Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2019-03-25

Noutotreenejä pitkän tauon jälkeen :)

Talven kelit ovat olleet sen verran haastavat, ensin kauheat kinokset, sitten peilijäätiköt ja näitä vuorotellen, että noutotreenaaminen maastossa on jäänyt hyvin vähille. Nyt on kevät edennyt siihen malliin, että eilen pakattiin varikset ja damit reppuun ja lähdettiin koko porukalla virkistämään muistia hakuruudun suorittamisesta.

Jarno on meidän perheen taipparivastaava ja hän aloitti tekemällä Myrrille kolmen variksen treenin. Varikset (jäiset) vietiin metsään ja sitten Myrri hakuun. Melkoisella vauhdilla hakuun lähdettiin ja kaikki varikset palautuivat tosi kivasti Jarnolle! Ei käteen (sitä ei olla juuri treenattu), mutta hyvin käden ulottuville.



Sitten minä ohjasin Mummulla neljän damin haun. Voi sitä vauhtia ja intoa millä Taika metsään lähti ja tehtävän suoritti!


Mummulla ei ikä jaloissa paina, kun hommiin pääsee!

Myös Lumo ja Minku toimivat mallikelpoisesti hakuruudussa ilman shoppailua (jota Lumo väliin harrastaa).


Lumo palauttaa damia


Samoin pystykorvainen Minku :)

Tosi kivat treenit oli ja täytyy taas aktivoitua tällä saralla nyt kun kelit sen sallivat!
Jarnolla on tarkoitus lähteä Pirkan dameihin kera Myrrin, Lumon ja Mummun huhtikuun alussa. Minkukin on ilmoitettu, mutta koska tuo Rally-Toko into vähän pääsi puremaan, saatan ja todennäköisesti lähdenkin samana päivänä kisaamaan Ilmajoelle. Taas täytyy todeta, että onneksi on kaksi harrastavaa jäsentä tässä perheessä, pystytään näin jakamaan harrasteet ja tarjoamaan kaikille koirille mieluisaa tekemistä!

Lauantaina käväistiin Turku KV- näyttelyssä, josta ei mainittavaa jälkipolville jäänyt. Tuomarina toimi norjalainen mies Espen Engh, jolla oli selvät mielipiteet siitä mitä hakee ja mitä ei. Haettiin turkkia ja jalkaa, ei haettu turkittomuutta ja matalampaa mallia. Myrri on tällä hetkellä todella turkiton, ja ihme kumma oli että sileä eri saatiin. Hävittiin luokka turkikkaalle nuoremmalle juniorille, pari muuta junnua saivat eh:n ja h:n. Tuomari selitti minulle kun antoi arvostelun, että koiralla on aivan upeat liikkeet (luki myös arvostelussa), mutta turkki ei todellakaan ole näyttelykunnossa ja näyttää ihan pennulta :D Heh! No joo voidaan allekirjoittaa tällä hetkellä kyllä. Lumo ja Minku olivat valioissa kahden raajakkaamman kanssa ja eh:t tuli meille molemmille. Arvostelut olivat ihan ok, mutta alkoivat kummallakin "matalaraajainen" jotta se siitä. Mummo ei osallistunut, vaikka oli ilmoitettu. Mummo kävi perjantaina kattavassa terveystarkissa ja samalla huollettiin myös suu. Nyt kelpaa taas damihakuja tehdä ja touhuta puhtailla hampailla :)