Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2018-10-01

SNJ päänäyttely


SNJ:n päänäyttelyn kaunein tolleripentu Myrri :)

Lauantaina osallistuttiin Suomen Noutajakoirajärjestön päänäyttelyyn Hämeenlinnan Tuuloksessa. Näyttely pidettiin kauppakeskuksen parkkihallissa, joka miljöönä ei ehkä ole se kaikkein miellyttävin.. Kolmisen vuotta sitten käytiin edellisen kerran ko. paikassa näyttelyssä ja silloin tila oli hämärä, lattia liukas (ei mattoja) ja sisällä autoja, joiden varashälyt huusivat tasaisin väliajoin.. Melkoinen kakofonia. Viime vuonna SNJ järjesti näyttelyn tuolla. Me emme osallistuneet silloin, mutta kuulimme että järjestelyt olivat olleet ihan fine, kehissä matot jne. Joten päätimme että mennään nyt sitten, ilman sen kummempia odotuksia.

Tollerit oli jaettu kahdelle eri tuomarille. Ruotsalainen vanhempi nainen Lena Hägglund arvosteli aikuiset ja Sveitsiläinen pitkä mies Michael Gruber arvosteli pennut. Meillä oli nyt ensimmäistä kertaa koirille matkassa uudet häkit. Vanha kehämallinen kevythäkki alkoi ajan saatossa ja Myrrin myötä (hyps pomps loiks) osoittautua koiria (tai koiraa) pitelemättömäksi ratkaisuksi, joten ostettiin kaksi oikein isoa XXXL häkkiä ja näyttelyissä ne yhdistetään kaksioksi, isot sivut auki joten koirilla on mahtavat tilat siellä loikoilla. Hyvin tyttöset kaksiossaan viihtyivätkin näyttelypäivän ajan.

Pentuluokissa kisasi neljä tolleria. Ensin kaksi nuoremmissa urospennuissa, joista toiselle (Myrrin Tampereen pentunäyttelyn kilpakumppani) KP. Nartuissa olivat Myrri ja siskonsa Vanni. Mukava oli Vannia ja omistaja Riinaa nähdä! Hienosti oli Vanni näyttelytreenattu, seisoi todella nätisti ja esiintyi muutenkin oikein kivasti. Myrrilla oli dravia vähän liikaakin. No, liikkeet menivät tosi hienosti mutta seistessä jouduin korjailemaan aika tavalla. Tuomaria se ei näyttänyt haittaavan vaan hymyillen teki tutkimuksensa ja saneli arvostelun. Se olikin varsin kattava: " Kahdeksan kuukautta vanha pentu, joka on ihanaa tyyppiä. Kiva pää, silmät vielä hieman vaaleat, hyvä purenta. Oikein asettuneet korvat. Hyvä niska ja olat. Erittäin hyvin kehittynyt etuosa. Erinomainen luusto. Toivoisin hieman vahvemman ylälinjan liikkeessä, toivottavasti ikä korjaa asian. Oikea hännän asento. Oikeanlaiset liikkeet. Kiva temperamentti". Tällä arvostelulla saatiin luokkavoitto kera KP:n. ROP- pentukisassa Myrri vei voiton ja saatiin todella hieno "blingeillä" koristeltu punainen ruuseke :) On se Myrri kyllä melkoinen, molempien vuoden erkkareiden voitot, tollershowssa pikkupennuista VSP ja SNJ:ssä ROP!

Sitten seurasikin odottelua ennen kuin aikuisten kanssa kehiin päästiin. Valioissa kisasi neljä narttua. Sekä Lumo että Minku esiintyivät suorastaan upeasti, parasta liikkumista pitkään aikaan! Molemmat saivat oikein hienot arvostelut. Kilpailuluokassa saavutettiin sijat 2. (Lumo) ja 3. (Minku) kera sa:iden. Voiton vei täysin erityyppinen iso ja roteva narttu. Parasnarttukisassa tämä narttu vei voiton ja saman kasvattajan veteraani, joka yleensä "voittaa kaiken" oli pn2. Lumoa tuomari juoksutti pn2 sijalla vielä kierroksen mutta kuten arvata saattoi, tiputti kolmoseksi. No, mitäpä noilla "jumbosijoilla" merkitystä, vain voitto on se joka kiinnostaa ja kun se ei tällä tuomarilla ollut saatavissa, niin...

Myrri olisi päässyt kisaamaan vielä noutajien parhaasta pennusta, mutta koska se kisa olisi alkanut vasta useamman tunnin päästä, päätettiin lähteä lauman kanssa kotiin touhuamaan mukavampia juttuja :) Alla kuva ROP- pennusta kera variksen, eli melkoinen NÄY- ja KÄY- tyttönen meillä on kasvamassa! Muunkin lauman treenit olivat erinomaiset, erityismaininnalla Mummon damihaut joista ei vauhtia eikä intoa uupunut!


Ensi viikonloppuna on näyttelyt samassa parkkihallissa, joihin ollaan ilmoittauduttu. Onneksi sunnuntaille tuli tuomarin muutos, niin saadaan sieltä rahat pois. Lauanataina mennään, ja se onkin sitten Myrrin viimeinen pentunäyttely. Saapas nähdä kuinka käy, tähän asti 9 KP:ta ja 7 ROP- ja 2 VSP- sijaa... Jännää ;)