Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (BY MVA EE JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (Magicfox`s Queen of Hearts) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2020-05-10

Viikon touhuja

Kuluneella viikolla koiraharrastukset ovat olleet rallypainotteiset. Keskiviikkona kävin ISKK:n rallyopissa Myrrin kanssa ja perjantaina pääsivät sekä Myrri että Hertta Siuroon Tiian yksityistunnille. Myrrin kanssa ollaan päästy harppaus eteenpäin käännösongelmissa, koulutus (minulle ;) on vihdoin mennyt perille. Hertan kanssa edistytään myös mukavasti. Seuraamispaikka alkaa olla jo aika vahva, samoin sivulla olo. Käännöksissä ollaan edistetty ja myös paikalla oloa hieman harjoiteltu. Kaikki tekeminen on Hertasta tosi kivaa ja fiksu tyttö oppii nopeasti.

Eilen Jarno kävi pitämässä MEJÄ alkeiskurssin ISKK:lla ja jatkokurssia suunnitellaan mahdollisesti kuun loppuun. Ensi viikolla, alkaen huomenna maanantaina, päästään taas aksailemaan, lisäksi ohjelmassa on rallyä sekä suunnitelmissa myös verijäljen tekoa ainakin Hertalle, ehkä joku muukin pääsee hommiin. Tiistaina Lumolta poistetaan tikit, nopeasti on aika leikkauksesta kulunut. Lumo on ollut oikein mallipotilas, on pärjännyt pelkällä haavapuvulla ja jättänyt hyvin haavan rauhaan. Patologin vastauksia kasvaimista vielä odotellaan ja toivotaan että uutiset eivät olisi kovin huonoja.

MEJÄ- koekauden alkua odotellaan innolla, nyt kun Kennelliitto mitä ilmeisimmin sallii (tarkemmin pitäisi selvitä 15.5) joidenkin kokeiden, kisojen ja testien järjestämisen koronarajoitukset huomioiden. Muutamia mejä- ilmoja on jo matkaan laitettu, ja suunnitelmia tehty.

Hertasta otettiin kasvukuvat ja mitat maanantaina. Alkaa olla jo iso tyttö hän :) Korkeutta 41 cm ja painoa 14.8 kg. Hampaiden vaihtuminen on kovassa vauhdissa, pienet on jo vaihtuneet ja nyt vaihdetaan välihampaita sekä kulmureita (ensimmäinen kulmuri on jo irronnut). Sisäsiisteys on hyvällä mallilla ja neidin kanssa on kaiken kaikkiaan elämä sujunut oikein mukavasti. Ihan kuin olisi aina ollut osa meidän laumaa :)Hertta 20 vkoa, 41 cm ja 14.8 kg :)