Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2012-04-01

Reviiri laajenee

Perjantaina oli mukavan aurinkoinen kevätpäivä ja niinpä päätimme että nyt oli aika pentujen päästä tutustumaan ulkoilmaan. Siispä toimeen! Toinen oli Taikan kanssa pihalla ja toinen kantoi pennut yksi kerrallaan sinne. Hauska oli huomata että pentujen reaktio maiseman vaihdokseen oli yhtä lunki kuin kaikkeen muuhunkin uuteen- innolla tutkimaan paikkoja! Ja että ne ovat vikkeliä, huh huh! Muutama keksi heti että polkupyörien taakse kun änkeää sieltä voi päästä aidan raosta naapurin halkopinoon. No onneksi huomattiin ajoissa, muuten olisikin ollut aika homma saada pikku vipeltäjät takaisin omaa pihaan! Sitten viriteltiin esteitä joita pennut kilvan yrittivät kiertää. Ränneistä tippuva vesi oli tosi kivaa lutrattavaa ja lumessa paineltiin ilman hämmästyksen häivää :-) Ja pissoja ja kakkojakin ulos väännettiin ihan suvereenisti. On ne vaan ihme pentuja! Puolisen tuntia ulkoiltiin ja sitten sama kantamisoperaatio takaisin sisälle. Pennut protestoivat tätä kyllä, olisivat halunneet jäädä vielä pidemmäksi aikaa mielenkiintoiseen ulkomaailmaan. Ulkoilu toistettiin lauantaina ja tällä kertaa vauhtia oli vielä asteen enemmän- meinasin olla jo hätää kärsimässä kun hoidin tämän ulkoilutuksen ilman Jarnoa! Seuraavalla kertaa ollaan kyllä molemmat vahtimassa, meinaan niitä silmiä tarttisi olla selässäkin.... :-)

Reviiri laajeni hetkellisisti myös sisätiloissa, kun päästettiin pennut tutustumaan eteiseen ja keittiöön. Siellä riittikin uusia juttuja tutkittavaksi ja hammasteltavaksi, tunnin verran saivat siellä pyöriä ja sitten simahtivat :-) Tämä reviirin laajennus oli kyllä huono ajatus sikäli, että seuraavan yön pennut vain kukin vuorollaan kiljuivat olkkarin aidan takana kun halusivat takaisin isommalle reviirille... Ja keksipä osa miten murtaudutaan portista uloskin ja yöllä havaittiin että hei makkarissa on pentuja.... Sieltä niitä sitten pyydystettiin sängyn alta ja palautetiin takaisin olkkariin, nyt vahvistetun portin taakse. Loppuyökin meni kiljuntaa kuunnellassa ja enää pennut eivät vapaasti pääse joka paikassa kulkemaan. Yksi/kaksi kerrallaan kannettuna siten että eivät jatka siinä portilla roikkumista ja protestoimista. Näillä on kyllä uskomaton määrä energiaa ja omaa tahtoa!!

Pennut saivat myös uusia virikkeitä jälleen, erilaisia puun oksia järsittäväksi. Todella mieluisia! Niitä sitten nakerreltiin yhdessä mammakoirasen kanssa :-) Myös aitoja rustoluita ovat saaneet ja kovasti pitävät- Taika tosin on sitä mieltä että hei ne on hänen luita... Ja aina saa vahtia kun on viemässä luita pois pentutiloista. Paistettu iso lumpiokin on pennuille annettu ja sekin on todella kiva nakerreltava. Taika ei ole ikinä paistetuista luista piitannut mutta pennut eivät näköjään tässä suhteessa ole äiteensä tulleet.

Pennuille tuli lauantaina uutta ihmeteltävää ja askel lähemmäs isoa koiraa siirtyminen kun ne saivat ensimmäistä kertaa pannat kaulaansa. Siniset pojille ja vaaleanpunaiset tytöille. Ihmeen hyvin pennut pantoihin suhtautuivat, vähän rapsuteltiin välillä mutta äkkiä ne unohtuivat :-) Nyt pantoja on pidetty ja pidetään muutama tunti päivässä, joten luovutusiässä pennut ovat niihin jo täysin tottuneet.

Kynnetkin leikkasin eilen jälleen, ja tällä kertaa olin hieman fiksumpi kuin aiemmin. Meinaan odotin hetken kun pennut nukkuivat oikein kunnolla, otin leikkurit käteen ja läksin kiertelemään nukkuvien pentujen luona, sitten vain nips naps yksi jalka kerrallaan pikku hiljaa leikkailin kynnet. Aikaahan siinä meni mutta protestoinnilta vältyttiin, osa kyllä havahtui touhuun, silloin vaihdoin pentua ja palasin sitten takaisin saman luo kun oli jälleen nukahtanut :-) Näin helpoilla kikoilla sitä pääsee itse paljon helpommalla, ja pennut toki myös kun ei tarvitse laittaa vastaan.

Viikonloppuna Jarno oli Ellivuoressa Pohjois-Hämeen ja Satakunnan kennelpiirien järjestämällä Kasvattajan peruskurssilla. Hienosti meni tentti läpi ja nyt meillä on sitten talossa kaksi virallista kasvattajaa :-) Onnea Jarno!

Tällä viikolla pennuilla on jälleen uusia juttuja edessä, kun pentutestaaja tulee torstaina katsastamaan heidän luonteet ulkopuolisen silmin. Todella mielenkiintoista! Ja vierailut toki jatkuvat, nytkin loppuviikolla- viikonloppuna joka päivä kävi yksi tai useampi uusista perheistä pentuja viihdyttämässä, torstaina Pirkko ja Risto jopa tarjoituivat ystävällisesti hoitamaan pentuja muutaman tunnin että pääsimme Jarnon kanssa käymään ulkona syömässä! Todella ihanaa ja suuri kiitos heille :-)