Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA SE JVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2024-10-13

Rally-tokomestari 2024 Charmi!

Rally-tokomestari 2024 Charmi 💖

Eilen osallistuin Charmin kanssa novascotiannoutajien rallytokon rotumestaruuskisaan Lahdessa. Kisan tuomaroi Tiia Hämäläinen ja osallistuja mestaruuskisassa oli 7, kokonaiskisassa 22. 

Rata oli melko haastava, sillä kaikkiaan 13 koiraa jäi ilman tulosta MES-luokassa. Charmin kanssa suoritettiin kahdeksansina. Charmin vire oli hyvä. Rata alkoi sarjahypyllä josta oli suora linja houkutukseen. Siihen moni koira kosahti, Charmi ei. Pieniä kauneusvirheitä radalla tuli, mutta ei yhtään isompaa epäonnistumista. Merkki ja edessä peruutuskin onnistuivat hyvin. Saimme lopulta MES HYV 94 pistettä ja tällä tuloksella Charmi kruunattiin novascotiannoutajien rally-tokomestariksi! Hopeasija meni samoilla pisteillä Pirrelle, mutta aika ratkaisi Charmin eduksi. Charmi oli kisan nuorin tolleri, joka ennestään nostaa voiton arvoa! Meidän 4. MES-rata ikinä, ja siltä rotumestaruus- on se Charmi melkoinen!
Kokonaistuloksissa sijoituttiin 2. /22., eli siinäkin valossa oikein hieno onnistuminen 😊

Soman kanssa menikin sitten ihan pieleen. En saanut Somaan oikein kunnolla kontaktia koko radalla, se hyppi minua vasten, teki ihan ihme virheitä, ja lopulta pisteenä i:n päälle karkasi radalta hypyn jälkeen. Tuloksena minun eka HYL rallyssä ikinä. Harmitti kyllä aika tavalla, kun ei tiedä mikä koiraan meni. Paineistuminen oli kova ja ikävä oli huomata että paineessa koira poistuu luotani eikä hae minusta turvaa. Luottamus meni kyllä nyt aika tavalla, saapa nähdä koska lähdetään sitä viimeistä AVO-tulosta hakemaan... Muutaman vuoden päästä, ehkä 😒

Soman Alva- sisko teki hienoa tulosta Pellon kisoissa, saaden AVO HYV 94 p ja toiselta radalta olisi tullut 95, mutta ohjaajan vuoksi tuli HYL (kuulemma). Nuo ohjaaja HYL:yt on aina ihan ok, kun ne ei johdu koirasta. Meillä toisin tällä kertaa, mutta yritetään nousta tästäkin suosta. Onneksi Charmin upea onnistuminen lohduttaa, ja sen kanssa voin aina kisata hyvillä mielin, meillä luottamus pelaa 💕

Luca oli Lahdessa tollereiden TOKO- mestaruuskisassa, saaden EVL2- tuloksen. Harmittavasti näissä karkeloissa voiton saattoi saada myös VOI-luokan radalta ja siellä 1- tuloksen saanut tolleri voitti. Hieno suoritus Lucalta joka tapauksessa, ja arvostamme kyllä EVL-tulosta korkealle! 

2024-10-07

Menetyksiä ja menestyksiä

Meitä kohtasi reilu puolitoista viikkoa sitten suuri suru. Hertan toinen tyttöpentu menehtyi äkillisesti ja odottamatta. Vielä illalla ja yöllä kaikki vaikutti olevan ok, aamulla pentu oli voimaton ja vaisu. Läksimme lääkäriin, missä kolme tuntia yritettiin saada elämää palaamaan pieneen, tuloksetta. Pentu alkoi saada kouristuksia ja tehtiin päätös pienen nukuttamisesta ikiuneen. Pikkuinen sai nukahtaa käsiini ja jäljelle jäi vain pohjaton suru ja miksi-kysymykset 💔 Lähetin pennun ruumiinavaukseen, josta ehkä aikaan saadaan vastauksia, niin ainakin toivon. Kyseinen tyttö syntyi pennuista viimeisenä ja sitä jouduttiin elvyttämään lääkärissä aikansa, kun syntyessään oli ollut sininen. Kaikki kuitenkin vaikutti hyvältä ja kuolema tapahtuessaan, kun pentu oli kuitenkin elänyt jo kaksi viikkoa, oli todella odottamaton järkytys 😪 

Pennun menehtymispäivän iltana Jarno ja Charmi suuntasivat Ruotsiin, missä he osallistuivat Pohjoismaiden MEJÄ-mestaruuskokeeseen sekä seuraavana päivänä tavalliseen Ruotsin MEJÄ-kokeeseen. Matka olisi voinut olla erilainen, ilman näitä traagisia tapahtumia. Jarno oli perumassa koko reissua, mutta minä sain hänet "ylipuhuttua" matkaan, kun kaikki valmistelut ja maksut yms. oli jo tehty. Ja toisaalta, mitäpä kotona olisi voinut tilanteelle, pentu oli kuollut ja minä selviäisin kyllä muun lauman kanssa.

Vähänpä tiesin... Pennun menehtymisen jälkeen Hertta suri tapahtunutta, etsi pentua ja masentui. Sen maidontulo alkoi ehtyä ja vaikka sitä yritettiin lääkkeellisesti käynnistää ja kaikki vanhankansankin konstit käytettiin, maidontulo loppui tyystin. Pennut alkoivat kuivua ja pelkäsin, että nekin menetetään. Käytin pentuja kolmesti nesteytyksessä lääkärillä ja täytyy sanoa, että tilanne ei näyttänyt lainkaan hyvältä. Pennut myös ripuloivat, eikä niille meinannut kelvata vastike lainkaan. Syötin pieniä ruiskulla 2 tunnin välein yötä päivää, että saisin edes jonkin verran maitoa menemään sisään. Pentuhuoneen lämpö nostettiin korkeaksi, kun eivät pienet tietenkään osanneet säädellä ruumiinlämpöäänkään. Siellä "saunassa" istuin, itkin ja syötin- siinä meinasi kyllä järki lähteä ja itku ei ollut kaukana- muuta en hetkeen tehnytkään. 

Kun taistelua oli jatkunut kolme päivää ja yötä, tapahtui käänne. Myrri, meidän kahden edellisen pentueen ihana emo, osoitti halunsa tulla hoitamaan pentuja. Se oli koko ajan ollut hyvin kiinnostunut pentulan tapahtumista ja koska oli valeraskaana, myös halukas hoitamaan pentuja. Kyselin lääkäristä, onko ihan ok jos yritetään tämäkin kortti. Sain vahvaa vihreää valoa ja päästiin Myrrin pentulaan. Hetken se ihmetteli pieniä, pyöri varovasti laatikossa, asetteli tassujaan niin ettei vahingossakaan osu pikkuisiin ja lopulta käpertyi pentujen ympärille, ohjaten ne imemään. Pennut hyväksyivät varaäidin varauksetta ja alkoivat syödä. Tuosta hetkestä alkaen pentujen painot lähtivät jälleen nousuun ja valo palasi tunnelin päähän. 

Nyt Myrri on huolehtinut pennuista kuin omistaan. Se syöttää, pesee ja hoivaa niitä kunnon emon tavoin. Hertta on hyväksynyt tilanteen ihmeen hyvin, uskon että se tietää tämän olleen pentujen selviytymisen kannalta ainoa vaihtoehto. Ihana Myrri, luottoystävä ja hengenpelastaja- olemme hänelle ikuisesti kiitollisia pienten pelastamisesta 💗Koiraeläimille tämä on luonnollista käyttäytymistä, kaikessa traagisuudessaan tämä luonnon tapa suojella lauman pentuja kaikin tavoin, se on ollut ihmeellistä seurattavaa. 


Pikkuiset varaäidin huomassa 💕

Jarno ja Charmi kotiutuivat Ruotsista viikko takaperin ja reissun tuloksena Charmi saa liittää nimensä eteen myös Ruotsin jälkivalion tittelin. Hieno saavutus, kaksi kolmesta Suomikoirasta jotka reissulla olivat, kyseisen arvon saivat. 

Itselleni toipuminen näistä tapahtumista pentujen kanssa on ollut raskasta. Pikkuhiljaa elämä kuitenkin voittaa ja eilen jaksoin lähteä kisaamaan Charmin ja Soman kanssa rallyyn, kun Koirakoutsilla järjestettiin kisat. Charmin kanssa haettiin viimeistä MES-luokan tulosta koulutustunnukseen. Pia Kivimäki oli laatinut helpon näköisen, mutta käytännössä hyvin haastavaksi osoittautuneen radan. 18:sta MES-luokassa kisanneesta koirasta vain 8 sai tuloksen ja onneksemme olimme yksi niistä. Charmi saavutti 86 pistettä ja koulutustunnuksen RTK4, sijoittuen kisassa sijalle 4. Se oli kyllä todellinen työvoitto ottaen huomioon oman mielentilani ja radan haasteet. Charmi on 💖 Soman kanssa haettiin toista hyväksyttyä AVO-luokan tulosta ja se saavutettiin. Radan ulkopuolella oli paljon häiriöitä jotka Soman keskittymiseen vaikuttivat. Siitä huolimatta taaplattiin rata läpi ja saatiin AVO HYV 91 pistettä. Todellinen työvoitto. Se olisi sitten yhtä vaille koulari Somalla, sitä lähdetään tavoittelemaan viikon kuluttua ja jos ei natsaa, niin uutta yritystä kahden viikon päästä. 

Rallytyttöset ja Charmin hieno maajoukkuepanta 💖