Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2018-09-10

Myrrin menestyksekäs viikonloppu!


Myr- prinsessa kera viikonlopun palkintojensa :)

Viikonloppuna oltiin jälleen näyttelytunnelmissa. Lauantaina osallistuimme Porvoon kr- näyttelyyn. Myös Taika pääsi kaulurinsa kanssa matkaan mukaan, kun niin viihtyy autossa ja näyttelyissä (saa lihapullia, vaikkei nyt kehään pääsekkään). Minä ajelin ja Taika matkasi repsikkana, nuoriso-osaston paikka oli takapenkillä kera Jarnon.

Paikan päällä oli kolme meidän Piemonte- pentulaista, Myrrin lisäksi velipojat Nipsu ja Luca. Pentuja kisaamassa oli kaikkiaan viisi, Myrri ainoana narttuna. Tuomarina toimi Riitta Niemelä. Luca voitti urospennut saaden KP:n, Nipsun ollessa pentuluokan 3. Myrri esiintyi tuttuun tapaansa todella nätisti ja KP saatiin. Luca oli tällä kertaa ROP- pentu ja Myrri VSP- pentu. Kyllä ovat niin saman tyyppiset että sisaruus on ilmeistä! Tuomarikin tätä ihasteli ja kehui kovin molempia.  Tässä Myrrin kaunis arvostelu: "Sievä feminiinen, mittasuhteiltaan oikea. Miellyttäväilmeinen pää. Lupaava runko. Hyvät värimerkit. Sopiva luuston vahvuus. Tasapainoiset kulmaukset. Kaunis turkki. Kevyet ja jäntevät liikkeet. Reipas käytös. Tässä kehitysvaiheessa antaa hivenen takakorkean vaikutelman".


Hienot liikkeet!


Myr VSP- pentu ja Luca- veli ROP- pentu, tuomarina Riitta Niemelä

Isot tyttömme olivat kumpikin turhan tuhteja tuomarin makuun. Minku sai loistavan arvostelun ja Riitta sanoi suoraan, että ilman voimakasta valeraskautta olisi sijoitus ollut tänään toinen. Lumo on myös valeraskaana, vaikkei maidossa olekaan kuten Minku. Kummatkin saivat erit ja Minku voitti kilpailuluokan. Tuomarilla oli tänään tiukka "läskilinja", vain yksi hyvin erityyppinen (ja hoikka) narttu käyttöluokasta sai sa:n. Tyttöjen esiintymiseen ja päivän muuhun tunnelmaan olin kuitenkin hyvin tyytyväinen tuloksesta riippumatta. Sekä siihen, että selvittiin paikalta ilman yhtäkään ampiaisen pistosta, niitä nimittäin oli näyttelyalueella ja etenkin kehässä (namipalojen jämien kimpussa) tsiljoona. Hyi!

Sunnuntaina tehtiin vain Myrrin kanssa päiväreissu Jämsän pentunäyttelyyn. Siellä tuomaroi Tarmo Viirtelä, joka ei ole tollerituomari mutta tuntui kyllä rodun tuntevan. Turkkia ja liikkeitä katsoi tarkkaan. Kisaamassa oli kaksi tolleria isoissa narttupennuissa. Myrrin lisäksi kuukautta vanhempi Ruskanovan narttupentu. Myrri esiintyi jälleen loistavasti, alkaa olla jo "rutiini" syntynyt siihen miten kehässä toimitaan. Varsinkin Myrrin liikkeet ovat juttu, jota joka arvostelussa on kehuttu. Ne olivat jälleen vapaat ja kepeät :) Kilpailuluokassa Myrri laitettiin ykköseksi ja vain Myrri sai KP:n, ollen samalla siis ROP- pentu. Ryhmäkisassakin käytiin pyörähtämässä, siellä Myrri seisoi kauniisti (ryhmää ei juoksutettu yhdessä), mutta ei päässyt sijoituksille. Tässä Myrrin arvostelu Tarmolta: "Kaunisilmeinen pää. Purenta ok. Hyvä kaula ja etuosa. Syvä mutta vielä lyhyehkö rintakehä. Hyvä ylälinja runko. Hieman jyrkkä lantio. Hyvin kannettu häntä ja hyvä takaosa. Kaunis karva. Kaunis askel, liikkuessa vielä hieman takakorkea. Reipas käytös".


Seistessä aika nätti...


... ja liikkeessä myös :)

Myrri on nyt käynyt seitsämän kertaa pentukehissä. saldona 7 KP:a, 5 ROP- pentua ja 2- VSP- pentua sekä RYP-sijoitus. Täytyy se kai alkaa pikkuhiljaa itsekin uskomaan, että saimme laumaamme sen neljännenkin näyttelyprinsessan :)