Tietoa pÀÀhenkilöistÀ

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekÀ Taikan tyttÀrien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekÀ Minkun tytÀrten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttÀrien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekÀ Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emÀntÀ. Naurua ja hammasten kiristystÀ :)






2024-04-07

Rallattelut jatkuu!


Rallykaksikko 😍

Eilen jatkuivat meidĂ€n rallykisailut kera Soman ja Myrrin. TĂ€llĂ€ kertaa kisat pidettiin Ikaalisissa Aatelikoirien hallilla. Paikka olikin meille tuttu treenihalli, siellĂ€ viikoittain kĂ€ymme treenaamassa vaihtelevilla kokoonpanoilla. Tuomarina toimi Pia KivimĂ€ki, kuten myös edellisessĂ€ Kangasalan kisassa. TĂ€mĂ€ oli Somalle neljĂ€s Pian kisarata ja Myrrille toinen. Seuraavat kisat ovatkin sitten eri tuomareilla, ettĂ€ pÀÀstÀÀn niitĂ€ koulareita yrittĂ€mÀÀn! Soma kisaa Tamskilla 21.04. ja Myrri ja ehkĂ€ Charmikin YLÖKK:llĂ€ 27.04. 

PÀivÀ alkoi tuttuun tapaan mestariluokalla. Rata oli varsin erinmoinen kuin Kangasalla. Nyt ensimmÀistÀ kertaa meille liikkeissÀ oli edessÀ peruutus ja putki. Myös merkki löytyi radalta. SitÀ me ollaan treenattu jonkin verran, varsin vaihtelevalla menestyksellÀ. TreeneissÀ Myrri sen jo aika hyvin löytÀÀ, mutta jos merkki on heti siellÀ kisaetÀisyydellÀ niin tuottaa ongelmia. Osasin siis jo varautua siihen, ettÀ tÀstÀ otetaan pistemenetyksiÀ.

Myrri kisasi kymmenentenĂ€ luokassaan, ehdin hyvin seurata muutaman suorituksen ja lĂ€mmitellĂ€ ennen omaa rataa.  MyrrillĂ€ oli ihan kiva vire, ja ensimmĂ€inen tehtĂ€vĂ€, edessĂ€ peruutus, onnistui erinomaisesti 👌Sitten jatkettiin istu-seiso- maahan, molemmat vasempaan tĂ€yskÀÀnnös ja koira oikealle puolelle. Seuraavissa tehtĂ€vissĂ€ tuli pieniĂ€ pistevĂ€hennyksiĂ€, -1 oikealle kÀÀnnös (oli turhan kaukana minusta) ja puolen vaihto takaa istumisilla -1 (vino). EdessĂ€ puolen vaihdossa olin hidastanut vauhtia, josta -3. Putki sujui erinomaisesti (jotain sieltĂ€ aksatreeneistĂ€ jÀÀnyt mieleen vuosien takaa!) ja sen jĂ€lkeisessĂ€ peruuttaen askeltehtĂ€vĂ€ssĂ€ tuli vĂ€hĂ€n epĂ€tarkkuuksia, tĂ€stĂ€ -3. Sitten se perhanan merkki. Myrri ei lĂ€htenyt ekalla kĂ€skyllĂ€ kuin metrin pÀÀhĂ€n, joten pyysin Myrrin istumaan ja etenin seuraavalle kyltille, josta kutsuin luokse. En taaskaan huomannut vauhtini muutosta, siitĂ€ -3 ja -10 merkistĂ€, joka jĂ€i suorittamatta. Loppurata meni hienosti ja maaliin pÀÀstiin hyvĂ€llĂ€ vireellĂ€. VirheitĂ€ kertyi sen verran ettĂ€ tulos saatiin! Saldona MES HYV 79 p ja se olisi sitten enÀÀ yhtĂ€ hyvĂ€ksyttyĂ€ suoritusta vaille koulari 😍


PÀivÀn mestariluokan rata

Kun paperit oli jaettu ajelin kotiin, jossa hetki lepoa ja sitten Soman kanssa kisapaikalle. Hallilla oli vĂ€hĂ€n levoton tunnelma, paljon rĂ€kyttĂ€viĂ€ koiria ja hĂ€iriötĂ€. Onneksi oltiin ajoissa paikalla ja Soma ehti tottua paikan fiiliksiin. Treenailtiin ja osin sujui kivasti, osin tuli hĂ€iriöistĂ€ johtuen vĂ€hĂ€n hajoilua liikkeissĂ€. Ihan hyvillĂ€ mielin kuitenkin radalle lĂ€hdettiin ja oli hieno huomata, miten hyvĂ€llĂ€ fiiliksellĂ€ Soma rataa lĂ€hti kanssani suorittamaan! Yksi -1 saatiin vinoudesta ja viimeinen tehtĂ€vĂ€, istumiset peruuttaen sitten hajosi. En tiedĂ€ johtuiko hĂ€iriöstĂ€ radan reunalla (Soma suoritti selkĂ€ sinne pĂ€in) vai mistĂ€, mutta sen verran meni vinksin vonksin meidĂ€n peruutukset ettĂ€ uusin liikkeen. TĂ€stĂ€ siis -3 ja uusinnalla liike meni hyvin ja pÀÀstiin maaliin. Kiva tulos, meidĂ€n parhaat pisteet 96 saatiin ja tuomarin kommenttina arvostelupaperissa "Kaunista tekemistĂ€, ihana hĂ€nnĂ€n heilutus" lĂ€mmitti kyllĂ€ mieltĂ€! PisteissĂ€ oltiin neljĂ€nsiĂ€ mutta ajalla hĂ€vittiin sen verran, ettĂ€ ihan kĂ€rkisijoille ei tuloksissa pÀÀsty. EipĂ€ haitannut, olin supertyytyvĂ€inen Soman tekemiseen ja meidĂ€n yhteistyöhön 💖


PÀivÀn ALO- luokan rata

Rallykisauutisia saatiin myös JyvĂ€skylĂ€stĂ€, missĂ€ Charmin Viski-veli starttasi rallyuransa Pia Heikkisen kisaradalla. Sain videon suorituksesta ja todella iloisesti siellĂ€ Viski rataa teki ja hyvĂ€ltĂ€ nĂ€ytti meno! Tuloksena ALO HYV 77 pistettĂ€ ja siitĂ€ on hyvĂ€ jatkaa kohti seuraavia kisoja- onnea Reka! 😊

MeidĂ€n rallattelun aikana Charmi ja Jarno kĂ€vivĂ€t Pirkan Dameissa PĂ€lkĂ€neellĂ€. SiellĂ€ oli tehtĂ€vĂ€t sujuneet kivasti, hakuruudussa Charmi rauhallisella suorittamisellaan ei ehtinyt ajan puitteissa hakea kuin kaksi damia (kolmannella palautuksella aika loppui) ja siitĂ€ tuli pistemenetyksiĂ€. OhjaustehtĂ€vĂ€ kauemmalle damille oli sujunut erinomaisesti ja markkeerauksessa ensimmĂ€inen dami nousi ja palautui suoraviivaisesti. Jarno oli varsin tyytyvĂ€inen Charmin toimintaan ja yhteistyö oli ollut oikein mallikasta ja iloista 😊 LisÀÀ pĂ€ivĂ€stĂ€ tullee Jarnon blogiin jossain kohtia.

KevĂ€t jatkuu tÀÀllĂ€ lumien sulamista seuraten ja ensimmĂ€isiĂ€ mejĂ€kokeita odotellen, katsotaan nyt koska pÀÀstÀÀn starttaamaan. TreenijĂ€lkiĂ€ on Jarno jo pÀÀssyt muutaman tekemÀÀn ja koirat ovat innoissaan odottamassa koekauden alkua 😍 MeillĂ€ jatkuu rallykisailut ja jotain nĂ€yttelyitĂ€kin on tuloillaan. PÀÀpaino tĂ€nĂ€ vuonna kuitenkin sijoittuu mejÀÀn ja rallyyn, ehkĂ€ jotain nomekokeitakin saattaa kesÀÀn kuulua, jos kisapaikkoja saadaan. Aktiivista kisakevĂ€ttĂ€ ja kesÀÀ tĂ€ssĂ€ aloitellaan ja odotellaan!