Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2014-04-11

Pentulan kuulumisia

Pennut ovat jo saavuttaneet huiman 4,5 vkon iän. Punnitsimme koko porukan pari päivää sitten ja hienosti on kokoa tullut lisää. Pienimmän Mini- tytön paino noussut alun 250 grammasta 1800 grammaan eli aika hienosti on pikkuneiti kokoa saanut :-) Porukan suurin, Mustanenäinen "sininen " tyttö oli jo 2300 g ja kaikki muut sijoittuivat sille välille.

Pääasiallisena ravintona toimii edelleen maito, jota Taikalla tuntuu riittävän. Rouva kyllä syö n 8- kertaa sen mitä normaalisti, joten ei ihme että pennuille riittää ravintoa :-) Monipuolisesti Taikaa ruokitaan, erilaisia lihoja nappulan lisäksi, tulevat sitten maidon kautta proteiinit tutuiksi pennuillekin. Pennut itse ovat saaneet toistaiseksi reilun viikon lisäravintoa, alkuun possun jauhelihaa ja nyt muutamana päivänä myös sikanautaa. Seassa vähän liotettua pentunappulaa, jonka määrää aletaan pikkuhiljaa lisäämään. Hyvin maistuu kaikille, ensin juodaan maidot ja sitten maistellaan kiinteää ruokaa.

Ulkona ollaan käyty nyt kolmesti, kun sää on ollut siihen sopiva. Eli ei liian tuulinen tai sateinen. Kaikki ovat olleet reippaita pikku ulkoilijoita ja herättäneet huomiota myös naapurustossa- eikä ihme, onhan nämä todella suloisia. Myöskään ulkoilun äänet eivät ole pentuja säikäyttäneet, mm kaksi paloautoa n 100 m päästä pillit päällä eivät aiheuttaneet mitään reaktiota, kuten eivät ulkona haukkuvat koiratkaan. Joten ääniherkkiä tapauksia tuskin pentueen sisään mahtuu!

Melkein kaikki uudet omistajat ovat jo käyneet pentuja tapaamassa, tulevana viikonloppuna käyvät loputkin. Täytyy sanoa että hienot kodit ovat jokainen saamassa, tuntuu että nyt ollaan onnistuttu kaikkien kanssa ja yhteistyö toimii. Yhden pennun koti vaihtui tässä viime metreillä, kun omistajakandidaatit tulivat toisiin aatoksiin Taikan ensimmäisen pentueen valitettavien sairastapausten myötä. No, täytyy sanoa että tämä oli pennulle varmasti hyvä asia, sillä hän pääsee nyt kokeneeseen koirakotiin jossa on jo tolleri ennestään sekä omistaja joka kouluttautuu koirankoulutusohjaajaksi :-) Ja jokainen nykyinen koti on tietoinen siitä mitä ovat ostamassa ja luottavat meihin kasvattajina. Tämä jos mikä valaa uskoa kasvatustyöhön vastoinkäymisistä huolimatta, ei voi kun kiittää uusia omistajia siitä kuinka hienosti asioihin ollaan suhtauduttu ja kuinka  järkevää porukkaa tässä tiimissä nyt mukana on.

Pentujen isän omistajat tulevat ensi viikolla pieniä tapaamaan, ja arvaan että etenkin isänsä täysi kopio Felix jr "Woltti" tulee olemaan ihastuksen kohteena :-) Hassua miten pentueeseen onkin sattunut yksi joka on ihan kuin isänsä ja tämän isä. Muut pennut ovat aika tasaisesti saman tyyppisiä, hieman enemmän Taikaa ainakin tässä vaiheessa. Kaikkiaan paljon tasaisempi ja "reippaampi" pentue kuin viimeksi, missä erot olivat huomattavia.

Lumosta on kuoriutunut mahtava isosisko pennuille, jaksaa leikittää, painia, kirputtaa ja helliä pentuja useita tunteja päivässä :-) Ja pienet ovat täysillä menossa mukana, laittavat isosiskoa tassun alle niin tosissaan että! Tämä on pennuilla mahtavaa sosiaalistamista ja koirankielen opettelua, on se upeaa omistaa näin tervepäisiä koiria kun Taika ja Lumo. 

Ensi viikolla tai jo tänä viikonloppuna alkaa pennuilla riistaan tutustuminen, ja muutakin on jo pentujen päänmenoksi suunniteltu. Nimittäin pentutestaaja koiranomi Emmi Kollani tulee tekemään pennuille "luonnetestin" 23.4. Tämän testin tulosia odotamme mielenkiinnolla ja sen pohjalta vahvistetaan lopulliset pentujen valinnat uusiin koteihinsa.