Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2020-04-11

Sisarusten leikki- ja mejätreffit


Sisarukset vauhdissa!

Eilen saatiin mieluisia vieraita, kun Hertan Jylppy- veli kera omistajiensa Astan ja Ollin tulivat visiitille! Alkuun pennut vähän katselivat toisiaan tuumaillen, kukas se tämä kaveri onkaan? Mutta eipä aikaakaan kun kellot soivat kummallakin ja riehakkaat leikit alkoivat :) Muu meidän lauma sai kateellisena katsella ja kuunnella olohuoneen ikkunan takana, kun pennut kisailivat pihalla. Oli siinä vauhtia ja virtaa! Nätisti kaksikko leikki, muutamia pieniä rähähdyksiä tuli puolin ja toisin, ja taas jatkettiin. Kun aikansa olivat leikkineet, lähti Jarno opastamaan Astalle ja Ollille mejäjäljen teon. He tekivät Jylpylle n. 30 m jäljen meidän takametsään. Jälki sai vanheta, ja sitten Jarno ja Olli kävivät tekemässä Hertalle vähän  pidemmän, arviolta 60 m jäljen yhdellä kulmalla lähimetsään. Tämän aikaa pennut saivat vielä leikkiä, ja sitten Hertta pääsi sisälle huilaamaan ja Jylppy jäljestämään.


Painia!

Todella hienosti sujui jäljestys! Jylppy oli hyvin kiinnostunut verestä ja maltilla ja tarkasti seurasi jälkeä sorkalle saakka, ja nappasi aarteen kantoon. Hienoa, lupaavaa työtä! Hertan jälkeä vanhennettiin muutama tunti ja se käytiin Jarnon kuvatessa suorituksen (löytyy kenneli fb- sivulta) suorittamassa illalla. Tuuli oli noussut melko kovaksi, joka hieman asetti haastetta. Hyvin Hertta tehtävästä siitä huolimatta suoriutui. Alkumakuu haisteltiin ja maisteltiin jälleen pitkän kaavan mukaan, siitä itsenäisesti etenemään jäljelle. Kulma löytyi ja maisteltiin. Ensin Hertta oli jatkamassa suoraan ihan oikeaan suuntaan, sitten palasi vielä syömään makuuta ja tämän jälkeen pyörittiin hetki uutta suuntaa etsien. Se löytyi ja mukavaa rauhallista työtä tehden pienin tarkasteluin päästiin sorkalle, joka napatiin empimättä kantoon! Hieno ja taitava tyttö :)


Jylppy sorkan kanssa...


... ja Hertta sorkan kanssa :)

Ennen Hertan jäljestystä Jarno kävi vielä tekemässä Lumolle harkkajäljen, jolle neiti pääsee tänään. Enpä usko että Lumolla on valittamista, vaikka Imatran näyttelyreissu vaihtuikin nenätöiksi- pikemminkin päin vastoin :D

Torstaina Hertalla oli tehoste- ja rabiesrokotukset. Neidin puntari näytti 12.9 kg, eli melkoisen tanakkarakenteinen tyttö Hertta on. Lääkäri sanoi Herttaa hieman pyyleväksi pennuksi, mutta kopeloituaan tarkemmin totesi että taidatte liikkua paljon, sen verran hyvässä lihaskunnossa neiti on :) Hertalla on kyllä erinomainen ruokahalu, jota pidän vain positiivsena asiana! Äitinsä Minku kun oli pentuna ronkeli ja haasteita oli ajoittain saada syömään (kunnon) ruokaa. Tätä ongelmaa ei Hertan kanssa onneksi ole! Illalla tehtiin vielä mittaus kotosalla ja tulokseksi tuli 38 cm korkeutta. Saapa nähdä mikä tulee neidin lopullinen mitta olemaan. Veikkaan että jonnekin Minku ja Myrrin välimaastoon asettuu :)