Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2021-10-02

Neloisvoitto!


Tänään kävimme Keuruulla tutussa mejäkokeen keskuspaikassa ryhmänäyttelyssä. Tollerit piti alun perin tuomaroida Riitta Niemelä, joka teki Hertasta VSP:n kesällä Mynämäellä. Koska ilmoittautuneita näyttelyyn oli paljon, tuli rodullemme tuomarin muutos. Tuomarina toimi Sanna Kaven, joka tykkäsi Taikasta aikanaan veteraaniluokassa VSP:n verran ja muistakin tytöistä (ei vielä Herttaa tuolloin) SA:n arvoisesti.

Tollereita oli ilmoitettu 10 ja paikalla 9. Rotumme oli heti aamusta, ja alkuun näytti siltä, että tulee ongelma saada esitysapua kehään- oikein ketään kun ei kehämme laidalle ilmestynyt. Lopulta sain kysyttä esitysapua niin hyvin, että kaikkiaan viidelle olisi ollut apu- kiitos kaikille! 

Uroksia oli ilmoitettu kaksi, ja kummallekaan ei sa:ta. Junnunarttuja oli yksi, jolle h. Nuorissa esiintyi Hertta ja Ikitulen- kennelin nuori. Molemmille eri ja Hertta luokkavoittoon kera SA:n. Avossa yksi, kera eh:n. Valioissa Myrri ja Minku. Molemmat esiintyivät hyvin, Myrri voittoon ja kehää hauskuuttaneelle (iiiiiisot venytykset!) Minkulle sija kaksi, molemmille SA:t. Lumppari oli ainoa  veteraani, ja tuomari ihastui Lumoon 💗Ihastelua tuli hienosta kunnosta, eikä vielä yhtään harmaata! Tuloksena ROP- vetaraani! PN- kehässä olivatkin sitten vain meidän tytöt 😊 Minä vein Hertan, Jarno Myrrin ja labbis- ihmiset Lumon ja Minkun. Kaikki menivät hienosti ja sijoituksia mietittiin muutaman juoksukierroksen verran. Lopulta Lumo nostettiin kärkeen, Myrri kakkoseksi, Hertta kolmoseksi ja Minku oli nelonen. Neloisvoitto siis! Upeaa! Hertta sai sertin (nro 14) ja Lumo oli ROP, koska uroksissa ei SA:ta oltu jaettu. Esitimme heti perään kasvattajaryhmän, joka sai kauniilla arvostelulla KP: ja ja oltiin ROP- kasvattaja jo 10. kertaa tänä vuonna! Eipä olisi siis näyttely voinut paremmin sujua 😊


Hertan upeaa liikettä tänään! Kaikkien tyttöjen liikkeet ja luonne kehuttiin arvosteluissa 😍

Alun perin meillä oli tarkoitus jakautua, Jarnon mennä Keuruulle parin koiran kanssa ja minun Kotkaan parin kanssa. Koska automme on edelleen vikatilassa (korjaus jatkuu edelleen....) niin valitsimme mennä Keuruulle, jonne koko lauma oli ilmoitettu. Kotkassa Hertan Voima- veli edusti hienosi, ollen PU3 kera vara-sertin- onnea!

Huomenna näytelmät jatkuvat Vantaalla, jossa tolleriväkeä onkin lähes 30 tollerin verran. Saapa nähdä miten meirän käy. Tuomari Leni Finne on antanut meidän tytöille kaikkea h:sta cacibiin. Joten.... Huomenna ollaan viisaampia mikä on tilanne tällä hetkellä 😂

Vuoden näyttelykoirakisat ovat loppusuoralla, enää muutama näyttely jäljellä. Meidän lauman superyllättäjä Hertta johtaa tällä hetkellä pariakin kisaa, saapa nähdä mikä tulee olemaan lopputulos. Tolleriyhdistys kun on kertonut tekevänsä muutoksia sääntöihin "alkusyksystä", nyt on syksy jo pitkällä. Joten mielenkiinnolla odotellaan...

Charppa on ollut monissa näyttelyissä reipas näyttelymaskotti, ja kolmen viikon päästä pääsee vihdoin esiintymään pentukehiin! Hienosti ovat treenit sujuneet niin pentukurssilla kun taannoin alkaneella tavoitteellisten pentujen rally- tokokurssilla. Charpalla on upea keskittymiskyky ja halu tehdä yhdessä minun kanssa töitä 😍 Todellakin ilo harrastaa tällaisen pennun kanssa!