Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2018-07-30

Unohtumaton viikonloppu!


Tyttöset ja osa viikonlopun palkintosaldosta!

Johan oli viikonloppu, ei voi kun hymyssä suin niin todeta :) Viikonloppu alkoi perjantaina Ikaalisissa VEPE- kokeen merkeissä. Lumo starttasi ensimmäistä kertaa ALO- luokassa, läpäistyään SOVE;n aika lailla vuosi sitten. Tuomarina toimi Monica Lindroos ja ALO- koiria oli kisaamassa neljä, joista Lumon suoritusvuoro oli viimeisenä. VEPE:ssä suoritusvuoroilla ei sinänsä ole väliä, kun liikkeet tehdään yksi kerrallaan, eli kaikki luokan koirat suorittavat yhden liikkeen, sitten liike nro 2 jne.

Koe alkoi veneestä hypyllä, minun ollessa veneessä ja Jarnon kutsuessa Lumoa rannalta. Ei tarvittu kuin yksi kutsu ja sinnehän Lumo leiskautti hienolla loikalla ja ui rantaan. Alkuun näytti että menisi vähän ohi maalilinjasta, mutta hyvin korjasi loppua kohden ja tästä täydet 25 pistettä.

Toisena liikkeenä oli esineen vienti, jota emme sovessa tehneet lainkaan. Paljon piti treenata talven aikana, mutta pentue ja muut talven aikaa ja voimia vievät jutut ... niin ei saatu treenattua. Hyvin epävarmoina siis tästä liikkeestä. Koulutin Lumolle edellisenä iltana ja koepäivän aamuna pitoa pikkudamilla, ja se kannatti. Sain Lumon ottamaan esineen pudottamatta sitä kertaakaan, ja Jarnon huutaessa veneestä 30 m päästä Lumo lähti uimaan esine suussa kohti venettä. Pari kertaa oli kääntymässä takaisin rantaan, mutta kutsulla korjasi taas suunnan veneelle ja Jarno sai vientiesineen toimitettuna perille. Huippua! Lisäkäskyistä - 4 virhepistettä, mutta mielettömän hieno suoritus!

Kolmantena tehtiin veneen haku. Se sujui aivan täydellisesti. Koska keli oli heikkotuulinen, ei aalloista ollut haittaa. Minun annettuani veneestä köyden toimitti Lumo veneen 25 pisteen arvoisesti suoraan maalitolppien väliin Jarnolle.

Viimeisenä tehtävänä oli hukkuvan pelastaminen. Minä menin varoiksi veneeseen mukaan, jos oltaisiin tarvittu lisäkehotusta Lumolle lähteä pelastamaan. Ei tarvittu. Yhdellä kehotuksella Lumo singahti pelastamaan hukkuvaa ja toimitti hukkuvan suoraan maalitolppien väliin rantaan. Täydellinen suoritus!

Tämähän tiesi sitä, että tiedossa oli ykköspalkinto! Ja hienoin pistein se tulikin, 96/100 pistettä ja porukan 2. sija! Aivan mahtava Lumppari, ei voi muuta sanoa :)

Taitava vesipelastaja kera palkintonsa!

Lauantaina koitti odotettu päivä, Tollershow Harjavallassa. Erityisen odotetun siitä teki se, että Myrrin näyttelydebyytti odotti tekijäänsä... Ja kolmen sisaruksen (Luca, Nipsu ja Vanni) myös. Liikkeelle lähdettiin heti aamusta, koska pennut olivat jo klo 9.30 kehässä. Perille päästyämme Jarno pystytti teltan ja sitten koirat häkkiin kylmäkallejen (oli todella kuuma jo siihen aikaan aamusta) kera varjoon odottelemaan. Koko kisaan osallistuva Magicfox`s tiimi saapui teltallemme pitämään varjoa ja rupattelemaan, Vilma ja Jarnokin tulivat katsomaan pentujen shown, oli mukava nähdä!

Pennuilla tuomarina toimi alankomaalainen vanhempi rouva, tollerikasvattaja Chris Eelman. Kehä alkoi urosten pikkupentuluokalla, jossa esiintyivät Luca ja Nipsu sekä yksi Sienna-Red pentueen uros. Kivasti sujuivat kehäilyt pojilta. Tuomari oli hyvin tarkka, seisotti kauan, kävi runkoa läpi, katseli ilmettä, taas seisotti... Pennuille aika pitkä aika seistä, mutta tulipa kokemusta. Ja hienostihan se meni! Luca voitti pikkupennut saaden KP:n ja Nipsu oli luokan 2. Isoja urospentuja oli neljä ja näistä luokkavoittajalle KP. Paras urospentukisassa vanhempi ja valmiimpi voitti, mutta hieno startti Lucalle näyttelykehiin, PU2!

Pieniä narttupentuja oli neljä ja me Myrrin kanssa olimme kehässä ensimmäisenä, sitten Vanni, Myy (Riverbreeze Smoothie Moonbeam) ja Sienna-Redin kasvatti. Ensin juostiin yhdessä ja sitten yksilöarvosteluun. Tuomari kävi todella tarkkaan koko koiran lävitse, hymyä aiheutti Myrrin pitkä häntä, josta tulikin maininta arvosteluun (positiivinen asia siis). Myrri jaksoi seistä tosi kivasti, toki aina välillä meni peppu maahan mutta sitten taas seistiin. Liikkeisiin olin erityisen tyytyväinen, samoin tuomari kehui niitä kovin- etenkin häntää jota Myrri kantaa todella kauniisti selkälinjan yllä. 


Kuvassa Myrri, Vanni ja Myy


On se Myrri vaan kaunis seistessään(kin) ! Arvostelussa sanat "ihana sivuprofiili"


Ja liikkeissään myös! Arvostelussa "ikäänsä nähden hyvä liikkuja"

Vannin esiintyminen meni ensikertalaiseksi myös ihan kivasti, mitä nyt vähän piti heittäytyä kyljelleen ja olla hetkittäin pikkasen erimieltä kuinka tässä nyt pönötetään.. . Tuomarilla oli onneksi huumorintajua ja hyvin saatiin arvostelu hoidettua.

Kun kaikki pennut oltiin yksilöarvosteltu, mentiin kilpailuluokkaan. Sieltä Sienna-Red neloseksi, Vanni kolmoseksi, Myy kakkoseksi ja Myrri ykköseksi! Taisi siinä pieni tuuletus päästä :D Myrri oli ainoa pennuista joka sai KP:n, ja tuomari kehui Myrriä siinä vielä suullisestikin kovasti. Kysyi olenko kasvattaja ja onnitteli hienosta kasvatustyöstä sekä povasi Myrrille loistavaa tulevaisuutta, kun vielä vähän kehittyy valmiimmaksi :) Kylläpä tuli hyvä mieli!


Taisi esittäjä olla pikkasen iloinen ykkössijasta ;)

Isoissa narttupennuissa oli yksi kisaaja, eikä tämä saanut KP:a. Sehän tiesi sitä, että Myrri oli paras narttupentu! Palkintoja saatiin joka välissä, ruusukkeita ja leluja ja ruokaa ja ihana pinkki palkintodami :)

ROP- kisaan päästiin urospentujen voittajan kanssa. Tämä poika oli varsin komea ja hyvin kehittynyt, toki ikääkin oli kaksi kuukautta enemmän kuin Myrrillä. Hienosti Myrri jaksoi vielä tämänkin kehän juosta ja seistä kuumuudessa. Me olimme VSP, ja ihan ok valinta. Kyllähän Myrri on vielä "kesken", mutta kovaa vauhtia kehittymässä ja tekemisen ja esiintymisen asenne, se on upea!


Myrri VSP- pentu KP, Hillitön Kauhuvekara ROP- pentu KP

Kun pentujen kehät olivat ohi, olikin pitkä aika odotella narttujen kisan alkamista. Taisi siinä jokunen tunti vierähtää... No, lopulta pääsivat valiot aloittamaan, tuomarinaan saksalainen tollerikasvattaja Gabi Orru. Molemmat tollershown tuomareista pitivät hyvinkin tiukkaa linjaa, pennuille ei KP:ja jaeltu kuin voittajille eikä kaikille niillekään, aikuisten luokissa SA:ta annettiin yleensä vain luokkavoittajalle, ehkä kahdelle parhaalle. Joten kovin suuria odotuksia ei valiokehään ollut, kisaamassa kun kuitenkin oli kahdeksan menestyksekästä narttua.
Lumo esiintyi Jarnon kanssa todella hienosti ja sai erin, lisäksi pääsyliput "paras pää ja ilme" sekä "parhaat liikkeet" kilpailuihin.  Myös Minkun esiintyminen meni hienosti, ja päästiin myös kisaamaan parhaimmista liikkeistä. Kaikki valiot saivat erin. Kilpailuluokassa juostiin yhdessä ja pareittain. Riemu olikin suuri, kun Lumo laitettiin kärkeen! Minku hienosti sijalle kolme. Vain Lumolle SA, joten nythän alkoi kyllä jännitys nousta PN- kehää odotellen....

Veteraaninarttuja oli ilmoitettu huimat 17. Taika ei ole tällä hetkellä karvassa, joten odotuksia ei ollut. Hienosti Rouva taas veti, tuttuun tyyliinsä :) Eri saatiin hienolla arvostelulla, mutta tällä kertaa ei muuta. Veteraanien voittoon odotetusti Kitimat Nicola.

Parasnartttukehässä maailma makasi tutulla paikallaan, sen osalta kuka voitti eli Kitimat Nicola (kolmas tollershowvoitto putkeen). Meidän tiimin riemulla ei ollut rajaa, kun Lumppari liiteli sijalle 2! Olihan se nyt aivan huikea tulos, erkkarin pn2- sija! Palkintoja saatiin taas kasa, hienot ruusukkeet, ruokaa, ja 2. sijan osoittava sininen dami. Nyt onkin sitten pari uutta damia millä treenata, Myrrin ja Lumon.. vaiko raaskiikohan niitä metsäkäyttöön laittaa ;)

Sitten olikin vuoro parikilpailun, jonne olin ilmoittant Minkun ja Lumon. Yhtään ei oltu treenattu yhteiskulkua ja pönötystä, mutta eipä se pöllömmin sujunut. Kaikkiaan yhdeksän  paria oli kisaamassa. Tuomarit yhdessä pohtivat valintoja ja poimivat muutaman parin jatkoon, me mukaan lukien. Sitten juoksukierros ja seisotusta.... ja tuomarit hymyillen suuntaisivat minun luo! Eli Lumo ja Minku voittivat parikisan!! Molemmille hienot ruusukkeet, kiertopalkintopokaalit ja kansio. Sieltä kansiosta löytyykin muisto muutaman vuoden takaa, kun Taika ja tyttönsä Coco tuon kisan voittivat :)

 Paras Pari Minku ja Lumo!

Tämän jälkeen oli parhaiden liikkeiden kisan vuoro. Minä vein Minkun ja Jarno Lumon. Lumo pääsi hienosti jatkoon poimittujen joukkoon, mutta putosi kuuden joukosta pois. No eipä harmittanut, jo se että päästiin osallistumaan kahdella koiralla oli upeaa! Ja lämpimänä muistona tästä kisasta aina se vuosi, kun nuori Taika tuon palkinnon voitti :)

Ja sitten päivän viimeinen kisa meidän osalta, eli paras pää ja ilme. Osallistujia oli monta ja tuomarit kierrettyään katsomassa kaikki, poimivat muutaman jatkoon. Lumon kohdalla näin käytävän erityisen paljon keskustelua ja hymyjä... Ja niinhän siinä sitten kävi, että Lumo voitti! Paras Pää ja Ilme, no ollaan me aina sanottu että Lumon ilme on lumoava- tuomarit olivat tästä täysin samaa mieltä! Ja taas saatiin ruusukkeita ja kiertopalkintoa... 


Lumo Paras Pää ja Ilme! Ja onkin muikea ilme- onnellinen voittaja!

Melkoisen pyörällä päästämme (ja päivän helteessä olosta) laitettiin leiri kasaan. Sitä palkintojen määrää... Lelut, ruoat, damit, herkut, kiertopalkinnot ja kaikkiaan 11 kpl ruusukkeita meidän tytöille- USKOMATONTA!

Sunnuntaina käytiin "jäähdyttelemässä" Porin KV:ssa, missä outo tuomari Kari Järvinen tuomaroi tollerit. Enpä mitään aiempaa tietoa löytänyt, mutta ilmeisesti (joku sanoi) että oli 20 v sitten viimeksi  tollereita tuomaroinut. No, hän haki isoa ja vahvaa niin uroksissa kuin nartuissa. Pienet eivät pärjänneet ja niinpä meidän likat saivat tyytyä sileisiin ereihin ja luokka 3. (Minku) ja 4. (Lumo) sijoihin. Ei jaksanut edes harmittaa, mutta eipä tarvi mennä tälle ukolle toiste. Taika kisasi veteraaneissa Nuppua vastaan. Eri saatiin ja kilpailuluokassa voittoon kera sa:n. Pn- kehässä päästiin sijalle 4. ja veteraanikehässä oltiin VSP- veteraani Paavoa vastaan. Se olikin Rouvan 10. VSP- vet ja kun niitä ROP- vet- tuloksia on 40, niin kaikkiaan 50. kertaa on Rouva ollut kaunein veteraani! Siinä on asia, josta olemme erittäin ylpeitä ja kiitollisia.