Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2022-09-27

Palangan reissu ja käyttötuloksia


Palangan reissutytöt kera palkintojensa

Viime viikon torstaina startattiin kohti Liettuan Palangaa, kolmen päivän KV- näyttelyihin. Paikka oli meille jo tuttu viime vuodelta, joten ajoreittien ym. suhteen ei ollut stressiä. Tällä kertaa majoituskin oli varattu näyttelyalueelta (leirintäalue), joten ajelua paikan päällä ei tarvinnut miettiä.

Mukaan reissuun näyttelyyn osallistumaan lähtivät Charmi, Hertta ja Minku sekä Myrri lähti mukaan turistiksi. Kotiin jäivät Lumo ja Taika, joita hoitamaan saapui Buman ja Cocon omistaja Venla. Isot kiitokset Venla vielä tätäkin kautta!

Matka Palangaan oli pitkä ja perillä oltiin torstaina illalla yhdeksän aikoihin. Pientä epäselvyyttä aiheutti meidän majoitusvaraus, jota ei ilmeisesti sitten löytynytkään... Meinasi olla huumorintaju koetuksella. Lopulta asia selvisi (Bookingin kautta tehtyä varausta ei heillä näkynyt) ja pääsimme majoittumaan huoneeseemme ja unille- sen verran oli reissusta väsynyt olo. 

Perjantaiaamuna heräiltiin ja tehtiin lenkit koirien kanssa. Leirintäalueen ympäristössä oli hyvät lenkkeilyreitit, toki siellä oli paljon myös koiraliikennettä, mutta kyllä näiden koirien kanssa oli stressitön liikkua. Muutamia irtokoiria alueella liikkui, mutta eivät onneksi tulleet tekemään tuttavuutta meidän koirien kanssa. Lenkin jälkeen mentiin hyvälle aamiaiselle ja sitten laittamaan hommat kuntoon näyttelyä varten.

Perjantaina tuomaroi liettualainen tuomari, Kornelia Butrimova. Näyttelyissä oli ilmottuna seitsemän tolleria. Kolme Liettuasta ja neljä Suomesta. Sinänsä ei yllättänyt, että liettualaiset koirat valittiin voittajiksi... Ei sinänsä, uros oli kyllä ihan näyttävä mutta junnunarttu ei niinkään. Meillä meni kuitenkin riittävän hyvin: Charmi sai luokkasertin, Hertta myös luokkasertin ja cacibin ja Minku veteraanisertin ja oli ROP- veteraani kera veteraani-cacibin. Tältä päivältä meille tuli kaksi uutta titteliä: Hertasta tuli CIE ja Minkusta LT VMVA. Kyllä sai olla tyytyväinen!

Lauantaina tuomarina toimi serbialainen Dusko Piljevic. Charmi sai jälleen luokkasertin ja myös vara-cacibin. Hertalle luokkasert, ei muuta. Tuomari kertoi että halusi koirien naamaan valkoista. Sitäpä ei näiltä tytöiltä löydy, joten voitto meni suomalaiselle Jemmalle kellä naamassa hyvin valkoista on - onnea Taru ja Milja! Minku oli jälleen ROP-veteraani kera vetraani-cacibin ja yllätti vielä ollen hienosti ROP! Ryhmäkehiinkin osallistuttiin päivän päätteeksi. Siellä Minku valittiin ison kasiryhmän kuuden parhaan joukkoon! Olipas hienoa ja Minku nautti esiintymisestä täysillä 😊


Minkun hienoa liikettä ryhmäkisassa!

Sunnuntaina oli viimeinen näyttelypäivä ja tuomarina toimi Markku Kipinä Suomesta. Markku on Hertasta Suomessa pitänytkin, ja Minkusta myös. Charmi oli Markulla ensimmäistä kertaa ja hienostihan se meni- luokka sert tuli ja tätä myötä Charmista tuli Liettuan muotovalio! Hertta voitti nartut saaden cacibin joka nyt siirtyy vara-cacibin saaneelle Charmille. Näin Charmikin pääsi avaamaan "cacib-tilinsä" kohti kansainvälisiä valionarvoja! Minku oli taas ROP- veteraani kera veteraani-cacibin ja loppukisassa Hertta oli VSP. Kun kehä oli ohi, haettiin valiovahvistukset ja sitten pitkälle kotimatkalle. Yölaivalla yli ja kotosalla oltiin kolmelta aamuyöllä. Rankka, mutta tuloksellisesti hyvin onnistunut reissu!

Käyttöpuolelta on saatu myös mukavia tuloksia. Viime viikolla Charmi osallistui Jarnon kanssa VAHI- kokeeseen, tehden hienon läpäistyn suorituksen. Neljä palikkaa viidestä ja sorkka jäljeltä löydettiin, joten koe oli kirkkaasti läpi. Tänä vuonna VAHI- tuloksia löytyy vain kolmelta tollerilta- Charmilta, Myrriltä ja Myrrin velipuolelta. Ei ole ihan joka koiran laji!

MEJÄ:ssä Charmin veli Viski teki hienon AVO 1, 47 pistettä Toivakan kokeessa. Upeaa ja isot onnittelut Reka! Siitä on hyvä jatkaa ensi vuonna koeuraa 😊