Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2010-05-02

Toko- uran aloitus: koira kymppi, ohjaaja 0

Ylöjärvella starttasi meidän virallinen tokoura tänään. Eikä mennyt aivan putkeen, kuten arvata saattaa. Koirahan toimi kuin ihmisen mieli, ohjaaja ei sitten toiminutkaan. Alku sujui hyvin: luoksepäästävyydestä täysi 10. Paikallamakuun luulin menneen hyvin: Taika pysyi kauniisti makuulla, vähän käänteli päätään, etenkin kun vieressä oli taukoamatta vinkunut corgi. Paluu koiran luokse sujui myös ok ja siitä istumaan. Kyllä järkytys oli suuri kun tuomari (Jaana Tala) kertoi pisteet: meille 0. Kuulemma olin liikahtanut siellä 20 metrin päässä ja tästä syystä koko liike nollille. What??? Kyllä on sitten ollut merkillinen liike, kun itse eikä videokuvaa ottanut Marika mitään huomattu. No tuomarin sana on laki, ei tainnut tykätä noutajasta tai sen emännästä. Siinä kohtaa olin jo aivan valmis hakemaan kilpailukirjan pois ja ottamaan - tulokseksi. Onneksi Marika oli mukana ja kannusti meitä jatkamaan, kiitos siitä! Oltiin yksilösuorituksissa toisina. Seuraaminen hihnassa meni kivasti, siitä 9. Tuomarin mukaan pidin hihnaa liian kireällä ja tästä pistevähennys. Taluttimetta seuraamisesta saatiin 8,5 kun koira kosketti mun kättä. Kun ei saa koskea (!). En osannut kyllä kuvitellakaan että tämä näin tarkkaa touhua on. Hienoa oli se että seuratessa Taikan häntä heilui koko ajan ja kontakti oli erinomainen:) Seuraavaksi oli liikkeestä maahanmeno. Tiesin että siitä tuskin kovin hyviä pisteitä saadaan ja niin kävi. Seuraaminen ok, mutta maahanmeno hidas ja minulta kaksoiskäsky kun hidastin ja katsoin koiraa meneekö maahan. Arvosana 6.5. Luoksetulo oli ainoa täyden kympin liike, Taika tuli täyttä laukkaa suoraan sivulle:) Liikkeestä seisominen sujui mun mielestä hyvin mutta jostain siinäkin pisteitä rokotettiin, 8 tuli. Hypyn suhteen mulla oli epäilyksiä kun harjoitellessa joskus hyppää ja joskun kieltäytyy. Nyt onneksi hyppäsi ja jäi seisomaan esteen taakse. Asento oli hieman vino ja minä kuulemma hieman nytkähdin käskyn antaessani, tästä 8.5. Ja kokonaisvaikutus myös 8.5. Kehuja tuli koiran iloisesta tekemisestä ja minun kauniista käskyistä:)

Siinä sitten Marikan kanssa laskeskeltiin pisteitä että mitä saadaan. Kolmoseen päädyttiin ja ihmetys oli suuri kun tulokset julkaistiin, kakkonen tuli (147 pojoa)! Ja vieläpä sijoitus kolmanneksi 5 koiran porukassa, pokaali ja koirankeksipaketti:) Tosi hyvin siis meni ja ykkönen olisi tullut jos en olisi itse mokannut paikallamakuuta liikkumalla (tosin tämä jää mysteeriksi kun videokuvakaan ei tallentanut liikkumistani). Seuraavassa kokeessa täytyy olla täysin aidanseiväs ettei toiste oteta nollia jostain älyttömyydestä. Luulenpa että tuomari halusi "kouluttaa" vihreää ohjaajaa tuolla 0 antamisella, ja siinä kyllä onnistui. Taika sai super herkut ja kehut hienosta suorituksesta, tästä uskaltaa jatkaa kohti seuraavaa koitosta pikapuoliin ja sen ykkösen metsästystä:)