Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2009-03-11

Kyllä meillä sittenkin taitaa asustaa oikea lintukoira. Eilen aamulla ennen töihin lähtöäni kaivoin pakkasen perukoilla majailleen vaakun esiin ja pesuvatiin sulamaan. Taikaa kiinnosti kovasti että mikäs pussi sieltä pakastimesta otettiin ja mikä ihmeellinen mustan-harmaan kirjava pötikkä pussista löytyi.. Piti nousta takajaloille vaakkua nuuskimaan kun mamma sen laittoi pesukoneen päälle ja pari haikeaa piippaustakin tytön kurkusta kuului kun ei saanutkaan tarkempaa tuttavuutta tehdä tuohon ihme otukseen. Tuli siis mielenkiinto herätettyä :)

Töistä palatessani otin muovipussin ja siirsin sulaneen vaakun pussiin. Taika oli taas kovasti touhussa mukana, kun vaihdoin lenkkivaatteita päälleni niin pussia täytyi nuuhkia ja rapistella. Ulkona suuntasimme kaksistaan lammen rantaan. Kun hihna irtosi kaulasta Taika juoksi innoissaan keppiä järsimään. Mutta keppi unohtui varsin pian kun mamma kaivoi vaakun pussista ja otti sen omaan käteensä omistavin elkein. Voi että kun Taika halusi saada vaakun omaan suuhun tutkittavaksi. Hypittiin ja pompittiin kun vaakku kulki eteenpäin mamman kainalossa. No sitten laskin vaakkua alemmas jotta Taika pääsi sitä nuuhkimaan. Edelleen kävelin eteenpäin ja Taika nuuhkutti ja varovasti maisteli vaakun sulkia. Eikä aikaakaan kun tollerin kuono sulkeutui vaakun ympärille ja mamma päästi vaakusta irti. Niin Taika lähti vaakku suussa ja häntä pystyssä rientämään eespäin kovien kannustuskehujen saattelemana. Jonkin matkaa vaakkua kannettuaan Taika pudotti sen ja alkoi varovasti tutkia ja tökkiä sitä. Silloin mamma tuli paikalle ja otti taas vaakun omaan käteen ja lähti matkaa jatkamaan. Ja voi kun Taika taas halusi vaakun itselleen. Näin jatkettiin pitkän matkaa, vaakku hetken mamman kädessä ja sitten Taikan suussa eteenpäin. Kauniisti tyttö lintua kantoi, ei yhtään alkanut puistella eikä repiä. Halusin tottakai kokeilla myös vaakun heittämistä, tajuaisiko Taika että tuotakin voi noutaa.. Ilokseni voin todeta että yksi nouto sujui hienosti! Heitin vaakun ja Taika ryntäsi innolla perään, otti vaakun suuhun ja pillityksen ja kehujen ja luoksetulokutsujen saattelemana toimitti vaakun luokseni. Ei nyt ihan käteen asti mutta hollille kuitenkin. Pari muuta noutoyritystä ei sujuneetkaan yhtä hienosti, mutta eiköhän se siitä kun aletaan harjoitella enemmän. Vielä pari kantamista kovilla kehuilla ja sitten pistin vaakun takaisin pussiin, ettei Taikkis kerkeisi kyllästyä. Nyt ainakin jäi mielenkiinto päälle ja tästlähin otetaan vaakkua useammin lenkille mukaan! Onneksi emme törmänneet muihin ulkoilijoihin, olisi siinä voinut saada hieman pitkiä katseita osakseen kun kuljeskeli variksenraato kainalossa....