Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2012-04-09

Pentutesti 5.4.12

Koiranomi Emmi Kollani koirakoulu Cannuksesta kävi 5.4 testaamassa meidän pennut. Testi tehtiin täällä meillä, vierashuoneessa jonne pennut eivät ole ennen päässeet. Emmi otti yhden pennun kerrallaan ja meni vierashuoneeseen suljettujen ovien taakse. Siellä sitten testailtiin n 20 min / pentu ja lopuksi me saimme kirjallisen raportin jokaisesta pennusta.

Testissä oli eri osa-alueita: Käyttäytyminen sylissä, rohkeus, kontakti ihmiseen, taistelutahto, noutaminen, koulutettavuus, dominoivuus/alistuminen, palautuminen, ääniherkkyys, käyttäytyminen pöydällä, toimintakyky, peilitesti sekä laumavietti. Pisteitä/osio oli mahdollista saada yhdestä viiteen. Testistä laskettiin keskiarvo ja sen mukaan kategoria, jonne pentu meni. Meidän kaikki pennut menivät pisteiltään kategoriaan 3.4-4.4 pistettä eli selitettynä: "Pentu on melko dominoiva ja itsevarma, mutta tasapainoinen. Ei suositella ensimmäiseksi koiraksi, eikä pieniä lapsia omaavaan perheeseen. Tarvitsee johdonmukaista koulutusta ja johtajuusharjoituksia. Eriomainen harrastus/kisakoira".

Upea tulos siis oli tämä testi kaikille pennuille, ja auttoi meitä tekemään ne lopulliset kotien valinnat. Suuria yllätyksiä testi ei tuonut, mutta vahvisti meidän omat havainnot ja tuki päätöksien teossa. Testi vahvisti myös sen, että Lumo on meidän pentu- näinhän olimme kyllä koko ajan melko varmaksi tienneet ja Nipsu on meidän sijoitustyttö. Molemmat neidit ovat aika rämäpäitä, rohkeita ja hieman haastavia koulutettavuudeltaan, mutta täytyyhän sitä elämässä olla haasteita :-D