Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2018-07-22

Rouvan 40. ROP- vet ja kolmoisvoitto pitkästä aikaa :)

Viikonlopulle oltiin suunniteltu näyttelyreissu, edellisestä olikin jo aikaa. Suunnitelmat meinasivat muuttua vielä viime metreillä, kun Sastamalan mejäkokeeseen huomattiin olevan peruutuspaikkoja tarjolla. Hetken harkinnan jälkeen päätettiin kuitenkin valita näyttelyt, vähän vaihtelua kun mejää on tänä kesänä touhuttu ennemmänkin kuin paljon, ja ylihuomenna mennään jälleen.

Lauantaina lähdettiin aamusella matkaan kohti Seinäjoen ryhmänäyttelyä, missä tuomaroi Satu Ylä-Mononen. Tollereita oli ilmoitettu peräti kolme, eli meidän tytöt :) Näyttelypaikalla oli hyvin lämmin, vaikka kehät olivat jo aamusta. Onneksi saatiin häkille varjopaikka ja lisäksi suojattiin se vielä aurinkovarjolla. Ennen kehän alkua treenailin Myrrin kanssa kehässä liikkumista ja seisomista, kehis kävi vähän kopeloimassa ja samoin pyydettiin kehän ulkopuolelta käsittelyharjoitusta tekemään rouva viereiseltä teltalta. Ihan kivasti sujui niin kehässä kulku, seisominen kuin tutkiminenkin :)


Kauniisti Myrri osaa jo liikkua ravaten, ja kontaktiakin pidetään


Hieman on takakorkea tällä hetkellä, eli vielä kasvaa.... :)

Kehässä sekä Lumo että Minku saivat erit ja kilpaluokassa Lumo edelle, molemmille sa. Taikalle myöskin, joten pn- kehässä oltiin kaikki ja kiitoksia Minkun esitysavusta Myrrin käsittelyssä auttaneelle rouvalle! Järjestys oli Lumo, Minku ja Taika eli kolmoisvoitto pitkästä aikaa- tosin voiko sitä voitoksi sanoa kun kolmisin vaan oltiin... No, mukava kuitenkin :) Erityismukavaa oli se, kuinka tuomari kehui koirat "maasta taivaisiin" ja kiitti että oltiin tultu hänen kehäänsä! Jäipäs hyvä mieli!


Seinäjoen ruusuketytöt, Taika ROP-vet (39.) ja Lumo ROP

Näyttelystä ajeltiin majoittumaan Ylivieskaan. Siellä hotellimme oli edellisvuodelta tuttu Käenpesä, mutta viime vuonna ei ollut näin kuuma kuin nyt. Huoneessa ei ollut ilmastointia ja sisällä lämpöä lähes +30... Aika karmea kokemus. Kaikki viilennyskeinot tuulettimesta juoksevaan kylmään veteen vessassa ja märkiin lakanoihin lattialla oli käytössä, silti kyllä kestorajoja koeteltiin. Paljon vietettiinkin aikaa ulkona koiria talutellen ja terassilla istuskellen.  Illalla Lumoa pisti ilmeisesti amppari tassuun, sillä yhtäkkiä meillä oli terassilla tassua ilmassa pitävä kolmijalkainen koira. Mitään ulkoista en tassusta löytänyt, eikä myöskään avuksi tutkimaan tullut näyttelyn toimihenkilö. Nukkumaan mentiin sillä ajatuksella että aamusta lääkäriin, jos vieläkään ei painoa jalalle varaa. Onneksi, tassu oli aamulla ihan normaali ja taas Lumo kulki neljällä jalalla. Mysteeriksi jäi, mistä oli kyse, mutta pääasia että parani yhtä nopeaan kuin oli tullutkin!

Ylivieskan kehät olivat heti aamulla klo 9. Jälleen vähän treenailin Myrrin kanssa ja saatiin muutamankin ihminen (myös miehiä) tutkimaan. Kivasti meni ja kiitosta kaikille!

Tollereita oli 7 ja tuomarina toimi Jaana Hartus, joka teki Minkusta huhtikuussa VSP:n. Nyt oli linja vähän muuttunut. Me valioissa saatiin molemmat sa, mutta Lumoa moitittiin turhan matalaksi ja Minkua lihavaksi... Järjestys Lumo 1 ja Minku 2, sa:t kuitenkin saatiin. Taika oli ainoa veteraani ja seisoi tosi kivasti, liikkeissä alkaa valitettavasti jo ikä näkyä, hienosti meni mutta entinen loisto on poissa... Surullista kyllä, mutta näin se elämä vaan menee... No, tuomari kyllä Rouvasti piti ja sa:n sai. Kaunis kultainen ROP-vet ruusuke saatiin ja se olikin jo Rouvan 40. ROP-vet! Kyllä niistä jokaisesta ollaan ylpeitä ja kiitollisia.

Pn. kehässä oli kanssamme hyvin menestynyt nuorten luokan narttu Ruuti (Waterfox Jar of Hearts). Siinä jo juostessamme huomasin että tuomari ei juurikaan meitä katsonut, joten sijoitus oli se että Ruuti voitti, sitten Lumo, Minku ja Taika. Eipä tuo paljoa edes harmittanut, kun oltiin niin eri maata (meidän paksut mäyrikset vs. hoikka ja huomattavasti kevyempi Ruuti).  Tyttöjen esiintymiseen olen hyvin tyytyväinen, vaikka Lumo isot pissat kehään tekikin... Kyllä noi aina keksii, ja yleesnä Hartuksen kehässä- legendaarinen messarin kakkakatastrofi parin vuoden takaa ei unohdu koskaan :D
Kiitokset vielä Minkua pn- kehässä vieneelle Hillittömän nartun omistajan tytölle- hienosti sujui esittäminen!

Viikon päästä onkin sitten Tollershown vuoro, muille ei mitään odotuksia mutta Myrrin suhteen pikkaisen kyllä jännittää miten neito kehässä menee. Treenit on menneet kivasti, mutta ainahan se "tosi tilanne" on uusi. No, pianhan se sitten selviää :)


Viikonlopun palkintosaldo kera saajiensa- Minkulle ei pokaaleita eikä ruusukkeita tullut, vaikka pn2 ja pn3 sijat saikin.