Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-12-07

Rouva jälleen ROP- veteraani!



Perinteinen Itsenäisyyspäivän ryhmänäyttely pidettiin tällä kertaa Tampereen messukeskuksessa. Täytyy sanoa, että kyllä tämä näyttelypaikkana entisen maneesin voitti (vaikka hieman viileää oli täälläkin, kiitos reippaan ilmastoinnin).

Tolleita oli ilmotettu 29 kpl ja kaikki olivat paikalla. Tuomaroimassa oli uusi tollerituomari Sanna Kaven. Pennut (5 kpl) aloittivat ja Nooran reipas ja hienosti esiintyvä Kerttu oli ansaitusti ROP- pentu. Siinä on monella aikuisellakin koiralla opittavaa, miten esiinnytään! Onnea Noora!

Uroksissa (9 kpl)  jaettiin eh:ta ja eriä, sa:lla ja ilman. Voitto meni valio Carolle. Onnittelut!
Nartuissa (15 kpl) otettiin käyttöön myös h, joita jaettiin kaksi. Muuten linja oli samaa kuin uroksilla. Valioissa kisasi kolme narttua, me ja Peppi. Kaikki saivat erinomaisen. Kilpailuluokassa Peppi voitti (mikä aiheutti kehänlaidalla raikuvat ilonkiljaisut erään "ammattihandlerin"  toimesta. Ei se, että kaverin koira voittaa vaan se, että vihamiesten koirat ei voita, heh) ja Lumo oli kakkonen, Minkun jäädessä kolmoseksi. Kaikille sa. Arvostelusta selvisi, miksi Minku oli meidän tytöistä "huonompi". Nimittäin pitkästä aikaa sieltä tuli ne "hieman isot korvat" ;-) Lisäksi mainintana hännästä "riittävän hapsuttunut". Minku harmittavasti ei ole ehtinyt häntäkarvojaan kasvattaa takaisin sitä vauhtia kun oltaisiin toivottu, kesän reippaan karvanvaihdon jälkeen. Edelleen häntä ja pöksyt ovat varsin klisut. Harmi, tälle tuomarille turkki merkitsi paljon.

Veteraaneissa oli neljä narttua. Taika aloitti ja sai erin. Myös kaksi muuta palkittiin erinomaisella, yksi erittäin hyvällä. Kilpailuluokassa Taika laitettiin kärkeen ja sai myös sa:n. Todella hienoa! ROP- veteraaniruusuke meille ojennettin siinä samoin tein, kun urosveteraania ei ollut. Tuomari kehui sanallisestikin (myös toki arvostelussa) miten upeassa kunnossa oleva veteraani Taika on! Täytyy laittaa arvostelu tähänkin ihailtavaksi:

"Miellyttävä tyyppi, ikäisekseen hienossa kunnossa. Hyvä pää ja ilme. vahva hyvä kaula. Tasapainoiset kulmaukset. Erinomainen rintakehä ja eturinta. Kokoon sopiva luusto. vahva lanne. Liikkuu ikäisekseen erinomaisesti. Hyvä väri ja väritys. Ikäisekseen erinomainen karvanlaatu. Raipaskäytöksinen veteraani, joka on hienossa kunnossa".


ROP- veteraani Taika ja tuomari Sanna Kaven

Parasnarttukehässä oli muistaakseni 7 kisaajaa. Minä vein Taikan, Jarno ensimmäistä kertaa Minkun (ja hienosti sujui), Noora vei Lumon josta isot kiitokset vielä tätäkin kautta! Jatkoon valittiin Peppi, Lumo, nuorenluokan narttu ja Taika. Parin juoksukierroksen jälkeen järjestys oli selvä, Peppi voitti (onnittelut!), Taika oli kakkonen ja Lumo kolmas. On tuo Rouva vaan melkoinen kun edelleen, kahden suuren pentueen jälkeen ja veteraani-iässä napsii pn- sijoituksia! Voi vaan kuvitella, mikä olisi tilanne ilman pentueita, kisattaisiin varmasti edelleen jopa Showtollerista, joka Rouvalle suotiinkin vuonna 2010. No, eipä kaduta nämä pentueet, kun saatiin kaksi mitä ihaninta tyttöä kotiin elämää sulostuttamaan :-)

Näyttelyssä oli kiva nähdä tuttuja, Minkun isän omistajat Kati ja Ville-Pekka, Minkun pennuista kiinnostunut Maarit, Noora, Johanna ja monta muuta. Kiitoksia mukavasta näyttelyseurasta! Parin päivän päästä sitä sitten kisataankin messarissa ja sitten koitaa pitkä ja kaivattu näyttelytauko- Minkun osalta ehkä vielä vähän pidempi kuin muiden tyttösten ;-)

Näyttelystä kiiruhdettiin kotiin kun vielä päivännäöllä ehdittiin lähipelloille auringonlaskua ihailemaan ja lenkittämään tyttöset frisbeenheittelyn merkeissä. Laatuaikaa!



Tytöt ja hämärtyvä Itsenäisyyspäivän ilta