Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA RTK1 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tyttären Myrrin (BY MVA EE JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 Magicfox`s Amarone) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2018-11-26

Ammattikuvasten satoa, osa 3: Minku

Nyt on sopiva aika esitellä Minkun ammattikuvat, kun Minkulla tuota näyttelymenestystäkin urkeni hiljattain Rigasta oikein tupla- ROP;n verran. Ei kyllä uskoisi, tällä hetkellä kun neitoa (tai Rouvahan hän on...) katsoo, on turkki tyystin tippunut eikä niin kuvauksellinen omasta mielestä ollenkaan. Hassua sinänsä, monet Minkun suurista menestyksistä ovat tulleet karvan ollessa vähimmillään, kuten "legendaarinen" Seinäjoen ROP pari vuotta sitten. Minkun  upein ominaisuus ovat liikkeet ja ehkäpä ne näkyvät paremmin, kun turkkia on vähemmän :)

Tässäpä kuvia, joita reilut kuukausi takaperin Helsingissä otettiin:
Ihana pään profiili, suurista korvista huolimatta ;)Lempeä ja viisas katse


Hieno ryhti ja etenkin kehuttu ylälinjaDamin kantoa sävy sävyyn syksyn lehtien kanssa


Minku pääsi viime viikolla tutustumaan kanssani uuteen lajiin, kun ostettiin irtotunti Pro Canikselta rally- tokoa. Olipas hauskaa niin emännällä kuin koiralla! Minkun tokotausta helpotti hommaa huomattavasti, alokasluokan liikkeistä kaikki paitsi eteen istuminen ja siitä kierto takakautta sivulle menivät helposti tokomuistista. Tuon eteen istumisen ja kierronkin Minku oppi tunnin aikana jo aika hyvälle mallille, enemmän ongelmia tuotti minulle hihnan kanssa säätäminen.. Rallyn alossa koira on hihnassa, joka näin tokoon tottuneelle (siellä koira on vapaana) tuotti vähän logistisia ongelmia välillä :)

Talvella olisi tarkoitus jatkaa rallya myös Minkun kanssa, sen verran sytytti meitä kumpaakin! Myrrihän aloitti myös rally kurssin viikko sitten Koirakoutsilla. Siellä homma lähdettiin paljon enemmän peruspalikoista liikkeelle kuten pitääkin kun käsissä on lähes pentu, ja hauskaa tuntui olevan myös Myrrillä. Tänään rallaillaan jälleen ja odotankin jo innolla!

Viikonloppuna tehtiin koko laumalle hakuruutua pienessä pakkasessa, auringon paistaessa matalalta huurteiseen metsään. Oli tunnelmaa ja koirilla intoa ja vauhtia! Videoita hauista löytyy kennel Magicfox`s fb- sivulta. On se vaan hienoa harrastaa tällaisen porukan kanssa, jotka nauttii tekemisen riemusta, oli laji mikä hyvänsä!


Lauma eilisen lenkillä :)