Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-10-10

ERInomaisten luokka-kolmosten SNJ

Lauantaina päättyi reilun kuukauden kestänyt näyttelytaukomme Lumon ja Taikan osalta. Minkun osalta tauko jatkui, sillä neitonen on tällä hetkellä niin turkiton, että missikisat saavat odotella talvipalttoon kasvua.

Suuntasimme siis SNJ:n päänäyttelyyn Pirkkahalliin. Tollereita oli ilmoitettu reilut 50 aikuisten kehiin. Ja tuttuun tapaan, narttujen valioluokka (8 kisaajaa) ja veteraaniluokka (10 kisaajaa) olivat taas näyttelyn suurimpia luokkia. Ei mitään uutta taivaan alla siis!

Tollereiden tuomarina toimi norjalainen Per Iversen, josta en etukäteen oikeastaan muuta tietoa löytänyt, kuin että painosta on tarkka. Nooooh, meillähän Taika on ikuisuuspaksu ja Lumpparikin nyt täydessä turkissa näyttää hieman paksulta (vaikkei olekaan). Minku olisi ollut laiha luikero, mutta ihan pelkällä kaposella ulkomuodolla tuskin nakuna olisi kovin hyviin arvosanoihin päätynyt :D

Urosten kehää seuratessa havoinnot olivat, että kookkaat ja turkikkaat pärjäsivät. Linjassa oli myös muutamia poikkeuksia, joten ihan selvää punaista lankaa ei arvioista löytynyt. Päivän suurin ylläri oli Minkun sulhasen Pyryn saama H, kun tuomari katsoi purennan olevan epäkorrekti (alakulmahammas kuulemma osui yläikeneen). Purennasta ei ole ennen moisia mainintoja tullut, mutta tuomarin sana kun on laki niin tälläin nyt sitten. Hieman harmittava oli myös Minkun veljen Viksun eh, hienosti poika seisoi mutta liikkeet olivat niin vallattomat että arvosana oli sen puoleen ihan oikein. Treeniä treeniä vaan kovasti lisää!

Valionartuissa Lumppari esiintyi kanssani ihanasti ja eri saatiin. Eri tuli kaikille, paitsi yhdelle valiolle, joka oli melko kevyt kauttaaltaan ja sai eh:n. Kilpailuluokassa meidät sijoitettiin kolmosiksi mikä hieman harmitti, kun oltiin ensin kakkosina ja sitten vikalla juoksukierroksella paikka vaihtui kolmoseen ja SA jäi sitä myötä saamatta (antoi kahdelle ensimmäiselle vain). Lumo poikkesi kyllä muista valionartuista selvästi, ollen luokan matalin ja lyhytrunkoisin, joten ehkä sitä saa olla ihan tyytyväinen että yleensä luokkasijoitus tuli. Myös arvostelu oli ihan jees: "4.5 years old. Very confident. Bitcf of good size. Pleasing in head and eye. Good reach of neck and a bit heavy in body. Good bone and feet. Balanced angulation. Goog coat". Etenkin tuo "very confident" oli mukava lause, Lumo kun tuttuun tapaansa seisoi täysin vapaasti ja tuomarin tutkiessa vain leppoisin ilmein katseli ja nuuskutteli tuomarin naamaa, saaden tuomarin hymyilemään :)



Lumo vak 3 eri, very confident :)

Taikalla oli virtaa ihan mahdottomasti ja siinä sainkin tehdä ihan töitä, että esiintyminen meni kuten kuuluu! Juostessa lattia oli todella liukas ja käännöksessä Taika luisti ikävän näköisesti. Eipä se Rouvan menoa haitannut, matka jatkui ihan yhtä reippaalla ja kepeällä askelella. Tuomari tykkäsi Taikasta kovin, mutta valitteli sijoittaessaan luokka kolmoseksi, että harmittavasti turhan raskaassa kunnossa. Se on täysin totta ja kevyempänä olisi sijoitus varmasti ollut parempi. Nyt jäi SA saamatta ja syy oli juurikin raskas kunto. Taikan kanssa on kyllä aina niin hauskaa olla kehässä, kun Rouva nauttii niin paljon siitä touhusta! Hienolla arvostelulla ja hymy naamalla kehästä poistuttiin :)
"8 years old. Lovely temperament. Rather heavy in body today and this spoils her outline. She moves with a good drive. Pleasing head, forechest and bone. Well handled".


Taika vek 3 eri, lovely temperement and well handled :)

Näyttelyssä oli jälleen kiva tavata tuttuja ja hienoa oli myös saada Mari (Minkun pennuista kiinnostunut) paikan päälle tapaamaan myös Pyry ja Susanne! Harmittavasti itse pariskunnan osalta ei nyt näytetty sitä tasoa missä yleensä ollaan (H ja ei kehässä lainkaan), mutta kehän ulkopuolella kyllä tutusteltiin ja rapsuteltiin ja esitettiin kaunista käytöstä :) Minku esiintyy tn Suomessa seuraavan kerran Kangasalla ryhmiksessä ja Messareissa. Ulkomailla ensi viikonloppuna Minku pääsee kehään vetämään bikinikierrokset- siellä kun sijoituksella ei ole mitään väliä, neidon ollessa jo sekä Latvian että Viron valio :)