Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2019-05-27

Kaunein ja taitava Myrri!


Myrri Prinsessa ja muut viikonlopun näyttelyssä palkintoja saaneet kaunokaiset :)

Lauantaina oli jännä päivä. Tampereen seudun koirakerhon rally- tokokisat ja siellä kaksi starttia, Myrrillä aloluokan debyytti ja Minkulla ensimmäinen avoluokan kisa. Molemmissa luokissa oli osallistujia pitkälti toista kymmentä, ja tuomarina toimi Myrrin viimetalvisen "babyrallyn" ohjaaja Maria Riski. Olipas hauska sattuma, en nimestä tunnistanut mutta kasvoista kisapaikalla kyllä!

Avoluokka starttasi ensin, joka tiesi Myrrille pitkää odottelua ennen omaa vuoroa. Me olimme Minkun kanssa radan 7. koirakko ja nyt kisattiin ensi kertaa ilman hihnaa. Minkulla oli rauhallinen moodi (valeraskaus "parhaimmillaan"), mutta häntä heiluen siellä tultiin ja seurattiin käskyjä. Radalla oli vanhoja aloluokasta tuttuja liikkeitä, mutta myös uusia avon liikkeitä kuten "seiso, kierrä koira" ja "houkutus". Rata oli melko vaativa mielestäni, tai sitten se vain tuntui siltä. Yhden liikkeen uusin, kun Minku tuli eteen istumaan täysin vinoon ja nousi siitä vielä seisomaankin. Tuli sitten tämäkin kokeiltua ja jatkossa tietää miten uusiminen menee. Kannatti, kun muuten olisi tullut -10 pistettä, nyt uusimalla pistemenetys oli -3. Ohjasin itse liikaa vartalolla, ei ole vielä ihan avoluokan toiminta "selkäytimessä". Näistä tuli miinuspisteitä siellä täällä, mutta kokonaisuudessaan Minkun tekeminen oli tosi hienoa ja iloista! Saldoksi saatiin AVO HYV 88 pistettä, johon olin oikein tyytyväinen! Ja olipa mukava kuulla kisan ajan ottajalta Saralta palautetta meidän radasta, oli kuulemma niin kaunista ja harmonista menoa- kiitos Sara ihanista sanoistasi!

Alokasluokka alkoi mittauksella, missä Myrrin mitaksi saatiin 47 cm. Oikein mallikkaan kokoinen ja meidän laumain isoin tyttö :) Me oltiin radalla neljänsiä suorittajia. Katselin parin ekan koirakon menon ja sitten herättelemään häkissä nukkuva neiti. Radalle mentiin häntä heiluen ja lähtöluvan jälkeen eikun suorittamaan. Myrrillä oli tosi hyvä moodi ja kaikki liikkeet sujuivat hienosti! Video suoritukseta löytyy kennelin fb sivulta. Radalla viimeisenä oli melko vaativa liike, " askel seiso, kaksi askelta istu, kolme askelta maahan", jota jännäsin etukäteen. Mutta hienosti sujui! Vain kolme miinuspistettä kaikkineen saatiin koko radalta ja aivan huikea rallyuran avaus, ALO HYV 97 pistettä! Ihan ei päästy palkittavien joukkoon, kolmanneksi tulleella oli 98 pistettä. Mutta eipä haitannut, olin niin tyytyväinen Myrriin! Lahjoja löytyy tähänkin lajiin, melkoinen monitaituri :)

Iltasella tehtiin kunnon lenkki koko porukan kanssa ja valmistauduttiin seuraavan päivän Hamina Nord- näyttelyyn asiaankuuluvasti, pikkasen kuraojissa pyörimistä ja elämästä nautiskelua!


Minku kaunistautuu...


 ... ja Myrri kaunistautuu!

Aamulla oli aikainen lähtö klo 06.00, kun kehät Haminassa alkoivat arviolta klo 10.30-11.00. Matkalla jännättiin keliä, välillä oli nimittäin hyvin mustia pilviä taivaalla. Näyttelypaikalla keli kirkastui ja aurinkokin vähän pilkisteli. Hienoa! Tollereilla tuomaroimassa oli Jaana Hartus, jonka kehässä oltiin pari viikkoa sitten Jämsän ryhmänäyttelyssä. Silloin saatiin eka neloisvoitto, Lumon ollessa koko rodun kaunein. Edeltäville roduille Jaana piti hyvin tiukkaa linjaa, mm. kultsuissa vain yksi narttu sai sa:n ja valiolle eh. Eipä siis uskallettu toivoa Jämsän kaltaista menestystä, tai toivoa toki mutta tiedostaen että muutakin voi tulla.

Uroksia oli kisaamassa neljä  ja Kitimat avo- uros vei voiton, Siirin Cooperin ollessa pu2 ja Myrrin pikku-serkun (Myrrin isoisä sama kuin uroksen isä) Sisun pu3. Onnea kaikille!

Myrri oli yksin junnunartuissa ja kyllähän Jaana vaikutti meidät muistavan. Myrrillä oli hyvä draivi ja saatiin ihana arvostelu (löytyy kotisivuilta), etenkin liikkeitä kehuttiin eikä mitään moitittavaa ollut. Eriomainen ja SA:n arvoinen neito edelleen!


Myrrin "kevyet, vapaat liikkeet"


"Erinomaista tyyppiä oleva, hyvin viehättävä ja lupaava nuori narttu" :)

Valioissa minä vein Lumon  ja Jarno Minkun. Molemmille todelle hienot arvostelut liikkeiden erityiskehuilla, Lumo ykköseksi ja Minku kakkoseksi, kummallekin SA. Mummo oli mummomaisen vallaton ja sai taas ihmettelyä valtaisista rintakarvoistaan (varsinainen leijona), ja iästään huolimatta upeista keveistä liikkeistään. Eri ja SA, eli pn- kehässä olivat taas kaikki meidän tytöt! Siiri tuli avuksi vieden Mummon, Sisun omistaja Mari vei Minkun, Jarno Lumon ja minä Myrrin. Juostiin yhdessä ympäri ja edes takaisin. Sitten järjestys: Myrri voitti, Lumo 2., Mummo 3. ja Minku 4. Jaana perusteli järjestyksen sillä, että Myrri oli kehittynyt huimasti parissa viikossa (kuten onkin, muuttuu ja aikuistuu ihan silmissä) ja Lumo taas oli pudottanut karvaa entisestään. Jokainen koira sai suuret kehut ja erityisesti kaikkien päitä Jaana piti erinomaisen kauniina! Kiitokset avusta vielä tätäkin kautta Siiri ja Mari!

ROP- kehässä Myrri kisasi avouros Kitimat Let`s Twist Again kanssa ja pikkuneiti nappasi voiton! Se olikin Myrrille vuoden 3. ROP sija ja kaikki vuoden sijoitukset ovat tulleet isoista, KV ja Nord- näyttelyistä (1 x KV ROP, 2 x Nord ROP, 1 x Nord VSP). On se vaan myönnettävä, että laumassamme on uusi tähtönen, kaunis ja monella saralla taitava Myrri!


Myrri ROP, Kitimat Let`s Twist Again VSP