Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA RTK1 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tyttären Myrrin (BY MVA EE JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 Magicfox`s Amarone) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2018-11-14

Rigan valloitus ja ensimmäinen laumamme neloisvoitto!


Rigan valloittajat kera palkintosaaliinsa!

Takana on upea reissu Rigaan. Vitsillä ennen matkaa mietimme, että minne ne kaikki pokaalit ja palkinnot kotimatkalla mahdutetaan, kun autossa ei ihan rajattomasti tilaa tavaroille ole, tyttösten loossin ollessa koko takapenkkien ja kontin kokoinen. Vitsi ei sitten ollutkaan kovin kaukana todellisuudesta, kuten saimme todeta :)

Matkaan lähdimme perjantaina aamun 10.30 lautalla. Kotona ensin lenkitykset ja sitten tyttöset hyttiin viettämään mukavaa laivamatkaa meidän käydessä nauttimassa uuden Tallink Mega Starin loistava aamiaisbuffet. Tämä oli Myrrin ensimmäinen laivamatka. Emme sitä jännittäneet, tervepäinen tyttö kun on kyseessä oli elo ja olo laivalla kuin oltaisiin usein ennenkin oltu. Ei mitään ongelmia!

Jarno ajeli koko matkan Rigaan ja hyvä niin, perillä illan ruuhkassa oli kaupungin liikenne melkoista painajaista. Hyvin kuitenkin hotelliimme Clarioniin selvittiin ja sitten majoittumaan mukavasti sviittiin. Me otetaan aina reissatessa mahdollisimman iso huone/sviitti, että tytöille on kunnolla tilaa elää ja olla (itsellä niin väliä). Niinhän ne likat ottivat tilan haltuun, makoillen leveästi sängyllä, kahdella sohvalla ja nojatuoleissa. Luksuselämää! Iltasella käytiin hotellin ravintolassa syömässä matkaseuramme, Minkun veljen Lucan ja isän Caron, omistajien Heidin ja Jonnan kanssa. Sitten iltalenkitykset läheisessä isossa puistossa (ykköskriteeri hotellin valinnassa) ja yöunille, odottamaan jännityksellä seuraavan päivän Riga Winner näyttelyä.

Aamulla syötiin hyvät aamiaiset ja tilailtiin taksi, jolla lähdettiin kohti näyttelypaikkaa noin 4 km päähän. Sinne leiri pystyyn, vähän kuohuvaa ja odottelemaan kehien alkua. Tollereita voittajanäyttelyyn oli ilmoitettu 9, näistä 7 oli Suomesta ja kaksi baltiasta. Luca aloitti kisaten kahta itseään lähes tuplat vanhempaa junnu- urosta vastaan. Eipä se pöllömpi poika ole, hienosti luokkavoittoon ja Piemonte- pentueen ensimmäinen titteli, Riga Junior Winner, plakkariin kera junnusertin! Isä Caro nappasi pu 1- sijan, cacibin ja "ison" tittelin, Lucan ollessa minun handlaamana pu2. Onnea vielä täältäkin kautta!

Sitten alkoivat nartut. En ehtinyt paljoa jännätä kun suoraan pu- kehästä vaihto Myrriin ja menoksi. Tuomari serbialainen Tiana Konrad kirjoitti aivan ihanan arvostelun Myrristä, joka esiintyi ilolla ja innolla tuttuun tapaansa! Ja sieltä se eka titteli tuli meillekin, Riga Junior Winner ja junnuserti! Wuhuu! Sitten vaihto taas lennosta valioihin. Minku minulle ja Lumo Jarnolle, lisäksi luokassa kisasi valionarttu Alva Suomesta. Kaikki saivat erin. Kilpailuluokassa hämmästykseni oli suuri, kun Minku osoitettiin ykköseksi. Minku kun on todella karvaton tällä hetkellä, mutta eipä näemmä haitannut. Lumo oli luokan 3. Ja sitten vauhdista Taika kehään. Mummo oli niin intoa piukassa kun muutaman kuukauden tauon jälkeen pääsi oikeasti kehiin, eikä vain treenaamaan. Kyllä ne koirat tietää. Ihan tuli liikutus itselle kun sitä menoa katseli... Ja niin tuli tuomarillekin, ei meinannut uskoa että yli 10 v veteraani on hihnan päässä! Upealla arvostelulla Riga Veteran Winner titteli meille ja sitten pn- kehään. Minku liiteli voittoon, kakkoseksi Alva, kolmoseksi Taika ja Myrrille sija neljä. Minkulle myös cacib ja titteli, Riga Winner 2018! Ja taas jatkettiin vauhdista ROP- kehään, jossa Minku voitti. Päivä siis jatkui ryhmiä odotellen, fiilistellen ja koiria muutamaan kertaan ulkoiluttaen hyvässä seurassa :)

Meillä oli ilmoitettuna myöskin kasvattajaryhmä, jossa esiintyivät Luca, Myrri, Minku ja Lumo. Myöhästyttiin esiarvostelusta (kuulutuksista ei saanut selvää), joten odotukset eivät olleet korkealla. Mutta niin vain tuomari poimi usean ryhmän joukosta meidät sijoitukselle, olimme BIS- 5 kasvattaja! Ja taas tuli ruusukkeita ja pokaaleita ja ruokaa (se kyllä jätettiin näyttelypaikalle, ei mukaan mahtunut millään).


Sitten oli Taikan vuoro päästä parrasvaloihin. Kokoomakehässä, hetki ennen isoon kehään juoksua, minulle tuli niin iso liikutus että kyyneleitä pyyhkien kehään juostiin. Ne tietää, jotka tietää, miksi. Taika oli niin onnessaan juostessaan häntä heiluen kehän ympäri... Sijoitukselle ei päästy, mutta kokemus oli kullan arvoinen.

Ja sitten vielä kerran iso kehä kutsui, nyt Minkun kanssa. Kasiryhmä oli todella suuri. Esiarvostelussa tuomari (vanhempi nainen, ei meidän rotutuomari) ei mielestäni edes vilkaissut meitä, joitakin koiria kävi ihan kokeilemassakin. Minkulla oli hauskaa, häntä heiluen odoteltiin hetkeä juosta isoon kehään. Ja sitten juostiin, Minku veti hihna suorana edellä upealla liikkeellä. Kun kaikki reilut 20 koiraa olivat kehään saapuneet, alkoi tuomari kätellä koiria pois. Edestä ja takaa käteltiin ja me vaan jäätiin... ja jäätiin ja ... lopulta kehässä olikin enää 5 sijoittujaa! Ja niinhän siinä kävi, että RYP 4- ruusuke tultiin ojentamaan meille. Ihan käsittämätön fiilis, Minkun karvankin tietäen mutta ne liikkeet ja asenne, niillä me sijoitus napattiin! Aivan mahtavaa!Sitten olikin "ongelma" mihin saadaan kaikki tavarat (lue: valtava määrä palkintoja) mahtumaan, kun tarkoitus oli kävellä takaisin hotellille. Ratkaisu löytyi kun Jarno ja kamat laitettiin taksiin ja me käveltiin koiralauman kanssa takaisin. Melkoinen määrä ihastuneita katseita ja hymyjä matkalla tämä kuuden tollerimme joukko keräsi, ei varmaan ihan jokapäiväinen näky Rigassa :) Illalla piti tietenkin vähän juhlistaa valtaisaa menestystä ja sitten hyvillä mielin nukkumaan, että jaksettaisiin vielä seuraavan päivän ryhmänäyttelyssä edustaa.

Ryhmänäyttely oli vähän kauempana hotellilta kuin Riga Winner, joten taksilla mentiin molempiin suuntiin. Näyttelypaikkana oli Dino Zoo areena, keskus missä oli eläintarvikeliikkeitä, ell vastaanotto, koirien koulutustila ja iso hallitila näyttelykehää varten. Sama tuomari, latvialainen Natalia Bodorajenko, arvosteli kaikki 8- ryhmän rodut. Aikataulu vähän venyi mutta eipä se haitannut, kun hallin vieressä oli hyvä ulkoilutusalue ja muutenkin oli väljää ja mukavaa odotella kehien alkua. Tollereita oli ilmoitettu ja paikalla kahdeksan, toinen edellispäivän junnu- uroksista puuttui.

Luca esiintyi tänäänkin hienosti, mutta tällä kertaa tuplaten vanhempi junnu vei voiton. Lucalle kuitenkin eri ja hieno arvostelu. Caro jatkoi myös menestystä, ollen baltian junnua vastaan kisatessa pu1.

Myrrillä oli vielä enemmän virtaa kuin edellispäivänä, ja tuomari naureskelikin neidin innokkuudelle :) Hienosti sujui liikkeet ja seisominenkin oli ihan ok. Todella kiva arvostelu saatiin (löytyy kotisivuilta) ja junnuserti myös! Sitten valiot kehiin. Minku jatkoi edellispäivän voittoputkeaan, ollen valioiden ykkönen. Lumppari paransi napaten kakkossijan ja Alva kolmoseksi. Taika herätti jälleen hämmästystä tuomarissa upealla kunnollaan ikäänsä nähden ja sai todella hienon arvostelun, etenkin lauseet "Very nice old Lady in excellent condition" ja "Excellent movement and beautiful temperament" lämmittävät sydäntä. Pn- kehässä Minku liiteli voittoon, Lumo oli pn2, Myrri pn3 ja Taika pn4- näin se lauman eka neloisvoitto tuli! On ne vaan melkoisia kaunottaria jokainen, ei voi muuta todeta! ROP- kehässä Minku päihitti sulhasensa ja se oli sitten tupla- ROP:n reissu Minkulle se. Ryhmäkehissä menestys jatkui, kasvattajaryhmämme oli BIS-1 ja kaikista hienoimpana, Taika oli BIS 3- veteraani :) Minkulle ei tänään menestystä herunut, mutta hienosti jaksoi vielä esiintyä ja saatiin kuoharipullo palkinnoksi, joka hotelliin palauttua porukalla ansaitusti nautittiin :)


Molempien päivien ROP ja VSP, Minku ja Caro

Sellainen Rigan matka, mahtava menestys ja ihania muistoja tuli roppakaupalla! Kotiin ajeltiin vasta maanantaina, laivalla tyttösten pötkötellessä hytissä käytiin ensin nostamassa maljat upealle matkalle Heidin ja Jonnan kanssa ja sitten ala cartessa syömässä.  Pitihän se tyylikäs reissu myös lopettaa tyylillä :)