Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2021-10-16

Pentutestailua ja aksaa

Lauma: Myrri, Hertta, Charppa, Lumo ja Minku 💓 (Mummeli kotosalla, kun ei enää samoja lenkkejä porukan kanssa kierrä)

Viime viikonloppuna Charppa kävi Smartdog- pentutestissä Kangasalla. Paikka ja testaaja olivat samat kuin Hertalla, joka osallistui testiin 29.5.2020, kuuden kuukauden ikäisenä kuten Charmikin. Kiva oli päästä näin suoraan vertaamaan puolisiskosten toimintaa testissä! Heli Väätäjä piti Charmia, kuten Herttaakin, hyvin avoimena ja ystävällisenä ja leikkisänä pentuna. Charmilla oli erinomainen itsehillintä ja se tukeutui ihmiseen ongelmanratkaisussa paljon, kuten teki Herttakin. Mitään isoja eroja Hertan ja Charmin välillä ei ollut. Charmi luki ihmisen katse-elettä huonommin kuin Hertta, V- aitatehtävää Charmi ratkaisi Herttaa aktiivisemmin. Vielä ei olla raporttia testistä saatu, mutta kun saadaan, lisään sen kotisivuille. 

Charppa leikkii Smartdog- testissä

Viime viikonloppuna Jarno starttasi agilitykisoissa sekä Hertan että Myrrin kanssa. Odotukset eivät olleet korkealla, siihen nähden molemmat suorittivat ihan omalle tasolleen sopivasti. Myrri olisi saanut tuloksenkin toiselta hyppyradalta, ellei yliaika olisi suoritusta hylännyt. Molemmat koirat olivat ihanneaikaan nähden hitaita, ja vauhtia pitäisi kovasti saada lisää jos tuloksia mielisi kisoista tehdä. Outo ongelma, kun Lumon kanssa vauhti ei koskaan ollut se asia, mihin suoritukset kosahti. Niin on erilaisia koiria! 

Charppa on nyt Koirakoutsilla tavoitteellisten pentujen rally-tokoryhmässä. Charmille sopii hienosti keskittymistä vaativat lajit ja kontaktin pito minuun on erinomaista. Neiti oppii nopeasti ja osaa tarjota tekemistä myös. Tällaisen pennun kanssa on ilo tehdä yhteistyötä! Myrri ja Herttakin käyvät rallytreeneissä vaihdellen, meillä on vakiovuoro tiistaisin Koutsilla ja ostetaan väliin myös irtotunteja. Myrrille laji on ominainen, rauhallisena tyttönä tykkää touhuta ja malttaa keskittyä hyvin. Hertan kanssa on vähän enemmän haasteita, joskin viime aikoina keskittyminen treeneissä on parantunut. Katsotaan nyt, kisastartti-ilmot molemmille menin tekemään, käydään ainakin kokeilemassa miten kisatilanteessa toimitaan. Ilman sen kummempia odotuksia 😊

Viikolla napattii kamera matkaan kun oli vähän aurinkoisempi ilta. Muutama kuva laumasta (Mummoa lukuunottomatta)- kovin on Charppa kasvanut, taitaa olla jo vähän Lumoa ja Minkua isompi tyttö! Ihan äitinsä ja Hertan kokoiseksi tuskin kasvaa, mutta tämä koko passaa meidän laumaan oikein erinomaisesti 😊

Minku, Lumo, Myrri, Charppa ja Hertta 💗