Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2010-05-06

Toko alo 1 KP:)

Eilen parannettiin hieman suoritusta sunnuntaisesta, tai Taikahan meni molemmissa hienosti mutta minä en nyt sössinyt niin pahasti. Tässäpä selostusta meitin kokeesta:)

Eli eilinen koe oli Tamskin tallissa, iso kuplahalli kumimattopohjalla, kaikui ihan törkeesti ja junat ajoi 20 m päästä ohi. Siis ihan karseet puitteet ja olin varma ettei Taika ainakaan pysy paikallaan tai ees haluu tulla koko halliin. No väärässä olin onneksi! Tuomarina oli Marja Ala-Nikkola joka oli vähintään yhtä tiukka kun Jaana Tala. Taitaa olla naispuolisten tokotuomareiden ominaisuus (miespuolisista meillä ei vielä oo kokemusta, ties vaikka olisivat vielä pahempia:)

No suoritukseen sitten. Alokasluokassa oli 10 koiraa ja paikkamakuu tehtiin kahdessa setissä. Me oltiin jälkimmäisessä, onneksi sillä ekassa ryhmässä kaksi koiraa lähti liikkeelle ja häiritsi muitten suorittamista. Luokesepäästävyydestä meille 10 ja paikkamakuusta 9, kun meni kuulemma hieman hitaasti maahan. Mun mielestä nopeus oli ihan normaali Taikalle mutta eihän se sellainen räjähtävä ollut kuten ei ole koirakaan. Paikallaan pysyi hienosti vaikka juna meni juuri silloin ja Taika veti korvat luimuun, mutta pysyi! Ylös nousi vasta luvalla. Paikkamakuun jälkeen Taika pääsi autoon odottelemaan omaa vuoroaan joka oli vasta 7 koiran päästä. Kaksi koiraa keskeytti kokeen kun niille varmaan halli oli liian haastava ympäristö. No sitten yksilösuoritukseen. Hihnassa seuraaminen meni kivasti, siitä 9 kun kuulemma koira oli hieman liian lähellä mua ja kosketuksia tuli etenkin käännöksissä. Ja pyssäyksissä minä kuulemma tein vartaloliikkeen koiraan päin ja "painostin" sitä. Vapaana seuraamisesta täysi 10 ja tuomari kehui maasta taivaaseen:) Liikeestä maahan meni hyvin mutta pistevähennykset meikäläiselle hidastamisesta ja kumartumisesta koiraan päin, siitä 7. Luoksetulo oli Taikamaisen vauhdikas, siitä 9 kun vika perusasento oli hieman vino. Liikkeestä seiso oli samat virheet multa kun maahanmenossa, eli 7.5 tuli pisteiksi. Hyppy oli muutaman sentin korkeampi kuin edelliskokeessa jaTaika himmasi siihen esteen eteen, nuuskaisi ylälautaa ja olin varma ettei hyppää. En kuitenkaan antanut kaksoikäskyä vaan odotin ja menihän se yli korkealla ponnulla:) Siitä 7, en tiedä miksi, ehkä hitauden takia. Jäi seisomaan esteen taakse ja istui vasta käskystä. Kokonaisvaikutuksesta vedettiin koko joukon parhaat pisteet eli täysi 10 ja tuomari ylisti Taikaa ja meidän yhteistyötä mutta haukkui mua kun oon niin huono ohjaaja ja patisti seuran koulutuksiin kun koiralla on potentiaalia vaikka mihin :) Enivei pisteitä 175 ja loppukisassa päästiin toiseksi, hävittiin puolella pisteettä voittajalle ja saatiin kunniapalkinto. Hip hei! Taika oli ihan fiiliksissä kun mentiin palkintojenjakoon ja nautti kaikesta huomiosta:) Soma pokaali, pari ruusuketta, nameja ja ruokaa sekä alennuslippu seuraviin kokeisiin tuli kotiin viemisiksi.

Lauantaina uusi yritys jälleen Jaana Talan tuomaroimana, katsotaan josko tällä kertaa uskaltaisin jo luottaa Taikaan niin paljon etten himmailisi ja kumartelisi koiran ansaitsemia pisteitä pois. Syytä olisi luottaa, Taika toimii kuin unelma:)

Superkiitos Marikalle joka oli taas mukana kannustamassa ja kuvaamassa! Millikin olisi tuossa joukossa päässyt taatusti ihan kivoille sijoille, nyt vaan rohkeutta lähteä mukaan!!