Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2009-06-02

Aktiivinen alkuviikko

Helteisen sunnuntain näyttelypäivän jälkeen jatkui aktiivinen koiraelämä, ensin maanantaina virikkeistämis- jälkikurssilla ja sitten tiistaina agilityn jatkokurssilla.

Jälkikurssi osoitti Taikan osaavan käyttää nenäänsä oikeaoppisesti. Tehtävä oli Taikalle helppo, mutta varmasti mieluisa! Jälki tehtiin laimealla lihaliemi- litkulla, jota lirutettiin pullosta nurmikolle n. 10 m matka. Jäljen päähän laitettiin köntti raakaa jauhelihaa. Kurssilla oli 4 koiraa ja kaikille tehtiin oma jälki hieman eri paikkoihin. Taika oli suoritusvuorossa ekana. Kun jälki oli "tekeytynyt" puolisen tuntia, otin Taikan liinaan ja ohjasin jäljen alkuun. Vihjesanalla jälki Taika laittoi kuonon maahan ja eteni suoraviivaisesti ja kivan rauhallista vauhtia jäljen päähän. Uusi tuttavuus raaka jauheliha maistui hyvin ja sekä emäntä että koira olivat tyytyväisiä! Millin jäljestys omalla vuorollaan sujui lennossa, ilmavainulla suoraan jauhelihalle. Kaksi muuta koiraa suorittivat myös tehtävän omilla tyyleillään. Ensi kerrallaa on sitten vuorossa tonnikala-sukkahousu jälki, josta tehdään pidempi.

Tiistaina agilityn jatkokurssi järjestetiin taas heinäpellolla. Mukana oli vain neljä koiraa joten treenaus aikaa oli kivasti enempi kuin viime viikolla. Esteet oli jaettu kahteen settiin joiden välillä pidimme taukoa toisen koirakon treenatessa. Ekana teimme sarjan kaksi aitaa, pituus ja uutena pussi. Kaikki sujui oikein mallikkaasti, eikä rapisevaa pussiakaan ujosteltu yhtään. Kerran Taika sotkeutui pussiin ja mylläsi sen rullalle, onneksi pääsi melko nopeasti omin avuin ulos. Olin jo varma että nyt ei koiraa enää pussiin saa millään, mutta pelko oli onneksi turha. Pussia kohtaan ei syntynyt kammoa vaan se suoritettiin innokkaasti. Toinen setti koostui uudesta, pidemmästä ja kapeammasta putkesta, renkaasta ja kepeistä. Putki oli kiva, rengas hypättiin oikeaoppisesti ja kepitkin sujuivat mukavasti. Oli siis varsin onnistunut agikerta, josta sekä koiralle että emännälle jäi hyvä mieli!