Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-10-07

Eläintenviikon koiranäytös, kesän vikat vepeilyt ja muita mukavia touhuja :)

Aloitetaas päivitykset käänteisessä järjestyksessä, kun viikkoon on taas mahtunut monenmoista tapahtumaa. Helpompi muistella näin päin :)

Mennyt (ja vielä menossa oleva) viikko on Kansainvälinen Eläintenviikko. Saimme viime viikolla sähköpostia kylämme Jumesniemen kerho-ohjaajilta, olisko mahdollista järjestää pieni koiranäytös kerhon lapsille (n. 20 lasta iältään 2-8 v). Tottahan toki se oli mahdollista ja hieno idea! Joten tuumasta toimeen ja eilen tämä näytös sitten pidettiin meillä kotosalla.

Olimme Jarnon kanssa suunnitelleet tiiviin ohjelman, jossa ensin esiteltiin harrastuslajeja ja sitten saivat lapset tutustua koiriimme valvotusti. Alkuun esittelimme itsemme, tytöt ja vähän kerrottiin kennelimme toiminnasta, sitten aloitettiin lajiesittelyt. Kaksi tyttöstä odotteli vuoroaan kevythäkissä tapahtumapaikalla, yhden tehdessä kentällä suoritustaan. Tässäkin oli ilo näyttää ja nähdä, miten rauhassa siellä suoritusvuoroa odoteltiin, aina yhden päästessä tekemään innostavia juttuja. Maltti kohdillaan jokaisella!

Jarno veti ensin agilityä Lumon kanssa muutaman kierroksen. Kyllä vauhtia riitti ja lasten mielestäkin oli ilmeisen hienoa, kun aplodeja kerran sateli! Seuraavaksi Taika pääsi esittämään tokotaitojaan ja vähän damin noutoa. Kaikista tempuista ehdottomasti hienoin lasten makuun oli keskisormelle haukkuminen (sorry vanhemmat.... :D). Lopuksi Minku esitti, miten Dobopallolla temppuillaan ja hienostihan siinä kieputtiin. Sitten kun lajiesittelyt olivat ohi, jaettiin isommat ja koiriin tottuneet lapset agikentälle tutustumaan Lumoon ja Minkuun, pienemmät lapset saivat tutustua meidän isossa aitauksessa Taikaan. Jaoimme lapsille ja ohjaajille myös ohjeet siitä, kuinka koiraa tulee lähestyä ja kuinka ei (kuvallinen ja näin ollen lapsille havainnoillinen ohje) ja pienen rotuinfotulosteen tollerista. Lapset olivat innoissaan tyttösistä ja tytöt lapsista, joten päivä oli kaikin puolin onnistunut! Ja mikä hienoa myös, kun meille seuraava pentue tulee, lupautuivat lapset kuorossa tulemaan totuttamaan pentuja lapsiin :) Meillä kun omia lapsia ei ole, niin hoituu tämä totutuspuolikin näin kivasti. Uskon eilisen perusteella, että jonoa pentulaan tulee riittämään ja ehkä muutama tuleva koiraharrastajakin tästä porukasta tulee kasvamaan!


Taika noutaa damia, lapset ihastelee
Lumppari liidossa

Tiistaina pidettiin tämän kauden viimeiset vepetreenit. Ilma oli kylmä, +6 C näytti auton mittari ja puuskainen koillistuuli kylmensi ilmaa vielä lisää. Toivolansaaren rannassa kävikin melkoinen aallokko ja aika haastavaa oli saada soutuveneet ohjattua kulloisellekin suorituspaikalle. Päätettiin keliolosuhteista ja nopeasti tulevasta hämärästä johtuen pitää treenit tiiviinä, eli koira kerrallaan teki kaiken mitä treeneissä halusi tehdä, sitten kuivaus ja autoon lämmittelemään.

Minku aloitti ja neitonen kun on ihan karvaton, reppana vaan tärisi tuulessa ja kylmässä. Kuitenkin veteen mentiin innolla, ensin rannasta noutamaan dami ja sitten pari veneen noutoa rannalta käsin. Kahden veneen liikettäkin yritettiin (mikä edellisissä treeneissä,huomattavasti lämpöisemmässä kelissä, sujui hyvin), tällä kertaa Minku ei veneestä halunnut hypätä ja treeni sai olla siinä. Lumppari teki upeat veneen noudot ensin rannalta ja sitten kahdella veneellä, hypäten toisesta  ja tuoden toisen veneen rantaan. Lopuksi Taika, joka ei kelistä ollut yhtään innoisssaan. Rouvaa ei viitsitty veteen pakottaa, joten tehtiin pari lyhyttä veneen hakua niin ettei Rouvan tarvinnut edes uida, kahlaamaan suostui sen verran ettei selkä kastunut.

Siihen siis loppui vepekautemme, joka oli harmittavan lyhyt, kun laji löydettiin vasta loppukesästä. Ensi kesänä sitten vepeillään heti, kun treenit vaan käyntiin pyörähtävät.

Viime viikonloppuna Jarno järjesti mulle ja koko laumalle kivan ylläriohjelman. Ensin pääsin hemmotteluhierontaan Edenin kylpylään pariksi tunniksi ja sitten pakattiin lauma autoon ja ajettiin Jämille, majoituttiin ihanaan hirsimökkiin. Jämillä on mahtavat kangasmaastot ja kun saatiin kamat sisälle, lähdettiin pitkälle lenkille tyttösten kanssa. Ihan mökin läheisyydestä löytyi myös kirkasvetinen hiekkakuoppa"lampi", jossa tyttöset pääsivät noutamaan damia. Sitten kun uiminen riitti niin jatkettiin noutoja frisbeen kanssa. Pitkä lenkkimme johti ihan Jämin harjalle saakka, hieman oli kipuamista mutta kun aamusta oli saanut kunnon hieronnan, niin kyllä jaksoi :)

Vauhtia hiekkakuopan reunalla

Frisbeen kanssa ilottetua :)















Posaaraamista Jämin rinteellä

















Mökkivahdit epäuskoisina, mihin te tähän aikaan ootte lähdössä?!?

Illalla yllätykset jatkuivat. Itse ole melkoinen Kotiteollisuus- fani ja kuinkas ollakkaan, matkamme johti ko. bändin keikalle Kankaanpään Stagelle! Koirien ilmeet olivat epäuskoiset, kun iltakympin maissa aloimme tehdä lähtöä- normaalisti siihen aikan kun ollaan oltu jo tunnin verran nukkumassa.

Ilta venyi myöhään yöhön ja tyttöset olivat hieman ihmeissään, kun kolmen maissa palasimme ja sitten vielä iltapissatuksille otsalampun ja tähtitaivaan loisteessa :) Loistava viikonloppu kaikin tavoin ja vähän erilaista välillä!