Tietoa pÀÀhenkilöistÀ

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekÀ Taikan tyttÀrien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekÀ Minkun tytÀrten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttÀrien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekÀ Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emÀntÀ. Naurua ja hammasten kiristystÀ :)






2023-12-03

Soma ROP-juniori!


ROP- juniori Soma 💖

TĂ€nÀÀn vietimme nĂ€yttelypĂ€ivÀÀ Niihamassa, missĂ€ jĂ€rjestettiin perinteinen itsenĂ€isyyspĂ€ivĂ€n (vaikkei ihan siihen tĂ€nĂ€ vuonna osunutkaan) ryhmĂ€nĂ€yttely, kylmĂ€ssĂ€ hevosmaneesissa. Pakkanen paukkui ulkona -11 C:ssa ja sisĂ€llĂ€ maneesissa oli vĂ€hintÀÀn yhtĂ€ kylmĂ€, ellei jopa kylmempi. Koirat saivat odotella hĂ€kissĂ€ parin lĂ€mpöÀ eristĂ€vĂ€n viltin kanssa, pÀÀllĂ€ toppamanttelit. EivĂ€t vaikuttaneet palelevan. ItsellĂ€ sitĂ€ vastoin varpaat sulivat vasta Ă€sken kotona saunassa 😅

Tollereita oli nĂ€yttelyyn ilmoitettu 25 kpl. Tuomarina toimi Juha Putkonen, joka olikin asianmukaisesti pukeutunut pilkkihaalariin- fiksua noissa olosuhteissa. MeiltĂ€ kasvateista junioriluokassa virallisen kehĂ€debyyttinsĂ€ tekivĂ€t Soman veljet Simba ja Sulo. Simba esiintyi hienosti ja sai ERI:n, ollen luokan 2. Onnea! Sulolle arvosanaksi tuli H, mitÀÀn isompia vikoja ei ollut, mutta poika tarvitsee aikaa ja vĂ€hĂ€n kehĂ€treeniĂ€ 😊

Juniorinarttuluokka oli jĂ€lleen nĂ€yttelyn suurin, tĂ€llĂ€ kertaa kisaamassa oli 7 junnua. MeiltĂ€ mukana olivat Soma ja siskonsa Nalli, joka oli ensimmĂ€istĂ€ kertaa kehissĂ€. Soman kanssa olen kĂ€ynyt muutamissa nĂ€yttelytreeneissĂ€ sekĂ€ viikko sitten mĂ€tsĂ€rissĂ€ (missĂ€ muuten neiti oli punaisten 2!). Treenit ovat tuottaneet tulosta, se oli tosi hieno havaita! Nyt ei kĂ€sittelyĂ€ vĂ€istelty yhtÀÀn ja neiti seisoi hĂ€ntĂ€ heiluen koko tutkimisen ja arvostelun ajan 💗Myös liikkuminen sujui erinomaisesti ja se oli meidĂ€n arvosanakin, eli ERI tuli! Nallilla oli vauhtia ja virtaa ja tosi kivaa kehĂ€ssĂ€ 😊 Mukavan arvostelun neiti sai, mutta tarvitsee vielĂ€ aikaa kasvaa ja kehittyĂ€. Tuloksena H. 

Junioreiden kilpailuluokassa oli neljĂ€ ERI:n saanutta. VielĂ€ juostiin yksitellen edes- takaisin ja yhdessĂ€ ympĂ€ri pariin kertaan. Ja niinhĂ€n siinĂ€ sitten kĂ€vi, ettĂ€ Soma nostettiin paalupaikalle! Meille ensimmĂ€inen juniori-sert ja kun uroksissa ei ollut SA:n saanutta, niin Soma oli myös ROP-juniori 💖

TĂ€ssĂ€ Soman hieno arvostelu: "10 kk. Tasapainoisesti kehittynyt. Oikeat rungon mittasuhteet, erinomainen luusto. Lupaavaa oikeapiirteinen pÀÀ. HyvĂ€ korvien asento. PyöreĂ€t silmĂ€t. HyvĂ€ pigmentti ja purenta. Erinomainen pitkĂ€ rintakehĂ€ ja eturinta. HyvĂ€ peittĂ€vĂ€ karva. Paremmin kulmautunut takaa kuin edestĂ€. Erinomainen hĂ€ntĂ€. Liikkuu hyvĂ€llĂ€ askelpituudella ja esiintyy hyvin". 

Valioissa oli meiltĂ€ Charmi ja Myrri. Annaliina esitti Myrrin, siitĂ€ kiitokset! Esiintyminen sujui hyvin, mutta pĂ€ivĂ€n kunto (tuhti ja karvaton) toi arvosanaksi EH:n. Charmilla oli liikaakin virtaa enkĂ€ oikein saanut neitiĂ€ kunnolla rauhoittumaan, liikkeissĂ€kin esitettiin enemmĂ€n rallityylin kontaktia kuin nĂ€yttelyravia 😝ERI SA kuitenkin saatiin, ja siihen olin varsin tyytyvĂ€inen!

ParasnarttukehĂ€ssĂ€ minĂ€ vein Soman ja Annaliina Charmin. Taas juostiin yksin ja yhdessĂ€. Soma sijoitettiin lopulta PN3- sijalle ja Charmi oli PN4. Pikkusisko siis voitti meidĂ€n vĂ€liset kisat, olipas kyllĂ€ yllĂ€ri- ehkĂ€ sitĂ€ ei itse ole osannut katsoa miten hieno tuosta pölhöstĂ€ pikkuneidistĂ€ onkaan kehittynyt😁! Somalle tuli kotiin tuomisina junnu-sertin ja ROP- juniorin lisĂ€ksi vielĂ€ vara-serti 😊

KasvattajaryhmÀkin esitettiin, siinÀ olivat mukana Simba, Myrri, Charmi ja Soma. Hieman oli sekalainen seurakunta, mutta sen verran hyvÀ poppoo kuitenkin, ettÀ KP saatiin ja oltiin siten ROP-kasvattaja!

Olipas kyllĂ€ hauska nĂ€yttelyreissu, kaikin puolin! NĂ€emmĂ€ kun lĂ€htee matkaan ilman suurempia (tai mitÀÀn) odotuksia, voi joskus yllĂ€ttyĂ€ iloisesti, Soman suhteen tosiaan nĂ€in kĂ€vi 😍 Kiitokset mukavasta nĂ€yttelyseurasta ja avuista niin Annaliinalle, Eijalle kuin Pekallekin! KevÀÀllĂ€ jatketaan, meillĂ€ tn. seuraavan kerran Korpilahdella maaliskuussa, eli jĂ€lleen kylmĂ€ hevosmaneesi kutsuu 😂!