Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA SE JVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2024-10-13

Rally-tokomestari 2024 Charmi!

Rally-tokomestari 2024 Charmi 💖

Eilen osallistuin Charmin kanssa novascotiannoutajien rallytokon rotumestaruuskisaan Lahdessa. Kisan tuomaroi Tiia Hämäläinen ja osallistuja mestaruuskisassa oli 7, kokonaiskisassa 22. 

Rata oli melko haastava, sillä kaikkiaan 13 koiraa jäi ilman tulosta MES-luokassa. Charmin kanssa suoritettiin kahdeksansina. Charmin vire oli hyvä. Rata alkoi sarjahypyllä josta oli suora linja houkutukseen. Siihen moni koira kosahti, Charmi ei. Pieniä kauneusvirheitä radalla tuli, mutta ei yhtään isompaa epäonnistumista. Merkki ja edessä peruutuskin onnistuivat hyvin. Saimme lopulta MES HYV 94 pistettä ja tällä tuloksella Charmi kruunattiin novascotiannoutajien rally-tokomestariksi! Hopeasija meni samoilla pisteillä Pirrelle, mutta aika ratkaisi Charmin eduksi. Charmi oli kisan nuorin tolleri, joka ennestään nostaa voiton arvoa! Meidän 4. MES-rata ikinä, ja siltä rotumestaruus- on se Charmi melkoinen!
Kokonaistuloksissa sijoituttiin 2. /22., eli siinäkin valossa oikein hieno onnistuminen 😊

Soman kanssa menikin sitten ihan pieleen. En saanut Somaan oikein kunnolla kontaktia koko radalla, se hyppi minua vasten, teki ihan ihme virheitä, ja lopulta pisteenä i:n päälle karkasi radalta hypyn jälkeen. Tuloksena minun eka HYL rallyssä ikinä. Harmitti kyllä aika tavalla, kun ei tiedä mikä koiraan meni. Paineistuminen oli kova ja ikävä oli huomata että paineessa koira poistuu luotani eikä hae minusta turvaa. Luottamus meni kyllä nyt aika tavalla, saapa nähdä koska lähdetään sitä viimeistä AVO-tulosta hakemaan... Muutaman vuoden päästä, ehkä 😒

Soman Alva- sisko teki hienoa tulosta Pellon kisoissa, saaden AVO HYV 94 p ja toiselta radalta olisi tullut 95, mutta ohjaajan vuoksi tuli HYL (kuulemma). Nuo ohjaaja HYL:yt on aina ihan ok, kun ne ei johdu koirasta. Meillä toisin tällä kertaa, mutta yritetään nousta tästäkin suosta. Onneksi Charmin upea onnistuminen lohduttaa, ja sen kanssa voin aina kisata hyvillä mielin, meillä luottamus pelaa 💕

Luca oli Lahdessa tollereiden TOKO- mestaruuskisassa, saaden EVL2- tuloksen. Harmittavasti näissä karkeloissa voiton saattoi saada myös VOI-luokan radalta ja siellä 1- tuloksen saanut tolleri voitti. Hieno suoritus Lucalta joka tapauksessa, ja arvostamme kyllä EVL-tulosta korkealle!