Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2019-08-19

Tollershow 2019- Unelmien täyttymys!


... Unelmista tuli totta......

Tollershow 2019 käytiin eilen Tampereen Kaupissa. Tähän tollerien näyttelyvuoden päätahtumaan oli ilmoittautunut huikeat 174 punaturkkia! Tuomaroimassa nartuilla ja kasvattajaryhmissä toimi Pekka Teini, uroksilla sekä ROP:n valitsijana ruotsalainen Ann-Christin Johansson. Parikisassa (ja junnunartuilla) tuomaroi Sanna Kaven.

Saavuimme näyttelypaikalle kassin kanssa, jossa viime vuoden kiertopalkinnot: Paras Pari (Lumo ja Minku), Paras Pää ja Ilme (Lumo) sekä Vienon Malja (Paras valionarttu, Lumo) matkasivat kohti päivän päätteeksi valittavia uusia omistajiaan. Edellisvuoden Tollershow oli meille niin upea, ettei vastaavaa menestystä uskaltanut edes uneksia. No, päivä osoitti sen, että unelmointi kannattaa aina, sillä joskus ne unelmat voivat toteutua.....

Paikan päällä laitoimme teltan pystyyn. Siihen Jarno keksi hyvän systeemin, etuverkon, eli koirat voivat makoilla leveästi teltassa ilman häkkejä. Teltan pohjalle kunnon viltit niin jopa oli tyttösillä makeat oltavat! Pian paikalle alkoi saapua myös kasvatteja. Coco kera omistajansa Venlan ja tämän isän Timon, Vanni omistajansa Riinan kanssa sekä tietenkin Heidin leiri kera Lucan, Caron ja Nupun. Päivän aikana teltallamme vieraili muutamakin tulevasta pentueesta kiinnostunut pariskunta, ja mukava oli rupatella ja tyttösiä esitellä. Kiitosta vaan poikkeamisesta kaikille!

Pekka Teinin kehä alkoi suoraan nuortenluokan nartuilla, sillä juniorinartut esiintyivät myöhemmin Sanna Kavenin kehässä. Kehässämme toimi myös harjoitusarvostelija, Tarmo Viirtelä, jolla Myrri oli käynyt pentunäyttelyssä edelliskesänä, ollen silloin ROP- pentu. Nuoriin oli ilmoitettu 9, joista paikalla oli 8. Myrri kisasi luokan toisena ja Vanni kolmantena.

  
Nuorten luokan narttuja : Belle Fox Wind Beneath My Wings, Myrri, Vanni ja Maplefox Dancing In Thunder

Myrrillä oli todella hyvä draivi ja Pekka Teini saneli neidille hienon arvostelun: "Keskikokoinen, kauniisti liikkuva narttu. Todella kaunis pää. Hyvä otsapenger. Turkin väriin sointuvat silmät. Hyvät ulottuvuudet rungossa. Kokoon sopiva raajaluusto. Upeat kulmaukset. Upea turkki. Hieno käytös". Tällä kauniilla arvostelulla saimme erinomaisen, sekä pääsimme vielä osallistumaan päivän päätteeksi pidettäviin "Paras pää ja ilme", sekä "Parhaat liikkeet" kisoihin!


Myrrin hienoa liikettä, jolla irtosi menolippu "Parhaat liikkeet"- kisaan

Vannikin esiintyi hyvin, saaden myös erinomaisen. Kaikkiaan neljä nartuista sai erin, neljä eh:n. Kilpailuluokassa juostiin yksin edestakaisin sekä yhdessä pari kertaa ympäri. Sitten Myrri nostettiin kärkeen ja vielä kierros ja sijoitukset olivat siinä! Myrri voitti nuortenluokan, saaden upean ruusukkeen ja kassillisen palkintoja (mm. lelu ja Nutrolin-  öljyä) sekä ruokasäkin. Vanni sijoittui hienosti luokan sijalle kolme. Mahtava alku päivälle!

Päivä jatkui suurella (25 osallistujaa) avoimella luokassa, missä kisasi kasvateistamme Coco. Pekka Teini saneli (ja nimenomaan saneli kaikkien koirien arvostelut ääneen, joka oli loistavaa- niin kiva seurata kehän kulkua ja kuulla mitä kustakin koirasta kerrotaan!) upean arvostelun ja erinomainen tuli. Lopulta Coco palkittiin luokan 2. parhaana kera sa:n sekä menolipun "Parhaat liikkeet- kisaan". Aivan upea suoritus noin isossa luokassa! 


Kaunis Coco, suuren avoluokan 2. kera sa:n!

Sitten kävivät käyttöluokan nartut (8 kpl) kehässä ja tämän jälkeen valioluokka (7 kisaajaa), missä Jarno vei Lumoa ja minä Minkua. Lumo esiintyi hienosti saaden erin. Arvostelussa kehuttiin eritoten turkkia, eturintaa, kauniita pieniä käpäliä (Lumolla on somat "kissantassut") sekä luonnetta.
Minkun tullessa kehään tuomari katseli kokonaisuutta, hymyili ja tuli käsittelemään. Sanelu  "kesäturkissa" sai aikaan naurut sekä tuomarilta että minulta (ja taisipa yleisössäkin joku naurahtaa), sillä tuo oli kyllä niin kauniisti sanuttu koirasta jolla on turkista jäljellä vaan päällikarva ja häntäkin on mallia ruoto :D No, upea esiintyminen ja liikkeen draivi sekä muuten tuomaria miellyttänyt kokonaisuus riitti erinomaiseen arvosanaa, johon olin erinomaisen tyytyväinen! Kaikki valiot saivat erin. Kilpailuluokassa Peppi voittoon, sitten myös Lumoa kookkaampi Minna, sitten Lumo sijalle kolme. Lumo sai myös sa:n ja kauniin keltaisen luokkasijoitusruusukkeen :) Lumo sai pääsylipun myös "Paras Pää ja Ilme"- kilpailuun (jonka viime vuonna voitti!).


Valionarttuja: Peppi, Lumo ja naku Minku :)

Veteraaniluokka oli suuri, 15 mummokoiraa. Mukana oli myös Taikan sisko Capri, olipa mukava nähdä pitkästä aikaa! Taika nautti esiintymisestä kuten aina. Tuomari kertoi yleisölle, että runko on jo iän myötä pyöristynyt (kuten on), mutta rungossa ei ole yhtään ylimääräistä. Taikan pään tuomari kehui olevan malliesimerkki tollerin päästä, niin kaunis että sopisi esimerkkikuvaksi rotulehteen! Hienon arvostelun mummu sai, ainoat "moitteet" olivat hieman löysät etuliikkeet. Käytöstä kehuttiin upeaksi :) Kaikkiaan yhdeksän veteraania sai erin ja kilpailuluokassa Taika nostettiin sijalle 2. kera sa:n! Meinasi kyllä tippa tulla silmään....Erityisesti liikutti se, että kun Taika juoksutettiin paikalleen 2. sijalle, yleisö taputti. Hieno kunnianosoitus Mummulle, joka vielä 11- vuoden iässä kisaa kärkipaikoista luokassa! Taika pääsi myös osallistumaan Paras Pää ja ilme- sekä Parhaat liikkeet-kisoihin :)  Veteraanien voiton vei Taikaa 3 vuotta nuorempi Esta, onnittelut Sonjalle vielä täältäkin!


Ihana Mummu, veteraanien 2. kera sa:n :)

Veteraanikehän jälkeen odoteltiin viereisen kehän junioriluokan narttujen arvostelun päättymistä. Kun arvostelu oli ohi, Pekka kävi vielä kolme sa:n junnuissa saanutta narttua läpi, päättäen "vahvistaako" sa:n. Hän kun tuomaroi paras narttu- kehän, on käytäntö tämä. SA.t vahvistettiin ja sitten kisaamaan narttujen kauneimmasta. Junioreita pn- kehässä oli kolme, nuoria kaksi, avoluokasta viisi, käytöstä kolme, valioista neljä ja veteraaneista kuusi. Suuri määrä hienoja koiria siis!
Juostiin luokittain kehä ympäri. Sitten tuomari alkoi kätellä koiria pois. Ensin lähtivät kaikki juniorit, molemmat nuoret jäivät. avosta lähti kaksi ja Coco jäi vielä, käyttöluokasta jäi kaksi, veteraaneista jäi vain Esta ja valioista Peppi ja Minna. Tässä vaiheessa juostiin yksitellen edestakaisin, ja sitten kierros ympäri. Ja taas väheni väki... Nuorista lähti toinen ja Myrri jäi, avosta lähti Coco, käytöstä lähti toinen ja valioista lähti molemmat. Siinä kohtaa tajusin, että mehän Myrrin kanssa tulemme sijoittumaan pn- kehässä! Sitten juostiin taas. Kierroksen jälkeen käyttönarttu nostettiin kakkoseksi, tuomari katseli meitä hetken ja sanoi "ja mennään vielä kerran ympäri". Yleisö taputti ja Myrri juoksi pitkällä hihnalla kehän kärjessä. Ja juoksi suoraan paikalle 1! Uskomaton fiilis.... ! Tollershown kaunein narttu, meidän 19 kk ikäinen Myrri! Nyt ei vain meinannut tulla vedet silmiin, vaan ne myös tulivat. Hetki jollaisesta ei ole edes uskaltanut haaveilla.. Siitä tuli totta. Halasin tuomaria ja hän vielä onnitteli meitä, kehuen Myrriä todella tasapainoiseksi ja etenkin ne liikkeet! Kysyipä vielä sertiä jakaessaan, että moneskos se oli :D Myhäili, kun kerroin että taisi olla nro 22 ;) 

Kehästä poistuttiin taas kassillisen palkintoja kera. Onnitteluja sateli sieltä täältä, kiitos kaikille! Sitten käytiin Myrrin kanssa sertikuvassa Tollerilehteä varten. Neiti se vaan jaksoi poseerata edelleen, hän on kyllä niin omiaan siinä(kin) hommassa!


Myrri kera 22. sertinsä!

Päivä jatkui edelleen, seuraavaksi oli parikisojen vuoro. Minä handlasin parin nro 1, Lumon ja Minkun. Jonna vei paria 2, Myrriä ja Lucaa ja Taika ja Coco olivat pari nro 3 Venlan handlattavana. Kaikkiaan pareja oli kisaamassa, jos en nyt ihan väärin laskenut, 11. Tuomari Sanna Kaven juoksutti kaikki parit yksitellen edestakaisin ja ympäri, ja saneli arvostelut. Todella hienosti kaikki meidän pareista selviytyivät, sai kyllä kasvattajana ja omistajana olla ylpeä! Hienoja ja  hienosti käyttäytyviä koiria! Kun kaikki parit oli arvosteltu, mentiin kaikin takaisin kehään. Tuomari kiersi katsomassa jokaisen vielä yksitellen, ja sitten alkoi kätellä väkeä pois. Lopulta kehässä olivat enää kaikki meidän kolme paria ja Sonjan kaksi paria. Niinhän siinä sitten kävi, että Lumo ja Minku palkittiin toistamiseen Parhaana Parina! Tuomari oli otettu ja iloinen silmin nähden, kun kerroin että viime vuonna sijoitus oli sama :) Kehui Minkun ja Lumon niin samantyyppisiksi, ja upeasti liikkuviksi koiriksi! Ja taas saatiin palkintoja, upeat ruusukkeet molemmille, jo tutut kiertopalkintopokaalit, ruokaa ja kassi herkkuja ja leluja. Kaikkia saamiamme palkintoja ei olla vielä ehditty edes käydä läpi. Ainakin kolme hihnaa (Myrrin sertistä upea valkoinen nahkahihna), useita leluja, monenmoista herkkupussia, ruisleipä (kiva lisä!), lahjakortti ja useita ruokasäkkejä kotiin tältä reissulta matkasi :)


Paras Pari- kisasa Myrri ja Luca sekä Taika ja Coco


Parikisan voittajat Lumo ja Minku, kera tuomari Sanna Kavenin :)

Parikisan jälkeen valittiin ROP. Valinnan teki urosten tuomari. Koska hän ei ollut Myrriä arvostellut, kävi hän neidin tutkimassa ja saatiin juosta kierros. Tämän jälkeen juoksimme yhdessä urosten voittajan. Hilkan upean Velhon, kanssa ison kehän ympäri yleisön taputtaessa. Velho palkittiin ROP:ina, onnea! ja Myrri oli VSP. Kaunis ruusuke jälleen ja iso säkki ruokaa...

Eikä se päivä vielä tähän päättynyt. Parhaat liikkeet kisassa käytiin vielä juoksemassa, siellä ei menestystä meille vaikka tytöt vielä hyvin jaksoivat edustaa. Samoin Paras pää ja ilme ei tänä vuonna osunut meidän kohdalle. Eipä harmittanut, sen verran paljon ja vielä enemmän oltiin jo saatu!

Vielä yksi kisa, kasvattajaluokat, oli ohjelmassa. Luokkia oli kisaamassa yhdeksän. Meidän ryhmä koostui Lucasta, Myrristä, Cocosta ja Lumosta. Minku jätettiin pois, koska se turkki... Ja Vanni siksi, että naamassa ei ole valkoista kuten näillä muilla. Pikkuisen alkoi jo väsy painaa koiria, mutta edelleen kuitenkin jaksettiin hienosti seistä ja liikkua. Pekka kehui erityisesti ryhmän luonteita, mainiten niiden olevan rauhalliset, joka erityisesti tällä rodulla on tärkeä asia. Niin samaa mieltä! Hienon arvostelun saimme: "Ryhmässä uros ja kolme narttua, kahdesta eri yhdistelmästä. Ryhmällä on todella yhtenevät päät ja ilmeet ja kaikki ryhmän koirat liikkuvat tasapainoisesti ja ovat sopivan kokoisia. Myös karvapeitteet ovat tänään hyvässä ja yhtenäisessä kunnossa. Mikä myös miellyttää silmää, on rauhalliset luonteet. Kasvattajalle onnittelut hyvästä ryhmästä!".

Kun kaikki ryhmät oltiin arvostelu, alkoi kunniapalkintojen jako. Pekka kiersi antamassa KP:t muutamille, osa poistui ilman. Lopulta jäljellä oli neljä ryhmää, jotka tultaisin sijoittamaan. Me olimme siinä porukassa! Ensin laitettiin sija 4, ei osunut meille. Sitten sija 3, ei vieläkään me. Kisasimme siis BIS- kasvattajasta! Vielä kerran juostiin kehä ympäri, ja meidät osoittettiin sijalle 2, Baniettas- kennelin voittaessa. Onnittelut vielä täältäkin! Mahtava päätös päivälle, ja kunnianosoitus näin "pienelle" kasvattajalle- sijoitus erikoisnäyttelyn kasvattajaluokassa sijalle BIS 2. Siihen oli hieno päättää upea päivä!

Kun leiri oltiin saatu vesisateessa purettua (sade alkoi iltapäivällä, ja koveni näyttelyn loppua kohden) ja kannettua kaikki tavarat autoon, istuimme hetken ennen kotiin lähtöä. Molemmat, sekä minä että Jarno, totesimme hetken hiljaisuuden jälkeen, että mitä tänään tapahtui? Oliko se totta, tuntuu aivan epätodelliselta. Epätodelliselta se tuntuu yhä edelleen, kun selailee kuvia näyttelystä ja katselee niitä omia koiria- etenkin tuota "pientä" Myrriä.. On se vaan todettava ja nyt sen vihdoin alkaa itsekin tajuta- Myrristä on kasvanut upea prinsessa, suurten kehien stara! Tyttö, sinä todellakin olet TÄHTI!!!