Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2023-07-11

Tollershow



Soman ensimmäinen pentunäyttely, reipas neiti kehissä!

Viime viikon perjantaina oli odotettu päivä, erikoisnäyttely Tollershow Oulussa. Lähdimme aamulla varhain ajelemaan kohti näyttelypaikkaa viiden koiran kera, Taika ja Minku menivät hoitoon vanhemmilleni (kiitokset vielä tätäkin kautta!). Ouluun pääsimme noin tuntia ennen kehän alkua ja majoituimme näyttelypaikalla sijaitsevaan hotelliimme. 

Kehän alkua odotellessa tavattiin Soman Simba- veljeä ja Alva- siskoa omistajineen, olipas mukava nähdä miten hienoja pieniä ja erityisesti miten hienosti käyttäytyviä heistä oli kasvanut! 😊

Pentukehät aloittivat showpäivän. Simba esiintyi todella hienosti, harmillisesti toinen kives oli päättänyt kadota pussista ja näin ollen KP jäi saamatta. Ei voi kun toivoa, että se takaisin paikalleen löytäisi. Harmillista, mutta näillehän ei oikein mitään voi. Pienissä narttupennuissa olivat vain Alva ja Soma. Molemmat esiintyivät kivasti ja saivat KP:t, Alvan viedessä voiton- onnittelut! 

Isojen koirien kehien alkua odotellessa Lumo oksensi häkkiin pari kertaa ja lenkkiä tehdessämme vatsakin oli löysällä. Olisi pitänyt tajuta jo tuosta, ettei kaikki ole ok ja jättää kehä väliin, namitkaan kun eivät oikein kelvanneet. Tyhmänä kuitenkin kehään menin ja käytiinkin hakemassa se Lumon elämän ensimmäinen H. Nyt löytyy sekin tuloslistasta sitten! Eipä tuo sen enempää harmittanut, vaan Lumon vointi harmitti, olo kun ei selvästi ollut hyvä. 

Käyttöluokassa Charmi oli luokan 2. SA:lla ja valioissa Hertta luokan 3. SA:lla ja Myrri sai erin ilman SA:ta. Ihan ok sijoituksia koiriemme kunto huomioiden- Charmi kun on varsin turkiton ja Myrriltä häntä puuttuu edelleen jne. Päivä meidän osalta loppui siihen, kun kasvattajaluokkaa ei Lumon H:n ansiota oltaisi edes voitu esittää.

Illalla käytiin hotellin ravintolassa syömässä ja sitten takaisin huoneeseen. Lumpparin oksentelu jatkui ja yöllä muuttui jo osin veriseksi. Tuossa kohtaa päätimme, että Oulun turnee oli tässä ja varhain aamulla lähdimme ajamaan kotia kohti. Niin jäivät odotetut KV- ja Nord- näyttelyt käymättä ja mukava ja odotettu kesän ainoa lomareissu lyhyeksi. Harmitti kyllä todella paljon, mutta koirien hyvinvointi menee aina edelle.

Kotona Taika oli aloittanut myös oksentelun ja ripuloinnin, joten kaksi potilasta oli meillä sitten hoidettavana. Nesteytystä ja arsenaali vatsalääkkeitä, niillä on nyt menty muutama päivä ja vähän paremmalta jo näyttää. Mysteeriksi jäi, mistä vanhukset tuon rajun taudin nappasivat, muu lauma kun on ainakin toistaiseksi ihan ok, ja toivottavasti jatkossakin. Rankkaa ja kurjaa, mutta minkäpä näille mahtaa.

Nyt pidetäänkin kunnon näyttelytauko ja keskitytään mejään. Normikokeita ja arvokisoja on tulossa seuraavina viikkoina. Samoin mukavaa toimintaa on tuloillaan pentujen kanssa, mejätreenejä ja pentutapaaminenkin toivottavasti päästään järjestämään, kun edellinen piti helteen vuoksi perua. Ja iso kohokohta odottaa parin päivän päässä, Taikan 15- v synttärit nimittäin 💗 Kumpa mummeli nyt tuosta taudista vielä kuntoutuisi, ja pääsisi merkkipäivää viettämään. 💗