Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2023-10-22

Näyttelyssä pitkästä aikaa

ROP- koira Hertta 💖

Eilen oli Seinäjoki KV, näyttely mihin vihdoin pääsimme, kun SNJ meni förbii kiitos samana aamuna murtuneen käteni. Koirien näyttelyvalmistelut jäivät lähes tekemättä, vasemmalla kädellä kun ei paljon nypitä eikä oikein kammatakaan. No, tavoite oli yrittää Somalle MEJÄ:n VOI- luokkaan tarvittavaa tulosta (vähintään T), ja siinä nyt ei karvojen asennolla juuri olisi väliä 😅

Tollereita oli näyttelyyn ilmoitettu 35 ja tuomarina toimi Markku Kipinä. Myrri on saanut junnuna Markulta eh:n, Hertasta ja myös Minkusta nuorempana Markku on pitänyt. Charmi sai Markulta nuortenluokassa Palangassa erin ja oli pn2, joten ihan hyvillä mielin matkaan lähdettiin. 

Saavuimme paikalle n. tuntia ennen kuin arvostelu alkoi. Vähän jännitti, miten Soma hallissa liikkuisi, ahdas ja meluisa paikka ja täysin uusi kokemus pahinta mörköikää elävälle neidille. Halli ei yllättäin ollut yhtään hankala paikka, Soma kulki reippaasi häntä ylhäällä eikä ollut moksiskaan hallista ja metelistä. Hyvä niin! 

Uroksia oli ilmottu 12 ja siellä kisasi kasvattimme Luca valioluokassa, ollen luokan 2. sileällä erillä. Junnunarttuja olikin sitten huimat 9, ja Soma oli luokassa neljäntenä. Yhdessä kehän kierto meni hyvin. Mutta sitten yksilöarvostelussa tulikin ongelma, kun Soma ei halunnut että tuomari kopeloi. Asia tuli yllätyksenä itselleni, neiti kun on tähän saakka ollut varsin reipas tapaus ihmisten kanssa. Yhdellä kädellä operoiden en oikein pystynyt asiaa auttamaan, mutta sen verran tuomari sai kokeiltua ja hampaat venkoilusta huolimatta katsottua, että pystyi neidin arvostelemaan. Liikkeet menivät hyvin ja häntä iloisesti heiluen, vain tutkiminen oli no-no. Oli kyllä iso (ja positiivinen!) yllätys että tuolla showlla saatiin EH! Neljä junnua sai erin, neljä eh:n ja yksi evan. Meidän virallinen kehädebyytti tuotti siis tulokseksi jun eh ja tiedoksi nyt paljon treeniä ennen seuraavaa kehäilyä. 

Charmi kisasi käyttöluokassa saaden kivan arvostelun ja eri sa:n sekä luokkavoiton, kilpakumppanin saadessa h:n. 

Valioissa sain Myrriä esittämään Oonan- iso KIITOS tätäkin kautta! Myrri esiintyi Oonan kanssa todella hyvin ja sai erin. Minä vein melko karvatonta Herttaa, ja eri saatiin mekin. Eri tuli myös Kertulle ja luokan 4. valio sain eh:n. Kilpailuluokassa Hertta nostettiin kärkeen ja Myrri toiseksi, meille kahdelle vielä SA:t! Olipas hienoa!

Parasnarttukehässä tuomari otti jatkoon junnuluokan, avon, valioiden ja veteraanien voittajat. Minä vein Herttaa ja niinhän meidät ykköseksi nostettiin! Hertta oli siis PN1 saaden cacibin. ROP- kisassa valiourosta vastaan Hertta voitti, eli kotiin tuomisina oli vielä ROP 💖 Esitimme myös kasvattajaluokan, missä olivat Luca, Myrri, Charmi ja Hertta. Hienolla arvostelulla saatiin KP ja  olimme ROP-kasvattaja. Kiitokset meidän esitysavuille Oonalle ja Millalle vielä tätäkin kautta sekä toki myös Lucan esittäjälle kasvattajaryhmän osalta😊 Ryhmiin emme jääneet, kun veteraanit odottelivat kotosalla. Mutta olipas hieno reissu! Soman osalta tavoitteet täyttyivät ja ylittyivät, ja muu lauma kisasi tasollaan, Hertan ROP oli kirsikka kakun päälle 😍