Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2018-01-02

Minkun odotus on edennyt jo loppusuoralle.. :)

Niin se aika rientää, meidän laumassa vatsan kasvattelun merkeissä. Sitten ultran jossa käytiin 15.12, on melkoinen muutos Minkun ulkomuodossa tapahtunut. Solakka neito muistuttaa tällä hetkellä enemmän kuuttia, tai pitäisikö sanoa jo, hyljettä :) Painoa on tullut lisää reilut nelisen kiloa verrattuna aikaan ennen tiineyttä. Perjantaina, kun vuorokausia on täynnä 50, menemme ottamaan tiineysröntgenin, missä toivottavasti nähdään se, montako pentua alati kasvava vatsa kätkee sisäänsä.


Minkun masu vuorokaudella 46 :)

Minku on voinut varsin hyvin läpi koko tiineysajan. Pientä ruokahaluttomuutta esiintyi viikoilla 3 ja 4, sitten alkoikin ruoka maistua ja viikot 5 ja 6 syötiin kymmenen edestä :) Nyt kun vatsa alkaa olla jo melkoinen, on selvästi välillä närästelyä joka vaikuttaa ruokahaluun. Mutta tässäkin on toimiva konsti löytynyt. Minku oli pienenä huono syömään nappuloita kiposta ja silloin otettiin käyttöön lenkkiruokinta. Minulla siis on taskussa päivän nappula-annos ja kun Minku tulee tarjoamaan seuraamista yms kontaktia, tulee palkka nappuloina ja kappas. näin ne maistuvat erinomaiselta! Sama tyyli toimii nyttenkin. Esim. tänä aamuna otin 3 dl pentunappulaa taskuun ja pimeässä lenkkiä talsiessa pidettiin pari ruokataukoa. Rouskutus vaan kävi kun neiti pisteli menemään, ja lisääkin olisi ottanut. Kyllä se vaan niin on, että ulkona kaikki maistuu paremmalta ;-)

Olin joulunajan reissussa etelässä (äitini 70 v matka lapsuudenperheen kesken) ja sillä välin Jarno huolehti laumasta erinomaisesti- kiitos vaan Rakkaalle täällä julkisestikin :) Lomani aikana oli pentuhuone rakentunut ja tarvikkeita hankittu. Minku on ottanut pentuhuoneen jo aivan omakseen, makoilee sohvalla ja välillä käy laatikossakin tutkailemassa. Selvästi tuntuu tietävän, mitä varten laatikko on. Fiksu tyttö :)


Minkun pentuhuone. Lakanalla saa laatikosta hyvinkin suuren osan peittoon, luolaksi ikään :)

Vuosikin tuossa vaihtui pari päivää sitten. Yleensä tässä vaiheessa olen kerrannut menneen vuoden tapahtumia ja kirjannut tavoitteita uudelle vuodelle. Nyt tämä tiineys ja tuleva pentuprojekti on vienyt niin paljon ajatusenergiaa, että kummempiin kertailuihin ja suunnitteluihin ei kykene. Yhteenvetona sanottakoon, että harrastusvuosi 2017 oli etenkin mejän osalta erinomainen, valioitumiset Lumolla ja Minkulla ja osallistuminen piirinmestaruunkisoihin kivoin tuloksin jäivät erityisesti mieleen. Samoin virstanpylväänä pidän Lumon SOVE:n läpäisyä sekä erityisesti Taikan näyttelymenestystä vielä veteraaninakin Rouva on voittoja napsinut. Listaus koiranetissä varsinkin Rouvan kohdalla näyttää melkoisen, sanoisinko, upealta!


Tyttöset Jouluaattona nauttimassa talven auringosta :)

Vuodelle 2018 en aseta tavoitteita muuta kuin pentueen saattamisen onnistuneesti maailmaan ja että kaikki sujuisi hyvin pikkuisten ja oman lauman elämässä. Voisikos sitä tärkeämpää tavoitetta ollakkaan :) Kaikille lukijoille oikein hyvää ja onnellista Uutta Vuotta!