Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2023-07-04

Ups and downs and all between that

Viime vuoden Tollershown ROP- juniori Charmi (kiertopalkintokansion kuva) 💗

Otsikon sanoin, vaihtelevaa on ollut koiraharrastuselo tässä viimeisen päivityksen jälkeen- melkoista turbulenssia suorastaan 😵

Charppi osallistui viikkomejäkokeeseen  (valmisjälkikoe) Jarnon kanssa. Takana oli viisi hienoa ykköstulosta, nyt tuloksena oli keskeytys. Jarnon blogissa asiasta tarkemmin, mutta lyhyesti: suunnistajat olivat vieneet rastejaan keskelle Charmin koejälkeä, ja toki niitä viedessään kuljettaneet verta sinne tänne kengänpohjissaan. Jäljestys oli ollut oikein erinomaista n. puoliväliin jälkeä asti, kunnes verijälki muuttui suunnitusrasteiksi ja Jarno keskeytti kokeen. Todella harmillista, ja tässä lajissa sattuu ja tapahtuu.

Näyttelyissä lauantain Turku KV oli odotetusti ei meidän päivä. Tuomari Elina Haapaniemi on pitänyt Kertusta aiemmin, ja piti siitä nytkin. Meillä oli bikinit ja pitkät rungot, joten tuloksena Hertalle PN3 vara-cacibilla ja Charmille PN4. No, toisaalta se meni paremmin kuin pelkäsin, joten tästä ei sen kummemmin päiväämme pilattu 😎 Soma oli matkassa turistina ja hyvin meni reissu siltä osin.

Sunnuntaina oli suuri päivä, Myrri palasi kehiin Tuusulan KR- näyttelyssä! Näyttelytauko ehti venyä reippaasti yli puolen vuoden mittaiseksi, kun oli tärkeämpää tekemistä (pennut ja niistä toipuminen). 

Tuusulassa tollerit tuomaroi Tarja Kallio, jolla olemme kerran aiemmin käyneet pari vuotta sitten. Tuolloin Lumo oli ROP, toki Lumon kunto oli silloin ennen sterkkaa aivan eri kuin nyt, pari vuotta vanhempana sterkkaturkkisena. Hertta sai tuolloin SA:n ilman sijoitusta, Myrri ja Minku saivat SA:t Minkun voittaessa valioluokan. Charmille näyttely oli siis debyytti Tarjalla, joten mielenkiinnolla odotimme mitä hän neidistä ja toki muistakin meidän tytöistä tykkäisi.

Matkaan lähdimme viiden koiran voimin, tulipa koeponnistettua tulevan Oulun reissun kokoonpano samalla. Soma siis oli jälleen turistina matkassa, ja suvereenisti jo osasi näyttelypaikalla kulkea ja häkissä odotella 😊

Uroksia oli kisaamassa kolme, joista kahdelle ERI SA ja yksi EH. Narttuja oli junnuluokassa kolme, joista kaikille ERI, yhdelle SA. Nuortenluokan nartulle EH, samoin avonartulle EH. Charmi kisasi yksin käyttöluokassa ja sai hienon arvostelun, ERI ja SA tuli! Niukka kesäturkki oli kirjattu hyväksi karvapeitteeksi- niin eri tavalla tuomarit tuotakin asiaa painottavat..! Hyvä se laatu on, ja häntä ja pöksyt edelleen löytyy joten mielestäni ihan jees näin kesäajan karvaksi.

Valioissa kisailivat Hertta ja Myrri. Molemmat esiintyivät hyvin ja saivat ERI SA:t. Hertta vei voiton, tämän tuomarin mukaan ratkaisi Hertan parempi liike ja turkki. Tästä olimme aivan samaa mieltä. 
Veteraaneissa oli kolme narttua, joista Lumo oli noviisein iältään. Kaksi muuta olivat 16- ja 14- vuotiaat. Todella hienossa kunnossa ikäisikseen! 16- vuotias sai ERI SA:n, kuten Lumokin. ROP- veteraani meni kehän vanhimmalle, Lumon ollessa siis vek2. Vaikuttavaa että tolleri on siinä iässä vielä niin hyvässä kunnossa! Onnittelut vielä tätäkin kautta 😊

Parasnarttukisassa käytiin kova kamppailu Charmin ja Hertan välillä. Lopulta Charmi kiri voittoon, Hertan ollessa hienosti PN2. Myrrillekin sijoitus, hän oli PN4. Kasvattajaryhmällemme hieno arvostelu kera KP:n, olimme siis ROP- kasvis. ROP- kisan voitti Charmi, joten aika huikea oli Tuusulan näyttelyreissumme! Kiitokset meitä kehässä avustaneille ja onnea kaikille menestyneille!

Perjantaina starttaa tollerimobiili kohti Oulun erkkaria ja KV + Nord- viikonloppua. Viime vuoden Tollershowssa Charppi oli upeasti ROP- juniori ja isossa PN- kisassa pääsi kuuden parhaan joukkoon. Nyt lähdetään matkaan ilman odotuksia, tärkeintä on viettää mukava ja kesän ainoa lomareissu! 😊