Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2019-03-18

Minkun Rally- tokon kisauran avaus ja Korpilahden ryhmänäyttelyn hienot tulokset!

Lauantaina koitti jännittävä päivä, korkattiin Minkun kanssa Rally- tokon kisaura Tamskin kisoissa. Tuomaroimassa oli tiukaksi tuomariksi kerrottu Iiris Harju. Kisa alkoi ohjaajien rataan tutustumisella. Radalla kaikki liikkeet olivat meille tuttuja, mutta pari haastavampaa kylttiä oli mukana ja näitä ehdittiin vielä Minkun kanssa treenata, kun ennen meidän kisasuoritusta oli n. 10 koiraa suorittamassa.

Minkulla oli todella hyvä vire ja rata suoritettiin häntä heiluen! Videon suorituksesta löytää kennel Magicfox`s FB- sivulta. Itse jännitin jonkin verran ja ehkä siitä johtuen, liikkeessä jossa otetaan ensin 1, sitten 2 ja sitten 3 askelta peruuttaen, laskin väärin ja otin 1 + 2 + 2. En sitä rataa suorittaessa huomannut ja ehkä hyvä niin, olisi voinut ote herpaantua. Toki jos olisin huomannut, olisi liikkeen voinut uusia pienemmillä pistemenetyksillä. Minku ei tehnyt yhtään virhettä ja rata oli 110 % hienoa tekemistä! Tuon minun söhläämän liikkeen -10 pistettä lisäksi sain yhden pisteen vähennyksen hihnan kiristymisestä. Yhtään en tiedä missä kohtaa tämä tapahtui, veikkaan jotain kiertoliikkeistä. Kuitenkin, minun mokaamisesta huolimatta saatiin hieno tulos, ALO HYV 89 pistettä! Kyllähän se vähän kirpaisee, että ilman tuota väärin laskua oltaisiin oltu jaetulla 1. sijalla... Nyt sijoituttiin porukassa puolivälin paremmalle puolelle. Sen verran kisakärpänen puraisi, että uusia kisoja on jo Virkusta katseltu. Harmi vaan kun meidän kalenteri on niin täynnä kaikkia muita menoja, että koepäivät ovat kortilla. Toivotaan että päästään nyt kesän mittaan edes muutamiin kisoihin, ensin Minkun kanssa ja jossain vaiheessa pääsee Myrrikin starttaamaan :)


Kisassa kontakti kohdillaan! ALO HYV 89 pistettä

Sunnuntaina lähdetiin viettämään päivää Korpilahden kylmään hevosmaneesiin koko lauman kera. Tuomaroimassa oli meidän vanhemmista tytöistä aiemmin tykännyt Helin Tenson. Se hieman jännitti, mitä hän pitäisi Myrristä. Neiti on tällä hetkellä varsin niukassa turkissa, ja malliltaan poikkeaa meidän muista aikalailla sporttisempaan suuntaan.

Tollereita oli paikalla 13 ja ensin kaksi pentua, joista toiselle KP. Sitten urokset, joista Töötti kisasi junnuissa saaden eh:n ja avoluokan urokselle myös eh. Tiukka linja siis. Myrrillä oli virtaa ja intoa ja esiintyminen liikkeiden puolesta sujui mainiosti. Seisominen oli vähän sähläämistä, mutta onneksi se juniorille anteeksi annettiin :) Saatiin hieno arvostelu, josta Myrrin kyllä täysin tunnistaa:

"Erittäin kaunis narttu, jolla upea pää. Hyvät korvat. Erinomainen ylälinja. Runko vielä kesken kehitystä. Erinomainen häntä ja kulmaukset. Kaunis turkki. Upeat liikkeet". Juk 1 eri sa


Myrrin vauhdikkaat, upeat liikkeet!

Nuorissa oli kaksi narttua joista toiselle sa ja toiselle eh. Avossa kisasi yksi kera sileän erin, samoin käytössä. Sitten meidät valiot kehään. Molemmat esiintyivät todella hienosti ja tällä kertaa Lumo voittoon. Veteraaneissa kisasivat Taika ja Lordi, molemmilla sa. Taikan arvostelu oli ihana, alkaen sanoin "erinomaisessa kunnossa oleva veteraani" ja se olikin sitten luokkavoiton myötä 52. ROP- veteraani mummolle!


Taikan "kauniit, maatavoittavat liikkeet"

Parasnarttukehään pääsivät siis meidän tytöistä kaikki. Kiitos vielä tätäkin kautta amerikanakitoja esittäneille nuorille naisille, jotka auttoivat meitä viemällä Lumon ja Minkun kehään! Lordi käteltiin ensin ulos, sitten Myrri. Lopulta Lumo laitettiin ykköseksi, Minku on pn2, sitten Hederas nuori kera sertin ja Mummo oli pn4. Myrri sai vielä vara- sertin, joka oli mukava tuliainen reissusta :) Olisihan se oikea sinivalkoinen ollut hieno saada, mutta varsin ymmärretävää tässä kehitysvaiheessa että selvästi valmiimmat menevät edelle.


ROP Lumo :)

Jäätiin vielä ryhmiin, joissa Taika esiintyi upeasti isossa veteraanikehässä mutta sijoitusta ei saatu. Lumppari pääsi jatkoon 8 parhaan joukkoon suuresta yhdistetystä 7/8- ryhmästä, joka olikin hieno päätös upealle päivälle! Erityisesti päivästä jäi mieleen tuomarin sanat, kun hän tuli rotukehän jälkeen kertomaan minulle, että on seurannut meidän tyttösten uraa useita vuosia ja näkee siinä huikean kehityskaaren. Myrrille Helin ennusti loistavaa tulevaisuutta, vuoden päästä kun neiti alkaa olla valmis, voimme odottaa hienoa menestystä kehissä :) Kiitos Helin kauniista sanoistasi, tällainen palaute pitkään rotua arvostelleelta tuomarilta on jotain, mitä todella osaa arvostaa!