Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-12-19

Noutotreenejä monenmoisia

Eilen uskaltauduimme ensimmäistä kertaa tänä talvena metsäjärvelle lenkille. Talvi on ollut sen verran vaihteleva säiltään, että kunnollisen jääpeitteen olemassaoloon ei ole voinut luottaa. Nyt luotimme ja kyllähän se järvi jäässä oli, pilkkijätkin olivat jo käyneet reikiä porailemassa.

Alkuun teimme kaikille tytöille hakuruudun dameilla. Minku pääsi ensiksi hakemaan, kaikkiaan 6 damia/siipidamia oli ruudussa ja jokainen löytyi ja palautettiin hyvällä otteella. Hakuinto oli hyvä koko harjoitteen ajan, tästä on mukava alkaa taas taippariin tähtäävät treenit :-)


Minku palauttaa siipidamia hyvällä otteella ja asenteella :)

Seuraavaksi hakemaan pääsi Taika. Rouvalle vietiin neljä damia ja todella vauhdikkaasti ne ruudusta löytyivät ja palautuivat. Lopuksi palkkana vielä heittodami  (ja toki vähän nakkia, kun Rouvasta on kyse).



Taika palauttaa vauhdilla damia, nakkipalkka odottaa :)

Lopuksi myös Lumo pääsi hommiin. Lumolla innostus damien hakuun on joskus hieman vaihtelevaa. Nyt kun hommassa on ollut jonkin verran taukoa, intoa riitti ja hienosti ne damit ruudusta löytyivät Lumonkin toimesta!



Lumon innokasta damityöskentelyä

Kun hakuruudut oli tehty, heiteltiin tyttösille frisbeetä järven jäällä. Se on kaikkien mielestä ihan superkivaa ja vauhtia oli! En tiedä kauanko tytöt jaksaisivat hommaa jatkaa, nuorison suhteen ei väsymistä ollut havaittavissa, Rouvan hakuinto alkoi reilun 20 heiton jälkeen jo vähän hiipua :)



Frisbeetä haetaan porukalla

Kiersimme järven, josta tulee mukava n. 3 km lenkki. Toisessa päässä järveä kaivettiin frisbee jälleen esiin ja taas heiteltiin. Kun heittoja oli takana riittävästi (tai no nuorison mielestä ei varmaan...) päätin tehdä vielä ohjattua damihakua koko laumalle. Jätin tytöt istumaan/maahan ja heittelin damit jäälle n. 20 m  päähän tytöistä. Kaikki pysyivät aloillaan rivissä damien heittelyn ajan. Mikä maininnan arvoista myöskin, mitään vinkumista/hötkyilyä ei ollut. Meidän tytöillä on todella hyvä hermorakenne, näissä harjoitteissa sen kyllä huomaa, kuten myös monissa arjen tilanteissa.



Tytöt istuvat paikallaan, kun damit viedään/heitetään

Kun damit oli viety, palasin tyttöjen luo ja jokainen vuorollaan pääsi hakuun, kahden muun jäädessä paikalleen istumaan/maahan. Koko harjoitteen ajan koirat olivat vapaana ja hienosti homma toimi. Teimme kaksi hakukierrosta jolloin jokainen pääsi hakemaan 2 damia/kierros. Kyllä oli tyytyväistä sakkia tämän jälkeen, niin koirat kun ohjaajakin :)



Taika hakee, Minku ja Lumo odottaa

Tällä viikolla onkin aika valmistautua jouluun. Mitä se meidän laumassa tarkoittaa, no eipä juuri muuta erityistä kuin leivinuunissa paistettu kinkku, mistä tyttösetkin saavat osansa :) Ai niin ja pääseväthän tytöt keskiviikkoiltana pitkälle tunnin uintivuorolle Tampereen Koirauimalaan. Siinä onkin mieluisa joululahja koko laumalle!