtoja monella tapaa, jokin liikkeistä oli jo mestaruusluokan juttuja. Niin ne tyttöset vaan suorittivat ja hommat opittiin nopesti. Huippua!


Yllä Myrri, alla Minku rally- harkoissa. Kyllä ovat äiti ja tytät samaa maata!

Maanantaisin jatkuu Myrrin aksan alkeet ja tällä viikolla olikin jo hienoa edistystä viime viikkoiseen tapahtunut. Kun viimeksi tehtiin hypyn tarjoamista yhdellä esteellä, nyt me Myrrin kanssa päästiin tekemään jo kahdella, minun seistessä esteiden välissä ja ohjatessa Myrriä esteeltä toiselle. Todella nopeasti Myrri hoksasi homman juonen! Myös kontaktiharjoittelu eteni, nyt mukaan otettiin käskysana joka meillä on STOP. Lisäksi harjoiteltiin keinun alkeita. Keinuhan on monelle, varsinkin ääniherkälle, koiralle paha este kun se rämähtää alas. Tässä alkuharjoittelussa ohjaaja piti keinua alkuun vähän, sitten aina vähän enemmän ilmassa ja minä ohjasin namilla Myrriä laittamaan etutassunsa keinun kontaktille ja rämäyttämään keinun alas. Vitsi oli kivaa Myrrin mielestä! Melkein mitä kovempi ääni sitä hauskempaa :) Eli ei mitään ongelmaa tässä. Innolla odotellaan jo ensi maanantaita, mitä uutta silloin opitaan!

Tänä sunnuntaina koittaa Turun KV- näyttely. Koiria on ilmoittautunut huimat 55 joista 30 narttuja. Eipä isompia odotuksia, tai siis pitää itseään kieltää odottamasta liikoja etenkin Kajaanin jättimenestyksen jälkeen... Tuomari Tuula Pratt on meille uusi tuttavuus, joten linjastaan ei osaa sanoa tykkääkö matalasta mallista (Minku) vai korkeasta (Myrri) vai siltä väliltä (Taika), vaiko mistään vai jostain ihan muusta... Lumppari olisi nyt todella kivassa turkissa mutta harmittavasti Kajaanin reissulla alkanut selkävaiva estää Lumon näyttelyyn osallistumisen. Maanantain lääkärireissulla Lumo rauhoitettiin ja kuvattiin. Löydöksenä vanha (jo vuosi sitten todettu) spondyloosimuutos yhdessä nikamavälissä ja ehkä vähän alkavaa uutta. Ovatko ne kipuilun syyt, ehkä, ehkä eivät. Kipulääke- ja lihasrelaksanttikuuri (viikon mittainen) aloitettiin maanantaina ja lääkkeet tuntuivat onneksi heti tepsivän. Parin viikon päästä mennään Helmiinalle hoitoon, kun akuutti vaihe on ohi.  Doupattu Lumppari viettää tulevan näyttelysunnuntain vanhempieni hyvässä hoidossa, varmasti mukava spesiaalilaatuaikapäivä Lumolle kun muut pönöttävät kehissä :)

Vuoden tapahtumakalenterikin alkaa pikku hiljaa muotoutua, mejä- kokeiden alettua ilmaantua Kennelliiton kalenteriin. Harmillista on se, että monasti näyttelyt ja mejät menevät päällekkäin. Onneksi meillä lauma voi jakaantua, Jarnon olessa enemmän mejästä innostunut ja minun näyttelyistä. Varmasti muutamat kesäviikonloput vietetäänkin Jarno metsässä ja minä kehissä. Katsotaan sitten kuka koira milloinkin mejäilee ja kuka misseilee :) Lisäksi sitten vielä rallykisat joihin minulla on vakaa aikomus osallistua sekä Minkun että Myrrin kanssa, Lumolle vepekisat ja monet muut kisa- ja treeniriennot. Tulee jälleen aktiivinen kesä, sitä jo innolla odotetaan!