Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (BY MVA EE JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (Magicfox`s Queen of Hearts) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2020-06-06

Viikon touhuiluja


Taianomainen kettulaumamme lauantaiaamun metsälenkillä :)

Jälleen yksi aktiivinen viikko alkaa kääntyä loppua kohden. Paljon on tälläkin viikolla tehty ja touhuttu lauman kera :)

Maanantaina tuttuun tapaan aksa Myrrin ja Hertan kanssa. Molemmat parantavat suoritustaan viikko viikolta! Tiistaina Jirkan pentukurssi Tampereella. Tällä kertaa lähdettiin jalkautumaan Liisanpuiston ympäristöön. Paljon oli nähtävää ja häiriöitä pennuille. Hertan kanssa alku oli hankalaa, ei meinannnut "mamma" kiinnostaa kun niin paljon oli tapahtumia ympärillä. Kyllä se siitä sitten lähti sujumaan ja päästiin treenaamaan mm. peruutusta rappusissa ja tasaisella, puomien ali ryömimistä, ihmettelemään puiston patsaita ja jalista pelaavia lapsia jne.


Hertta kuuntelee Jirkan ohjeita ja antaa pari suukkua kiitokseksi neuvoista :)

Keskiviikkona käytiin Hertan ja Myrrin kanssa rallytunnilla Nokialla. Kivasti meni jälleen! Hertan kanssa treenattiin mm. seisomista (istu. seiso, kierrä koira), liikkeestä maahan menoa, luoksetuloa ja liikettä "askel seiso, kaksi askelta istu, kolme askelta maahan". Myrrin kanssa tehtiin ihan rataa sekä vasemmalla että oikealla puolella, ja treenattiin sitä ettei palkkaa ole kädessä vaan se tulee taskusta kun tulee. Myrri suoritti tosi hyvin, itseäni taas ohjattiin enemmänkin kuten aina ;)
Keskiviikkoiltana Mummu pääsi vanhempieni luona käymään, missä tavattiin Haminasta kyläilemään tulleet veljeni ja veljentyttöni pitkästä aikaa. Mummu sai paljon rapsutuksia ja paaaljon herkkuja, todellista Mummun laatuaikaa!

Torstaina Myrri pääsi MEJÄ- jäljelle, jonka Jarno oli keskiviikkona tehnyt. Maasto oli hieman haasteellinen (paljon riistaa, hakkuuaukkoa osin), keli kuuma ja melko tuulinen. Myrri suoritti ihan kivasti, hieman jouduin ohjaamaan muutamassa kohdin, tai ohjasin- ehkä olisi ilman ohjaustakin palannut jäljelle. Treenatessa emme kuitenkaan  halua että koira kovin pitkälle lähtee jäljeltä haahuilemaan. Riistapolut hieman vetivät puoleensa aika-ajoin, mutta kokonaisuudessaan ihan mallikasta Myrrin näköistä suorittamista :)

Perjantaina oli sitten Lumon vuoro jäljestää. Aamun sateisessa metsässä (minulla oli lomapäivä) käytiin lähes koejäljen mittainen suoritus, ja Lumo teki tuttuun tapaansa hienoa ja tarkkaa työtä. Kyllä on mukava kulkea konkarin narun päässä :) Ensi viikonloppuna saatiin koepaikka Ylöjärvelle ja kovaa pohdintaa on käyty siitä, starttaako jäljelle Myrri vai Lumo. Myrrille toiveena olisi valioituminen jossain kohtaa (kaksi ykköstä puuttuu), Lumolle toiveena on mestaruuskisapaikka/t.... Koronavuosi kun tehnee omat muutoksensa kisasääntöihin ym, on tämä melkoista miettimistä ja arpomista.... No, tällä hetkellä starttaamassa olisi Myrri, mutta voihan tuo vielä ennen viikonloppua vaihtuakin :D

Tänä aamuna otettiin kamera mukaan lenkille ja napsittiin laumasta muutama kuva. Kuvista sen hyvin huomaa, miten Hertta on iso tyttö jo... Ei ole juurikaan korkeuseroa äiti Minkin kanssa, ja muutenkin ovat kyllä niin samasta puusta veistettyjä nämä - ei ole sukulaisuudesta epäselvyyttä!